Bakos József: Rendhagyó Holnap Magazin találkozó, bemutató (2010)

III. Bihari Számadó Napok, Berettyóújfalu

Úgy kezdődik az egész, mint a mesében… „Hol volt, hol nem volt…” Jöttem is, meg nem is… Ott voltam is, meg nem is.” Kedves Holnaposok! Ti valóban ott voltatok, meg nem is a XIII. Bihari Számadó Napokon Berettyóújfaluban. Személy szerint nem, de írásbeli és képanyagban igen. És mint sokan jelezték lélekben is. Én is ott voltam veletek lélekben is, ti pedig mindvégig „ott voltatok a hátam mögött, illetve mellettem”. A képeken majd megláthatjátok. A Holnap Magazinosok nagy táborának képviseletét vállaltam fel azzal, hogy bemutassam a Magazint, az alkotókat. Józsi által elküldött alkotói lista ki volt téve a „standomon” jobban mondva a Komádi „Holnap Magazin” Irodalmi Klub standján, az eddigi tagtalálkozók képeivel együtt. Akik elküldték a Komádi kirándulás előtt a bemutatkozásukat, azoknak a képeit, írásait egy albumban mutattam be, illetve a kiállítandó hely falán, amit sokan megnéztek, illetve elolvastak. Nem csak azoknak az írásai vannak benne, akik Komádiban voltak, hanem másoké is. Természetesen a Józsi által elküldött listán szereplő mindegyik alkotó írásait nem tudtam bemutatni. De mielőtt részletesebben is beszélnék erről, szeretném röviden bemutatni a Bihari Számadó Napokat.
A Bihari Számadó Napok 1997-ben indult „hódító útjára. Harsányi Antal a Földhivatal vezetője volt a kezdeményező és a rendezvényt le is védette. Ő a számadótól vezette fel a névadást. Ugyanis a számadó a pusztai pásztorvilágban az a személy, aki a legeltetési időszakban a legelőre hajtott állatokért maga is felelős volt. A számadót, számadókat évről évre felfogadta az állattartó, a község, illetve az állattartó gazdaság. A számadó ingyen legelőt is kapott a meghatározott pásztorbér mellett, amit készpénzben, gabonában állapítottak meg, vagy mind a kettőben. A számadó fogadta fel a bojtárokat mindig, az állatlétszámhoz viszonyítva. A XIII. Bihari Számadó Napokon 72 kiállító képviseltette magát a Kabos Endre Városi Sportcsarnokban, amelyen ott volt Komádi város standja mellett a Holnap Magazin Standja is. Ez a kétnapos találkozó, kiállítás és vásár a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a megyei Agrárkamara közös rendezvénye. Pénteken október 15-én a gazdák információkhoz juthattak arról, hogy a vidékfejlesztési tárca miként akarja több lábra állítani a vidék gazdaságát. A kétnapos rendezvényből a kulturális programok sem hiányoztak. Volt tánc, karate bemutató, énekesek, vásári totó, megzenésített versek. Pénteken a sztárvendég a Cascade Music Jam volt. Ezen a napon vehették át a kiállítók a vásár- és termékdíjakat. Szombaton lépett fel a Komádi Körösi Gyöngyszemek cigánytánccsoport, valamint Tóth Lujza vezetésével a Komádi Hastánc csoport. A nap fénypontja volt, amikor a második alkalommal meghirdetett „Bihar Kincse” termékdíjat a Komádi Díszítőművészeti Szakkör nevében Háziné Szelezsán Barbara és Dr. Takácsné Polgár Adél a Közösségi Ház vezetője és dolgozója vehette át. Ami a leglényegesebb a Holnap Magazin számára, hogy a több ezer példányban megjelent Vásári füzetben benne van a Holnap Magazin bemutatása is, valamint mind a két nap hangosbemondón ismertették a kiállítók anyagát, illetve mind a két nap külön is felhívták a figyelmet a holnapmagazinos kiadványok vásárlására. A Vásári füzetből kértem több példányt, amit úgy szeretnék majd eljuttatni, hogy egy-egy településre küldenék több példányt, ahol az, akinek küldeném, továbbadná a helyben lévő holnapmagazinosoknak, pl. Székesfehérvárott Józsi. A rendezvényen nem csak helybeli, illetve magyarországi látogatók voltak, hanem számos külföldről érkező vendégek, kiállítók is megjelentek. Berettyóújfalu két testvérvárosa az erdélyi Margitta és az olaszországi Porcia városa is képviseltette magát. Így határon túlra is elvitték a Holnap Magazin hírét.
Sokan megálltak a standunknál, akik az érdeklődés mellett még vásároltak is, a Holnap Magazin által kiadott kötetekből. Ezen kívül sokan jelezték, hogy meglátogatják a honlapot, írnak, regisztrálnak majd.
Azt még mindenképpen meg kell említenem, hogy ebben a „bemutatásban” a feleségem sokat segített, és egy „segítő jobb kéz” is volt Bujdosó Antal. A kiállítási anyag visszaszállításában a Közösségi Ház is segített.
Remélem, hogy a közeljövőben ismét megmutathatja magát a Holnap Magazin a Bihari Számadó Napokon, de akkor már ti is velem lesztek majd személyesen is!

