Kedves Látogatók! Magazinunk internetes oldalát hosszabb fejlesztést követően 2020. október 3-án egy megújult oldalra költöztetjük. Az adataitok költöztetése meg fog történni, személyes profil, írások, hozzászólások az új oldalon is elérhetőek lesznek, azonban privát üzenetek, fórum beszélgetések és üzenőfali beszélgetések átköltöztetésére nincsen lehetőség! Kérjük, ha ezekben van számotokra fontos információ, mentsétek el magatoknak 2020. október 2-ig!
Továbbá kérünk mindenkit, hogy a profilban beállított e-mail címet ellenőrizze, változás esetén a profilját frissítse.!
További részletek az emailben kiküldött tájékoztatóban! Üdvözlettel: Szerkesztőség

Bakos József: Sorsok - életek - kérdések!


Ma kaptam egy linket e-mailben. Három perc az egész, benne sorsok, életek, boldogság, küzdelem, vágyak, remények, rettegés egy csomagban. BBC rövidfilm, vagy inkább csak egy klipp:Hogy ez miért fontos nekem éppen ma? Nem tudom, csak tetszett. Talán ebből a kis filmből is kiderül, hogy milyen kicsi az ember, a Világhoz, a Földhöz képest. Kicsi, mohó, sokszor meggondolatlan, elégedetlen, kicsinyes, irigy és közben szépen csendben elsétál a fontos dolgok mellett, amelyek szebbé tehetnék az életet, amelyet ÉLNI kell! Nem csak túlélni… Európai szemmel ezt a filmet nézve, irigylésre méltó életet élünk. Ezekhez az emberekhez képest mindenünk megvan… és mégsem vagyunk elégedettek.
Persze van, aki azt mondja, hogy a vágyak, a tervek, az örök elégedetlenség hajtja előre az emberiséget. De hová? És miért? Mi az, amivel egy átlagember elégedett lehet? Vajon elég, ha fedél van a fejünk felett? Ha van mit enni, inni? És ha van valaki, aki szeret minket? Igen, ha mindez megvan, talán elég. De mi, mindig többre vágyunk. Mindig csak egy kicsit többre… Sajnos, vagy szerencsére? Embere válogatja.
Hogy miért vetettem papírra ezt a néhány sort? Jó kérdés! Talán azért, hogy a film után, egy kicsit jobban értékelni tudjuk azt, amink van. Hogy egy kicsit jobban megbecsüljük a saját életünket. Azt, hogy sok emberhez hasonlóan mi, emberként, békében élhetünk. Nem kell minden egyes napon megküzdenünk a saját életünkért.
Viszont minden nap meg kell küzdenünk önmagunkkal és a gondolatainkkal.
Te, aki most elolvastad ezt a néhány sort, mindig, mindent megtettél azért, hogy úgy éld az életedet, ahogyan élhetnéd? Volt olyan, hogy bántottál valakit és továbbmentél anélkül, hogy rendezted volna a fájdalmat és bocsánatot kértél volna?
Ha nem, akkor szerencsés vagy, és jól irányítod a sorsodat. Ha igen, akkor van még egy kis feladatod az életedben. Kicsit jobbá tenni mások életét is, nem csak a magadét!

Bakos József
2
Jozsi-foszerkeszto - 2011. június 05. 10:40:10

Kedves Erzsike, Viola, Zsuzsanna, Ibolya és Gabriella!
Köszönöm, hogy olvastátok írásomat.
Én azért örülök, hogy ide születtem, bár biztosan mindenhol meg van az ottani élet szépsége.
Viszont mi, akik itt élünk, sokszor hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról, hogy mások számára ami nálunk természetes, azért küzdeni kell.
Szeretettel: Józsi

1358
Arkady - 2011. március 29. 11:37:48

Kedves Józsi!
Én ezeket az embereket irigylem. Úgy érzem, ők teljesebb életet élhetnek, mint mi, mert tudják hol a helyük, tudják, hogy a körülöttük levők mit várnak tőlük. Önmagukat. Tőlünk meg egyre többet, erőnk felül. Mert ugyan "a cél halál, az élet küzdelem, és az ember célja e küzdés maga." de nem mindegy miért-kiért is küzdünk.
Szeretettel: Gabriella

1423
Jega - 2011. február 24. 23:32:59

Tudod Józsi az ember nem változik, mindig azt hiszi, hogy e gyönyörű világ csak őérte van, pedig......
Kívánok jó gondolatokat! Üdv. Jega Ibolya

230
Torma Zsuzsanna - 2011. február 21. 19:51:30

Kedves Józsi!

Nagyon örülök ennek az írásodnak és a videófilmet is megnéztem.
A legfontosabb kérdéseket tetted fel:"Vajon elég, ha fedél van a fejünk felett? Ha van mit enni, inni? És ha van valaki, aki szeret minket? Igen, ha mindez megvan, talán elég." Csak jól bele kell gondolni, és akkor az lehet a válasz: IGEN. Mivel olyan világot élünk, hogy a fejünk felül a fedél egyik napról a másikra odaveszhet. Elérhetjük még azt az időt, amikor nem lesz mit ennünk, pedig nekünk a természet gazdagon mérte a kincseit, csak mi nem értékeltük kellőképpen. És elveszíthetjük egyik napról a másik napra valamelyik szeretett családtagunkat, ami sokszor eszünkbe sem jut, hogy velünk is megtörténhet.
Van mit féltenünk, van mit elveszítenünk. Akinek sokkal kevesebb van mint nekünk, az lehet, hogy boldogabban él, még ha nap mint nap meg is kell küzdeni neki a betevő falatjáért.

Én is köszönöm, hogy leírtad, és olvashattam!

Üdv.: Torma Zsuzsanna
SmileSmileSmile

277
farkas viola - 2011. február 19. 18:45:13

Kedves Józsi!
Jó, hogy leírtad gondolataidat, csupa igazságot tártál elénk, érdemes tanulmányozni a filmmel együtt.
Szeretettel gratulálok: Viola

2175
hzsike - 2011. február 19. 18:30:53

-Ebben a pillanatban lett vége a filmnek, és nagyon a hatása alatt vagyok! Milyen hálás is vagyok a sorsomnak azért, hogy ITT élhetek, ahol most vagyok!
Nagyon tanulságos, és figyelemfelkeltő volt, köszönöm szépen.
Szeretettel:Zsike

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.