Kedves Látogatók! A napokban észlelt lassulás javítása érdekében fejlesztésekbe kezdtük. Bízunk benne, hogy rövid idő alatt sikerül befejezni és visszatér a megszokott működés. Kérjük türelmeteket az átmeneti időszakra. Köszönjük!

Jéga Szabó Ibolya: "Celeb" világban élünk!


Ma a tóparti árnyas fák tövében két Barbie rózsaszín, "barbiesovány", hasa ki a "barbiegatyából", szöszke leányka csacsog a parton a legújabb sztárpletyikről. Vége hossza nincs az édes duruzsolásnak, téma van elég, "celeb" világban élünk.

Életük legnagyobb és legfontosabb híreit a TV, a sztárpletyi magazinok végtelenül szolgáltatják, melyik "celebnek" volt büfi az ebéd után, jobb vagy bal lábbal ébredtek, és mekkora dilemmát okozott a reggeli ruhaválasztás a gardrób előtt. Ki kivel, és miért, és hogyan szakított, ki van áldott állapotban, ki kit csal, kivel költözik össze, kinek van új hetyke szilikonos melle, és kit szépít már botox, vagy a sebész kése.

Rózsaszín "celebanyukák" vallanak a rózsaszín "celebbabájukról", és a rózsaszín "celebes" mindennapjaikról, és arról, hogy melyik szuper "celebkúrával" nyerték vissza a "celebbaba" előtti súlyukat, sőt arról, hogy melyik jól bejáratott "celebdiétával" tartják azt meg. A kitárulkozás netovábbja, beszámoló az aktuális aktfotózásról, mit igen és mit nem mutatnak meg a rajongók hadának, sőt arról, hogy milyen "celebérzések" kerítették őket hatalmukba a "celebfotózás" alatt, és melyik "celebapuka" fakadt ki, vagy bólogatott elismerően a csábító pucér fotók láttán.

Tinédzserek ezrei szájtátva majmolják a "celebdivatot", a "celebbutaságot", a "celebnyafogást". Kit érdekel a munkában megfáradt, gyermekét lelkiismeretesen nevelő csinos okos asszonyka, ha szürke mindennapokat él, és a több nyelvet beszélő okos, világmegváltó terveket dédelgető fiatal, akitől távol áll a "celebvilág". Dög unalom mindkettő! - Mondják.

Úgy tűnik, - remélem, csak tűnik, - hogy a világ most a magamutogatóké, az extrém viselkedésű Benkő Dánieles bohócoké, a "Győzikés" ostobáké, a szexi Kelemen Annácskáké és a "naiva dívát" játszó Kiszel Tündikéé. A tátottszájú "celebimádok" serege vágyik a "celeb" világ adta "celebsikerekre". Boldogan szórja pénzét az új villalakó "celeb" beszavazására, majdan a kiszavazására is. Mohó kíváncsisággal ül esténként a TV előtt, hogy bekukkanthasson majdnem titkon, a jövendő "nagy celejeinek" mindennapjaiba, aki mennél polgárpukkasztóbb, és közönségesebb viselkedésű, annál nagyobb a sikerre számíthat. Hát, ilyenkor arra gondolok, minden elmúlik egyszer, majd ez is, és jön helyébe egy új divat, remélem nem lesz ennyire ostoba.

Jéga Szabó Ibolya
1423
Jega - 2010. december 12. 17:33:24

Kedves Icus reménykedjünk ! Minden elmúlik egyszer.

524
BogIcu - 2010. december 10. 01:24:54

Kedves Ibolya!

Jól mondod: gagyisodik a világ!
A férjem, és én is, nap mint nap bosszankodunk feleslegesen, hogy ezt "tálalják" fel nekünk, akiknek nincs más szórakozásunk, csupán a TV!
Őszintén szólva, ez a sok barom nem érdekel, inkább olvasom a szép verseket, novellákat.
De sajnos gyanítom, ezek mind a mi pénzünkön gazdagszik meg!

Örömmel olvastalak: Icus

1423
Jega - 2010. december 01. 21:43:57

Igen Judit mi kikapcsoljuk, de nézik gyerekek, fiatalok és úgy érzem a számukra káros, egyébként is gagyisodik a a világ.