Cserép Imre

--- Képgaléria elérhető itt! ---
288
Pegazus - 2010. október 21. 21:45:30

Kedves Eszter!
Kedves Gyöngyi!
Ismételten csak azt tudom mondani, hogy csak azt tettem, amit bárki is megtehetett volna helyemben Komádiban, hiszen rajtam, rajtunk kívül is sok segítőkész ember van ebben a városban.
A jókívánságaitokat szívből köszönjük és hasonlókat kívánunk nektek és kedves családotoknak is.
Szeretettel: Imre és JolikaSmile - (Pegazus és "Pegazusné"Wink

1119
tatos - 2010. október 21. 17:08:14

Kedves Pegazus.
Itt is hálával köszönöm meg azt az igyekezetet, szorgalmat és szeretetet, megbecsülést amit személyünk szerint teszel és érzel. Köszönjük szépen. Ezt a szép írást is amivel megajándékoztál és némileg megosztottad velünk azt az élményt, amiben sajnos nekem most nem lehetett részem.
Violának elküldtem a képedet, amit nekem meg van. Remélem még közelebb láthat így a díszmagyarban.
Jolikát és Téged is szeretettel ölellek, és minden kedves jobbkezednek add át szeretetteljes üdvözletem és ölelésem.

499
magyareszter - 2010. október 21. 15:09:40

Kedves Pegazus!
Gratulálok példamutató közösségi munkádhoz. Neked minden nap értelmesen, hasznosan telik. Ehhez még sok-sok egészségben, erőben, töretlen hitben eltöltött évet kívánok, szerető Családod körében.

Sok szeretettel Eszter

288
Pegazus - 2010. október 21. 12:48:31

Kedves Viola!
Köszönöm kedves hozzászólásodat. Semmi rendkivülit nem csináltam, csak azt, amit mindig megtettem. Elküldöm neked nagyban is a díszmagyaros képet, de ezen a rendezvényen nem én akartam érvényesülni, mivel már engem ismertek. Inkább a Holnap Magazint akartam bemutatni, ami szerintem sikerült.Smile
Szeretettel üdvözlünk: Imre és Jolika

277
farkas viola - 2010. október 21. 11:08:02

Kedves Imre!
A legnagyobb elismeréssel és tisztelettel gratulálok Neked, Feleségednek és az összes "jobb kezeidnek". Büszkék vagyunk Rád és biztos vagyok benne, hogy városod is büszke Rád. Valóságos KULTÚR-DIPLOMATA vagy, adjon a Jóisten sok erőt, egészséget Neked, Nektek, hogy sokáig örülhessünk munkádnak. Jobbra fenn a sarokban van egy fehér díszmagyaros képed, sajnálom, hogy nem láthatom nagyobb méretben, tudom, túl szerény vagy.
Jó pihenést, ÁLDÁST, BÉKESSÉGET kívánok szeretettel: Viola Pfft

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.