Kedves Látogatók! Magazinunk internetes oldalát hosszabb fejlesztést követően 2020. október 3-án egy megújult oldalra költöztetjük. Az adataitok költöztetése meg fog történni, személyes profil, írások, hozzászólások az új oldalon is elérhetőek lesznek, azonban privát üzenetek, fórum beszélgetések és üzenőfali beszélgetések átköltöztetésére nincsen lehetőség! Kérjük, ha ezekben van számotokra fontos információ, mentsétek el magatoknak 2020. október 2-ig!
Továbbá kérünk mindenkit, hogy a profilban beállított e-mail címet ellenőrizze, változás esetén a profilját frissítse.!
További részletek az emailben kiküldött tájékoztatóban! Üdvözlettel: Szerkesztőség

Bakos József: Bárándi Rendezvény a Holnap Magazin részvételével


Tisztelt írók, költők, irodalomkedvelők

A Sárrét Fejlesztéséért Közhasznú Egyesület, a Neo-transzilvanista Irodalmi Páholy valamint a Magyarok Szövetsége 2010. augusztus 25-30 között író-olvasó tábort szervez a Hajdú-Bihar megyei Bárándon, valamint a Berettyóújfalu melletti Zsákán, amelyre várjuk minden amatőr és hivatásos szerző jelentkezését.

- BEMUTATKOZÓ IRODALOM
- A rendezvénysorozat keretében bemutatkozik: az Irodalmi Jelen, a Nagyítás című irodalmi folyóirat, a Várad irodalmi folyóirat, a Debreceni Egyetem Bölcsésztudományi Karának Szkholion elnevezésű kulturális folyóirata, a Bárka folyóirat illetve a Holnap magazin (a következő folyóiratok megkeresése folyamatban van: Kortárs, Székelyföld, Alföld, Debreceni Disputa).

- Az internetes portálok tekintetében a litera.hu, a 7torony.hu, a poet.hu valamint az amatormuveszek.hu neveket viselő irodalmi lapok illetve fórumok mutatkoznak majd be.

- A digitalizált irodalom képviselője az Irodalmi Rádió és feltehetőleg a Litera Televízió lesz, akik bemutatják az irodalomnak eme lehetőségeiben rejlő műfaját.

- ELŐADÁSOKAT HALLGATHATNAK A KÖVETKEZŐ TÉMAKÖRÖKBEN:
* irodalmi stílusirányzatok
* a könyvkiadás lehetőségei a 21. században
* az Országos Könyvtárellátó működése és strukturális felépítése
* a könyvkiadókkal való megállapodások veszélyei és lehetőségei
* irodalom az elektronikus médiában
* fordított irodalom avagy külföldi szerzők magyar nyelven

(Esetleges szakelőadóktól, akik szívesen vállalnának vitafórumot – akár a fenti témakörök valamelyikében is -, javaslatokat várok, illetve egy referenciaanyagot és későbbi telefonos egyeztetés után betervezzük programunkba. E-mail: benczeattila@yahoo.com)

- STÍLUSGYAKORLATOK, IRODALMI PRAKTIKÁK ELSAJÁTÍTÁSA, MEGTANULÁSA

- A táborban résztvevőknek lehetőségük van személyes beszélgetésekre, illetve különböző irodalmi stílusok gyakorlatban ültetésének elsajátítására. Ennek keretében kerül sor referencia anyagok készítésére, amely kötetlen programként szerepel a tábor napirendjében.

- FELOLVASÁSOK

- A bátor jelentkezőknek lehetőséget adunk a felolvasásra, természetesen az idő végességének függvényében.

- KÖNYVBEMUTATÓK ÉS KONCERTEK

- A tábori estéket könyvbemutatók és koncertek tarkítják. (A koncertekkel kapcsolatosan javaslom, hogy nyomtassunk és tanuljunk egy pár Herczku Ágnes dalszöveget, amit kérésre bárkinek elküldök)

- ÉTKEZTETÉS

- A tábor időtartalma alatt a kulináris élvezeteket a Betyár Vendéglő fokozza, napi három alkalommal. E mellett éjszakai szalonázásra is lesz majd precedens.
Az étkezés mellett mindenkinek egy üdítővel állunk majd szolgálatára.

- SZÁLLÁS

- Az elszállásolás a környék panzióiban, családoknál és iskolai szállásokon lesz megoldva.

- AMIT HAZAVIHETTEK

- A táborozók szerepelni fognak egy katalógusban, amelyben a fotójuk mellett majd életrajzuk és elérhetőségeik is fellelhetőek lesznek, hogy majd a későbbikben Magyarország közel 4000 önkormányzathoz eljutatva népszerűsíteni tudjuk az irodalmat. E kiadvány első nyomásából minden jelenlévőnk 10-10 példányt kap ajándékba.
- Minden szerzőnk 10-10 példányt vihet haza, abból az irodalmi kiadványból, melynek első száma a rendezvény időpontjára jelenik meg.
- Mivel a tábor eredménye a kreativitás kiaknázása lesz, a helyszínen megírt anyagokból egy antológiát állítunk össze, amelyből szintén 10 példányt kap, minden antológiában szereplő.
- A táborban mindenki egy póló boldog tulajdonosa lesz, amelyen a tábor lógója és időpontja lesz majd feltüntetve.

- A TÁBOR TELJES KÖLTSÉGE

- 28.000 forint/fő (reggeli, ebéd, vacsora, szállás, 10 db. közös antológia, koncertek, 10 db. népszerűsítő kiadvány, 10 db. Irodalmi Lap)
- A tábor gördülékeny lefolyását tekintetbe véve, a 15.000 Ft. foglalót a következő bankszámlaszámra kell küldeni:
Sárrét Fejlesztéséért Közhasznú Egyesület
Kaba és vidéke Takarékszövetkezet
60700050-10002852

- A további 13.000 forintot, majd a helyszínen: a Bárándi Polgármesteri Hivatal
Információjánál kell befizetni. Ugyanitt vehetők át a kaja illetve a szállásjegyek egyaránt. A településen egy autó majd a megfelelő szálláshelyre szállítja majd az érkező vendégeinket.

- ADATLAP

- Minden érdeklődőnknek egy adatlapot küldünk majd vissza, amelyet kitöltve meg tudjuk venni a személyre szabott pólókat és össze tudjuk állítani a katalógusunkat.

(Mivel programsorozatunkat a teljesség igénye nélkül küldtük el, minden javaslatot és ötletet szívesen fogadunk.)

Tisztelettel:
a szervező Sárrét Fejlesztéséért Közhasznú Egyesület
erdelyihirhalo@gmail.com
Tel.: 0036-30/406-8169

Minden hasznos információ és javaslat felkerül majd a http://benczeattila.blogspot.com/ oldalra

Bakos József
230
Torma Zsuzsanna - 2010. június 21. 09:19:43

Kedves Józsi!

Aki részt tud venni ezen a programon, biztosan kellemesen fogja eltölteni ezt a néhány napot, vagy azok közül egy-kettőt.
Sajnos, én nem tudok erre jelentkezni, muivel szabadságra csak júlis 5-től megyek.
A szervezőknek és a résztvevőknek nagyon szép időt (jobbat a jelenleginél), és kellemes, hasznos időtöltést kívánok!

Torma Zsuzsanna

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.