Egy tiszta lélek

Milyen lehet ő?
És ha én tisztának látok egy embert, vajon más is ugyan úgy látja őt?
Mert lehet, hogy a tisztaság az ártatlansággal azonosítható, mégis van olyan lélek aki csak az egyszerűségétől annyira tiszta minta hó.
A tiszta lélek hátsó szándékoktól mentes.
Őszinte, nyílt tekintetét nem tudod megkérdőjelezni. Van valami a szemében, amitől azt érzed, hogy ő sohasem tudna neked hazudni.
Jelleme annyira egyenes és ésszerűen nyilvánvaló, hogy ledöbbensz amikor beszédbe elegyedtek, mert szavai kedvesen áthatók. Ő pedig csak mosolyog meglepettségeden, mert nem érti miért vagy ámuldozó, amikor neki annyira természetes, hogy megjátszás nélkül önmagát adó. Az ilyen lélek elragadó.
Varázslatosnak véled személyét és legszívesebben mindig a közelében lennél, mert hiányérzeted támad ha nem vagy mellette. Már majdnem olyan mint a szerelem érzése, de még sem az, mert szinte szégyenled, hogy gondolataid, érzéseid mélyebbre kívánkoznak. S itt rájössz, hogy annyira tiszteled őt, hogy nem lenne helyénvaló ilyen vágyódó érzéseket táplálni iránta.
Ha egy tiszta lelkű emberrel találkozol bármikor életedben, őt soha nem felejted el, mert ragyogó énjének egy darabjából önzetlenül átad neked.
De soha sem mást csak tiszta szeretetet…

Filó Margó

“Egy tiszta lélek” bejegyzéshez 4 hozzászólás

  1. Drága Margó!
    Kívánom hogy csak ilyen emberekkel találkozzál. Nagyon jó amit és ahogyan írsz, te egy tiszta lelkű ember vagy.
    Imádlak!

Szólj hozzá!