Kedves Látogatók! Magazinunk internetes oldalát hosszabb fejlesztést követően 2020. október 3-án egy megújult oldalra költöztetjük. Az adataitok költöztetése meg fog történni, személyes profil, írások, hozzászólások az új oldalon is elérhetőek lesznek, azonban privát üzenetek, fórum beszélgetések és üzenőfali beszélgetések átköltöztetésére nincsen lehetőség! Kérjük, ha ezekben van számotokra fontos információ, mentsétek el magatoknak 2020. október 2-ig!
Továbbá kérünk mindenkit, hogy a profilban beállított e-mail címet ellenőrizze, változás esetén a profilját frissítse.!
További részletek az emailben kiküldött tájékoztatóban! Üdvözlettel: Szerkesztőség

Bakos József: Az igazi zene ünnepnapja

Gyermekkoromban még becsülete volt az igazi zenének. A gitár, a dob, a zongora, vagy bármely más hangszer mögött emberek álltak, valódi zenei tudással és elkötelezettséggel. Biztos lehettem abban, hogy ha elmegyek egy koncertre, hús-vér zenészek fognak szórakoztatni és az élmény felejthetetlen marad.
Ahogy teltek az évek, fejlődtek a lehetőségek, így sokszor olyan együttesek is létrejöttek, akiknél a hiányosságokat nem zenészek, hanem technikusok és programozók pótolták ki. A nyolcvanas évek után pedig futószalagon alakultak olyan zenekarok, ahol a hangszeres tudás és az ének sem volt igazán fontos követelmény. Álltunk a színpadok előtt, szólt a zene és a dal, csak egy kicsit másképpen. Ezért vagy elszoktunk a koncertre járástól, vagy megalkudtunk sorsunkkal és elfogadtuk a „gépzenét”, playback-et, zenére tátogó sztárocskák gyenge műsorait. Nos én az első kategóriába tartozom. Nem tudok megalkudni és a gyenge utánzatokat becsapásnak érzem. Ezért ha csak tehetem olyan rendezvényekre, koncertekre járok csak el, ahol zenekar is van, nem csak egy névtelen figura áll ki, aki mögött CD-ről szól az aláfestő zene és tátogva erőlködik, elhitetve magáról, hogy ő bizony már „sztár”. Bár kis hazánkban sajnos elég könnyű ezt elérni, de ez más téma.
Viszont minden évben Augusztus utolsó szombatja ünnepnap az igazi zene rajongóinak. A méltán népszerű Sláger rádió ezen a napon ezrek számára biztosítja az igényes szórakozást, ráadásul mindezt teljesen ingyen! A fellépőkkel kapcsolatban pedig annyi a követelmény, hogy élő, igazi zenét játsszanak, igazi hangszerekkel. Ennek köszönhetően olyan legendás együttesekkel találkozhatunk ezeken a napokon, mint pl.: Edda, Korál, Demjén Ferenc, Bikini (képünkön), KFT, Charlie, Hevesi Tamás, Republic, R-GO. Ebben az évben Szeptember 30.-án újra dübörög a zene. Tíz legendás együttes lép a színpadra, hogy ismét felejthetetlen élményt nyújtsanak mindannyiunknak. Az idén a csapat kiegészül a United együttessel.
Aki kicsit nosztalgiázni szeretne és olyan dallamokat hallani, amelyek hangszerekből szólnak és nem szintetizátor programok segítségével, amolyan konzervdallamként, annak ezen a napon délután ott a helye a Budapesti Városligeti Műjégpályán. Nem kell hozni semmit, csak egy kis lelkesedést, és kitartást, hiszen a megabuli eltart egészen éjfélig. Erre a néhány órára visszautazhatunk az időben, felelevenítve a 80-as évek hangulatát. Megfeledkezhetünk a gondjainkról és utazhatunk a zene hullámain. Gyűjtsük magunkba az igényes zene élményét, hogy kibírjuk a következő 365 napot, amikor remélhetőleg újra dübörögni fognak a hangfalak, dobhártyánkat próbára teszik az igazi hangszerek hangjai, és együtt lehetünk a zenei nagyságokkal testben és lélekben egyaránt.
Jó szórakozást kívánok mindenkinek!

Bakos József

Ízelítőül néhány szám az előadóktól:
Bikini: Angyali üdvözlet:Demjén-Charlie-Varga Miklós: Ki szívét osztja szétDemjén Ferenc: Felnőtt gyermekek

298
keni - 2008. augusztus 28. 10:25:18

Kedves Józsi !
Köszönöm ezt az írást és a vele küldött információkat és legfőképp a zenei mellékleteket.
Zene és Színház nélkül képtelen lennék élni, mert ők az én lelkem Templomai!!!
Nemrég voltunk a M. szigeti Szabadtéri...-n - megnézni Puccini Manon Lescau operáját. Előtte láttuk a Sportcsarnokban az István a király 25. éves jubileumi bemutatóát. A bazilika előtti téren meghallgattuk a Váci Szimfónikusok komolyzenei koncertjét ...stb. Midháromnak szép sikere volt. /Aug 20-án a TV. is ezt a felvételt közvetítette.../
Könnyes lett megint a szemem, amikor Demjént meghallottam - mellékleteidben.
Sokak közül Ő az én egyik legkedvesebb énekesem és mint dalszerzőm és szövegíróm is. Ő egy összetett teljes kvalifikált igazi művésztehetség.
22 évi együttélésünk után - mostani felegésemmel - másfél évvel ezelőtt volt a kis szerény esküvőnk, ahol csak négyen voltunk és Demjén dala szól a Honfoglalásból.
Írásoddal gondolataimban messzemenőleg osztozom Veled.
Üdvözlettel !
keni Kenéz István

230
Torma Zsuzsanna - 2008. augusztus 27. 14:22:36

Kedves Bakos József!
Én is szeretek nosztalgiázni. Én most itt nem hallgathatok zenét, de a fülemben vannak a régi szép dallamok még fiatal koromból.
Jó annak, aki ezekre az élő koncertekre elmehet.

Üdv.: Torma Zsuzsanna

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.