Kedves Látogatók! A napokban észlelt lassulás javítása érdekében fejlesztésekbe kezdtük. Bízunk benne, hogy rövid idő alatt sikerül befejezni és visszatér a megszokott működés. Kérjük türelmeteket az átmeneti időszakra. Köszönjük!

Bakos József: Az igazi zene ünnepnapja

Gyermekkoromban még becsülete volt az igazi zenének. A gitár, a dob, a zongora, vagy bármely más hangszer mögött emberek álltak, valódi zenei tudással és elkötelezettséggel. Biztos lehettem abban, hogy ha elmegyek egy koncertre, hús-vér zenészek fognak szórakoztatni és az élmény felejthetetlen marad.
Ahogy teltek az évek, fejlődtek a lehetőségek, így sokszor olyan együttesek is létrejöttek, akiknél a hiányosságokat nem zenészek, hanem technikusok és programozók pótolták ki. A nyolcvanas évek után pedig futószalagon alakultak olyan zenekarok, ahol a hangszeres tudás és az ének sem volt igazán fontos követelmény. Álltunk a színpadok előtt, szólt a zene és a dal, csak egy kicsit másképpen. Ezért vagy elszoktunk a koncertre járástól, vagy megalkudtunk sorsunkkal és elfogadtuk a „gépzenét”, playback-et, zenére tátogó sztárocskák gyenge műsorait. Nos én az első kategóriába tartozom. Nem tudok megalkudni és a gyenge utánzatokat becsapásnak érzem. Ezért ha csak tehetem olyan rendezvényekre, koncertekre járok csak el, ahol zenekar is van, nem csak egy névtelen figura áll ki, aki mögött CD-ről szól az aláfestő zene és tátogva erőlködik, elhitetve magáról, hogy ő bizony már „sztár”. Bár kis hazánkban sajnos elég könnyű ezt elérni, de ez más téma.
Viszont minden évben Augusztus utolsó szombatja ünnepnap az igazi zene rajongóinak. A méltán népszerű Sláger rádió ezen a napon ezrek számára biztosítja az igényes szórakozást, ráadásul mindezt teljesen ingyen! A fellépőkkel kapcsolatban pedig annyi a követelmény, hogy élő, igazi zenét játsszanak, igazi hangszerekkel. Ennek köszönhetően olyan legendás együttesekkel találkozhatunk ezeken a napokon, mint pl.: Edda, Korál, Demjén Ferenc, Bikini (képünkön), KFT, Charlie, Hevesi Tamás, Republic, R-GO. Ebben az évben Szeptember 30.-án újra dübörög a zene. Tíz legendás együttes lép a színpadra, hogy ismét felejthetetlen élményt nyújtsanak mindannyiunknak. Az idén a csapat kiegészül a United együttessel.
Aki kicsit nosztalgiázni szeretne és olyan dallamokat hallani, amelyek hangszerekből szólnak és nem szintetizátor programok segítségével, amolyan konzervdallamként, annak ezen a napon délután ott a helye a Budapesti Városligeti Műjégpályán. Nem kell hozni semmit, csak egy kis lelkesedést, és kitartást, hiszen a megabuli eltart egészen éjfélig. Erre a néhány órára visszautazhatunk az időben, felelevenítve a 80-as évek hangulatát. Megfeledkezhetünk a gondjainkról és utazhatunk a zene hullámain. Gyűjtsük magunkba az igényes zene élményét, hogy kibírjuk a következő 365 napot, amikor remélhetőleg újra dübörögni fognak a hangfalak, dobhártyánkat próbára teszik az igazi hangszerek hangjai, és együtt lehetünk a zenei nagyságokkal testben és lélekben egyaránt.
Jó szórakozást kívánok mindenkinek!

Bakos József

Ízelítőül néhány szám az előadóktól:
Bikini: Angyali üdvözlet:Demjén-Charlie-Varga Miklós: Ki szívét osztja szétDemjén Ferenc: Felnőtt gyermekek

298
keni - 2008. augusztus 28. 10:25:18

Kedves Józsi !
Köszönöm ezt az írást és a vele küldött információkat és legfőképp a zenei mellékleteket.
Zene és Színház nélkül képtelen lennék élni, mert ők az én lelkem Templomai!!!
Nemrég voltunk a M. szigeti Szabadtéri...-n - megnézni Puccini Manon Lescau operáját. Előtte láttuk a Sportcsarnokban az István a király 25. éves jubileumi bemutatóát. A bazilika előtti téren meghallgattuk a Váci Szimfónikusok komolyzenei koncertjét ...stb. Midháromnak szép sikere volt. /Aug 20-án a TV. is ezt a felvételt közvetítette.../
Könnyes lett megint a szemem, amikor Demjént meghallottam - mellékleteidben.
Sokak közül Ő az én egyik legkedvesebb énekesem és mint dalszerzőm és szövegíróm is. Ő egy összetett teljes kvalifikált igazi művésztehetség.
22 évi együttélésünk után - mostani felegésemmel - másfél évvel ezelőtt volt a kis szerény esküvőnk, ahol csak négyen voltunk és Demjén dala szól a Honfoglalásból.
Írásoddal gondolataimban messzemenőleg osztozom Veled.
Üdvözlettel !
keni Kenéz István

230
Torma Zsuzsanna - 2008. augusztus 27. 14:22:36

Kedves Bakos József!
Én is szeretek nosztalgiázni. Én most itt nem hallgathatok zenét, de a fülemben vannak a régi szép dallamok még fiatal koromból.
Jó annak, aki ezekre az élő koncertekre elmehet.

Üdv.: Torma Zsuzsanna

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.