Könyvajánló: Jártó Róza: Az élet zenéje

Jártó Róza legújabb könyvét mutatnám be Néktek, amit Az élet zenéje címen jelentettünk meg.

Miről is szól ez a könyv?
Persze, hogy az életről. Ami néha olyan hosszú, hogy azt hisszük sohse lesz vége és olyan nehéz, hogy már szinte agyon nyomja az embert.
És mégse engedhetjük, meg azt a könnyebb utat, mert szükség van még ránk is valakinek, a gyerekeinknek.
És azt se feledjük, hogy az Isten, minket nagy harcosnak teremtet, harcosnak, akiknek minden nap az élettel kell megküzdenie!

A regény, egy munkásasszony küzdelmes életén keresztül mutatja meg a rendszerváltás előtti években zajló hazai eseményeket.
Az akkori történések megelevenítik, hogy milyen nehéz helyzetben voltak a munkáscsaládok. Egyenjogúság ide, vagy oda, valójában az évszázados családminta maradványai erőteljesen éltek és hatottak, hőseink életében is. Ebben a mintában a feleségek, a nők számára még mindig sokszor a másodrendű szerep jutott.
Bár voltak változások, azért a régi szemléletet nem lehetett kitörölni az életből.

A saját élettörténetét mesélő munkásasszony, emellett nagyon részletes képet fest az életkörülményeit befolyásoló társadalmi jelenségekről, személyekről. Mindezt nyíltságával, őszinteségével egyben hitelessé is teszi.
A nagy változás, hogy hősünk munkásasszonyból parasztasszonnyá válik a körülményei folytán, hogy olyan szavakkal, jelenségekkel kellett megbirkóznia, mint a privatizáció, a kárpótlási jegy, a szabad szombat, a magántulajdon, nem csak Julit tette hőssé, egy történelmi kor részesévé, hanem mindenkit, aki akkor, az 1980-as évek végén ezt átélte.
A kedves olvasó fordulatos, érdekes eseményekkel teli történetre számíthat, amely akkor, a múlt század nyolcvanas éveiben történt, és mára történelemmé nemesült.

Mégis bármennyire is ismerős bárkinek ez a történet, a történések, a szavak értelmezése, a helyszínek, azt kell mondanom, hogy ez egy szépirodalmi alkotás, egy regény, amelyben a leírtak fikciók, kitalációk, amelyek bármelyikünkkel megeshettek volna, aki élt abban az időben.
És ha mégis magára ismer valaki, az csak a véletlen műve.

dr. Kovács Gyula

“Könyvajánló: Jártó Róza: Az élet zenéje” bejegyzéshez 10 hozzászólás

 1. Kedves Róza! Szeretettel gratulálok könyvedhez! Ha van még belőle, akkor szeretnék egyet megvenni. Címem: Ulicska Tiborné 2730 Albertirsa, Szentmártoni út 33. Ha megírod a címedet, borítékban eljuttatom a pénzt, mással is így tettük! Szeretettel és köszönettel: Éva

 2. Kedves Rita!
  Kedves Kitti!

  Nagyon örülök, hogy olvastátok könyvem, ami nem csak egy szépirodalmi alkotás részemről, hanem egy kis történelem is, amit igyekszem örökül hagyni az utókornak. Itt most nem politikáról beszélek, hanem a valós életről. Hogy az anyák a két gyermek nevelése, a kis kert megművelése, a 3-4 disznó hizlalása mellett eljártak a 20 km-re lévő gyárakba dolgozni, nem egyszer 3 műszakban, mert csak 2 út volt járható, hogy a felszínen maradjanak a családok, vagy ezt tették, vagy beléptek a pártba, szolgálatot vállaltak a munkásőrségekben. Akkor ez volt a választék. És mi mégis szerettünk élni, mert akkor voltunk fiatalok, mert gyarapodott a családunk, mert tanulhattak a gyermekeink és együtt voltunk. A mi küzdelmeket se nélkülöző akkori életünk, mára már történelemmé szelídült. Köszönöm az olvasást! Szeretettel: Róza

 3. Valóban, véleményem egyezik Ritáéval. Örültem a könyvnek nagyon.

 4. Remek könyv. Nekem már volt szerencsém olvasni és remélem, hogy folytatása is lesz.

  Szeretettel: Rita🌹

 5. Drága Kittim! És akit érdekel!

  A könyv a kiadónknál, illetve nálam lehet megvenni. Nem POD könyv, ez is polclakó, mint minden könyvem. A megrendeléseket azonnal teljesítjük. 2000 Ft/könyv áron, ami tartalmazza a könyv árát, az ÁFA-t, a csomagolás költséget, a feladás postaköltségét….és ennyi.
  A könyv árának rendezéséhez csekket küldünk, amelynek rendezése az OTP-ben és a postán díjmentes.

 6. Remek ismertető, és érdekes lehet a könyv. Hol lehet megvenni? Gratulálok Róza! További sok sikert kívánok!🌺

 7. Szia Icukám!
  Életem ezen szakaszán is túl vagyok… Ami előttem van az a családé és az alkotásé… És az olvasásé! Köszönöm kedves szavaid: Róza

 8. Drága Róza mami!

  Sok szeretettel gratulálok legújabb könyved megjelenéséhez. Külön örülök, hogy ezek szerint jobban vagy és alkotsz, mivel tudomásom van arról, hogy sokat gyengélkedtél az elmúlt időkben.
  További szép sikereket kívánok. Ölellek a régi szeretettel: Icu

Szólj hozzá!