Kedves Látogatók! Magazinunk internetes oldalát hosszabb fejlesztést követően 2020. október 3-án egy megújult oldalra költöztetjük. Az adataitok költöztetése meg fog történni, személyes profil, írások, hozzászólások az új oldalon is elérhetőek lesznek, azonban privát üzenetek, fórum beszélgetések és üzenőfali beszélgetések átköltöztetésére nincsen lehetőség! Kérjük, ha ezekben van számotokra fontos információ, mentsétek el magatoknak 2020. október 2-ig!
Továbbá kérünk mindenkit, hogy a profilban beállított e-mail címet ellenőrizze, változás esetén a profilját frissítse.!
További részletek az emailben kiküldött tájékoztatóban! Üdvözlettel: Szerkesztőség

Bakos József: Szilveszteri gondolatok

Állok az ablaknál és nézem a tűzijátékok apró felröppenő fényeit. Előkelő, impozáns lendülettel törnek az ég felé, megvilágítva mindent maguk körül, majd fekete koromként tűnnek el a semmiben. Szép és talán egy kicsit szomorú is a látvány. Szép, mert a hideg téli estén, jólesik a fény és a remény érzése, a folytatás lendülete és szomorú, mert a látvány csak néhány percig tart. Olyan, akárcsak az élet, ahol a szürke hétköznapok között kevés a fény és a tündöklés.
Kicsi örömöket gyűjtögetünk lelkünk mélyén és óvjuk őket az életünk árán is. Tapossuk a feladatoktól, kihívásoktól és buktatóktól hemzsegő heteket, hónapokat és várunk. Várjuk az év végét, remélve, hogy a következő jobb, szebb, nyugodtabb lesz.

Néha jó lenne egy kicsit megállni, lelassítani a világ lüktetését. Nem törődni azzal, hogy mi lesz holnap, holnapután, vagy a jövő héten. Élni a mának, örülni egy apró pillanatnak, egy mosolynak, egy simogatásnak, a napsütésnek, vagy akár egy jó kávénak. Bárminek, ami szebbé, jobbá teheti az életünket.
Legtöbbször azt mondjuk és hirtelenjében azt is gondoljuk, hogy ezt nem lehet. Menni kell előre, hajtani, dolgozni, magunk alá gyűrni a feladatokat.
Sajnos ez is igaz, de nevezzünk ki magunknak naponta csak öt percet. Keressünk egy csendes kis zugot, ahol kedvünkre elemezgethetjük a napi eseményeket. Minden apróság fontos, hiszen a kis élmények, emlékek teszik szebbé az életünket. Ne feledkezzünk meg róluk. Éljünk nyitott szemmel és engedjük, hogy szeressenek és szeressünk mi is, hogy jövőre az ablaknál állva ne a csillogó fények haldoklása jusson az eszünkbe, hanem a boldog pillanatok, amiket szemünket becsukva a lélek mozija újra és újra levetít nekünk.
Ezekkel a gondolatokkal kívánok mindenkinek: Boldog Új Évet!

Bakos József
230
Torma Zsuzsanna - 2010. január 05. 11:58:32

Kedves Józsi!
Szívmelengető írásaidat mindig nagyon szívesen olvasom. Bölcs gonlatokkal teli mindegyik, és ezeket a bölcs gondolatokat ha tettek követik, akkor már megérte, hogy elolvastuk.
Most az jutott eszembe, hogy ha van időnk teendőink között egy-egy ilyen kedves írás elolvasására, akkor is egy kis pihenőnek lehet szánni, a hétköznapok "mókuskerekéből" erre az időre kiszállni, és gondolatainkat szárnyalni hagyni.

Örülök, hogy időt tudtam szakítani - hosszabb távollét után -, hogy ismét itt legyeek és olvashassak, és feltöltődhesek fizikailag és lelkileg is. Ez a pihenés és a munka mellett nagyon hiányzott!

Én is nagyon boldog Új esztendőt kívánok ez úton is, sok szeretettel:

Torma Zsuzsanna
Smile

277
farkas viola - 2010. január 04. 07:05:39

Kedves Józsi!
Üdvözöllek a újév első munkanapján és továbbra is sok erőt, sikert és aktivitást kívánok Neked, Családodnak és Munkatársaidnak. IGEN, "NÉHA JÓ LENNE EGY KICSIT MEGÁLLNI...", na, nem ilyen erőszakos kényszerítéssel, hogy eltörik a jobb karom, hanem magunktól. Máris örülök, hogy elolvastam az írásod és igyekszem ezután betartani az Általad javasolt 5 percet, talán még többet is. /Ez már az évek múlásával is együttjár/.
Szeretettel gratulálok: Viola

686
T Pandur Judit - 2010. január 02. 23:15:04

Kedves Józsi!
Simone Well szép gondolata jutott eszembe az írásodról: "Meg kell tanulnunk vágyakozni az után, ami a miénk.".
Reggel a napfelkeltére, egy pipacs szirmának belsejére, a gyerekem kimondatlan kérdésére, a párom mozdulatára... Nem vágyakozunk minderre, természetesnek vesszük, hogy vannak, néha észre sem vesszük, hogy vannak...

Judit

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.