Nőnapra: Hóvirág helyett

Hóvirág helyett

Tavaszváró hangulatban, március 8-án a nőket köszöntjük. Asszonyainkat, lányainkat, unokáinkat, dédunokáinkat. Rajtuk kívül az összes nőismerősünket, volt szerelmeinket, jelenlegi kedveseinket.
Ilyenkor nem áll távol tőlünk a magasztos, kedves szó, a szeretetteljes ölelés. A nők is várják ezt a napot. Kívánják szeretetünket és megbecsülésünket. A hálát és a köszönetet, hogy vannak nekünk, mert nélkülük igen sivár lenne az életünk.
Azonban ők szebbé teszik, bearanyozzák a mindennapjainkat! Társadalmunknak még mindig sokkal többet kellene tennie értük, hogy jobban érezhessék, nemcsak március 8-án, a tiszteletet és megbecsülést, az egyenlő munkáért, egyenlő bért, fizetséget.
Ezen a tavaszt váró szép napon a férfitársadalom is fogadkozik, hogy majd ezután minden bizonnyal jobb lesz a nőknek.
A nemzetközi nőnap egy ideig feledésbe merült évei után bizakodással töltheti el a szívünket, hogy nem feledjük, nem feledhetjük a nők áldozatvállalását, helytállását a családokban és a munkahelyeken.

Szeretetüket, amelyre változatlanul nagyon nagy a szükségünk van, és lesz a jövőben is. Ők megteremtik az otthon melegét, amelyet őriznünk és óvnunk kell nem csak március 8-án, hanem az esztendő minden napján!
Köszöntsük hát őket ismét hálatelt szívvel! Nyújtjuk át részükre a tavaszvárás első virágait! Öleljük át szeretteinket, mert nagy szükségünk van rájuk változó világunkban. A világ változik, a nő azonban örök.

Csató József

“Nőnapra: Hóvirág helyett” bejegyzéshez 4 hozzászólás

 1. Kedves József!
  Nagyon köszönöm én is a kedves szavakat.
  Bekes napokat kívánok: gyöngyi

 2. Kedves József!
  Köszönöm a szép szívet melengető szavakat. Igy van a világ változik a nő örök,nélküle egyetlen férfi sem lehet boldog.
  Szertettel: Karola.

 3. Kedves József !
  Örömmel olvastam a biztató és elismerő szavakat!
  Szép gondolatok.
  Szeretettel gratulálok. Zsófia.

Szólj hozzá!