686
T Pandur Judit - 2010. december 01. 18:25:43

Kedves Ibolya!

A Tahó Világ kukkoló shownak köze nincs a valósághoz, még a benne szereplőkhöz sem. Ez egy a nézettségért folyó média cirkusz. Ezt támasztja alá az, hogy számos, a házból/villából kiszavazott, a saját "eltávolíttatásán" csodálkozó szereplő elmondta, most, hogy utólag látta a róla (is) szóló szerkesztett műsorokat, már érti, miért szavazták éppen őt ki.
Mint másutt a világon, nálunk is nagy vihart kavartak e műsorok az értelmiségi körökben.
Azért egy jó dolog van bennük, ki lehet kapcsolni a készüléket, amikor kezdődnek.

Judit

1423
Jega - 2010. november 30. 22:59:50

Kedves Melanie! A kereskedelmi tévéknél celebgyártás folyik, délelőtt celebműsor van,a este sem jobb. Bár a "Mónikasó"-nál ezek jobbak, mert az még undorító is volt. Egy halom gagyi újság megél a celebekből. Én sem látom szomorúnak e helyzetet emiatt, mert azért az intelligensebb fiatalok nem őket majmolják. A valóvilág mitől való világ azt nem tudom, összezárnak egy rakás egymást nem ismerő cifra természetű embert, és kint pedig röhögnek a nézők a benti igaz, vagy mű konfliktus helyzeteken. Ez vajon mitől jó? Szerintem hányinger az egész.

1685
Melanie - 2010. november 30. 13:16:14

Kedves Jega!
Hiába folyik még a csapból is a sok celebség, azért szerintem szerencsére ez csak egy szűk réteg. Én hiszem, hogy a normális emberek többen vannak, csak az ő hangjukat nem halljuk, hisz csöndben teszik a dolgukat.Ugyanúgy, mint sok fiatal is, aki ha a tanulás, munka után kikapcsolódni vágyik, be se kapcsolja mostanában a tévét, inkább olvas, kirándul, színházba jár, vagy csak összeül kártyázni a barátokkal. Smile-vagy csak én látom így?:-)
Amúgy meg én annyira élvezném, ha végre valaki kitalálná ezeknek a bentlakó celebpalántáknak, hogy bizony jönnek a számlák, tessék valami munkát találni, és fizetni, különben nuku habzsi-dőzsi :-)merthogy valóvilág-vagy nem??? :-)

Szóval, csak azt akartam mondani, hogy találóan írtál, hiába reménykedem én itt más világról :-)
Szép napot! celebmenteset :-)))

1423
Jega - 2010. november 30. 12:56:37

Köszönöm Zsuzsa a meleg szavaidat. Attól félek, hogy az adófizetők forintjai is kellenek a kellemes celebvilághoz. A Valóvilág üzemeltetéséhez biztosan. Üdv. Ibolya

230
Torma Zsuzsanna - 2010. november 30. 09:35:20

Kedves Ibolya!

Igaz, hogy én is mindig naív lélek voltam, ebbe mindig beletartozott részemről az is, hogy a jók elnyerik méltó jutalmukat, a rosszak pedig a méltó büntetésüket. És hogy Isten előtt minden ember egyforma, gazdagok, szegények ahogy megszülettek, meg is halnak. Senki sem marad életben.
De a celebek világától nagyon messze estem, s remélem az versek, prózák, cikkek bemutatása nemt tartozik a magamutogatáshoz.
Az viszont elég nagy kár, hogy azért, hogy ezek a celebek jól érezzék magukat a saját kreálta világukban és a különböző műsorokban, azért mennyi kiadás van. Remélem, nem az én adóforintjaimból!
Azokat pedig csak szánni tudom, akik normális életük és munkájuk mellett belemennek azokba a "kisdes játékokba", amiket lehet látni. Ha már valakinek így kell magára felhívni a figyelmet, az elég sajnálatos, én nem kérnék belőle!

Jó az írás, s jó hogy közölted velünk gondolataidat!

Üdv.: Torma Zsuzsanna
Smile

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.