Kedves Látogatók! A napokban észlelt lassulás javítása érdekében fejlesztésekbe kezdtük. Bízunk benne, hogy rövid idő alatt sikerül befejezni és visszatér a megszokott működés. Kérjük türelmeteket az átmeneti időszakra. Köszönjük!

Bakos József: Bárándi Rendezvény a Holnap Magazin részvételével


Tisztelt írók, költők, irodalomkedvelők

A Sárrét Fejlesztéséért Közhasznú Egyesület, a Neo-transzilvanista Irodalmi Páholy valamint a Magyarok Szövetsége 2010. augusztus 25-30 között író-olvasó tábort szervez a Hajdú-Bihar megyei Bárándon, valamint a Berettyóújfalu melletti Zsákán, amelyre várjuk minden amatőr és hivatásos szerző jelentkezését.

- BEMUTATKOZÓ IRODALOM
- A rendezvénysorozat keretében bemutatkozik: az Irodalmi Jelen, a Nagyítás című irodalmi folyóirat, a Várad irodalmi folyóirat, a Debreceni Egyetem Bölcsésztudományi Karának Szkholion elnevezésű kulturális folyóirata, a Bárka folyóirat illetve a Holnap magazin (a következő folyóiratok megkeresése folyamatban van: Kortárs, Székelyföld, Alföld, Debreceni Disputa).

- Az internetes portálok tekintetében a litera.hu, a 7torony.hu, a poet.hu valamint az amatormuveszek.hu neveket viselő irodalmi lapok illetve fórumok mutatkoznak majd be.

- A digitalizált irodalom képviselője az Irodalmi Rádió és feltehetőleg a Litera Televízió lesz, akik bemutatják az irodalomnak eme lehetőségeiben rejlő műfaját.

- ELŐADÁSOKAT HALLGATHATNAK A KÖVETKEZŐ TÉMAKÖRÖKBEN:
* irodalmi stílusirányzatok
* a könyvkiadás lehetőségei a 21. században
* az Országos Könyvtárellátó működése és strukturális felépítése
* a könyvkiadókkal való megállapodások veszélyei és lehetőségei
* irodalom az elektronikus médiában
* fordított irodalom avagy külföldi szerzők magyar nyelven

(Esetleges szakelőadóktól, akik szívesen vállalnának vitafórumot – akár a fenti témakörök valamelyikében is -, javaslatokat várok, illetve egy referenciaanyagot és későbbi telefonos egyeztetés után betervezzük programunkba. E-mail: benczeattila@yahoo.com)

- STÍLUSGYAKORLATOK, IRODALMI PRAKTIKÁK ELSAJÁTÍTÁSA, MEGTANULÁSA

- A táborban résztvevőknek lehetőségük van személyes beszélgetésekre, illetve különböző irodalmi stílusok gyakorlatban ültetésének elsajátítására. Ennek keretében kerül sor referencia anyagok készítésére, amely kötetlen programként szerepel a tábor napirendjében.

- FELOLVASÁSOK

- A bátor jelentkezőknek lehetőséget adunk a felolvasásra, természetesen az idő végességének függvényében.

- KÖNYVBEMUTATÓK ÉS KONCERTEK

- A tábori estéket könyvbemutatók és koncertek tarkítják. (A koncertekkel kapcsolatosan javaslom, hogy nyomtassunk és tanuljunk egy pár Herczku Ágnes dalszöveget, amit kérésre bárkinek elküldök)

- ÉTKEZTETÉS

- A tábor időtartalma alatt a kulináris élvezeteket a Betyár Vendéglő fokozza, napi három alkalommal. E mellett éjszakai szalonázásra is lesz majd precedens.
Az étkezés mellett mindenkinek egy üdítővel állunk majd szolgálatára.

- SZÁLLÁS

- Az elszállásolás a környék panzióiban, családoknál és iskolai szállásokon lesz megoldva.

- AMIT HAZAVIHETTEK

- A táborozók szerepelni fognak egy katalógusban, amelyben a fotójuk mellett majd életrajzuk és elérhetőségeik is fellelhetőek lesznek, hogy majd a későbbikben Magyarország közel 4000 önkormányzathoz eljutatva népszerűsíteni tudjuk az irodalmat. E kiadvány első nyomásából minden jelenlévőnk 10-10 példányt kap ajándékba.
- Minden szerzőnk 10-10 példányt vihet haza, abból az irodalmi kiadványból, melynek első száma a rendezvény időpontjára jelenik meg.
- Mivel a tábor eredménye a kreativitás kiaknázása lesz, a helyszínen megírt anyagokból egy antológiát állítunk össze, amelyből szintén 10 példányt kap, minden antológiában szereplő.
- A táborban mindenki egy póló boldog tulajdonosa lesz, amelyen a tábor lógója és időpontja lesz majd feltüntetve.

- A TÁBOR TELJES KÖLTSÉGE

- 28.000 forint/fő (reggeli, ebéd, vacsora, szállás, 10 db. közös antológia, koncertek, 10 db. népszerűsítő kiadvány, 10 db. Irodalmi Lap)
- A tábor gördülékeny lefolyását tekintetbe véve, a 15.000 Ft. foglalót a következő bankszámlaszámra kell küldeni:
Sárrét Fejlesztéséért Közhasznú Egyesület
Kaba és vidéke Takarékszövetkezet
60700050-10002852

- A további 13.000 forintot, majd a helyszínen: a Bárándi Polgármesteri Hivatal
Információjánál kell befizetni. Ugyanitt vehetők át a kaja illetve a szállásjegyek egyaránt. A településen egy autó majd a megfelelő szálláshelyre szállítja majd az érkező vendégeinket.

- ADATLAP

- Minden érdeklődőnknek egy adatlapot küldünk majd vissza, amelyet kitöltve meg tudjuk venni a személyre szabott pólókat és össze tudjuk állítani a katalógusunkat.

(Mivel programsorozatunkat a teljesség igénye nélkül küldtük el, minden javaslatot és ötletet szívesen fogadunk.)

Tisztelettel:
a szervező Sárrét Fejlesztéséért Közhasznú Egyesület
erdelyihirhalo@gmail.com
Tel.: 0036-30/406-8169

Minden hasznos információ és javaslat felkerül majd a http://benczeattila.blogspot.com/ oldalra

Bakos József
230
Torma Zsuzsanna - 2010. június 21. 09:19:43

Kedves Józsi!

Aki részt tud venni ezen a programon, biztosan kellemesen fogja eltölteni ezt a néhány napot, vagy azok közül egy-kettőt.
Sajnos, én nem tudok erre jelentkezni, muivel szabadságra csak júlis 5-től megyek.
A szervezőknek és a résztvevőknek nagyon szép időt (jobbat a jelenleginél), és kellemes, hasznos időtöltést kívánok!

Torma Zsuzsanna

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.