Csak őszintén lehet….

Csak őszintén lehet….

Csak az őszinte, tiszta szív, ami megadja azt, hogy tisztességgel meg tudj állni önmagad előtt.
Ha szívedet nem szorítja össze az, ami a torkodat is szorongatja, akkor nincs mitől félned. A lelked is ilyenkor nyugalomban van nem háborog nem érzi kellemetlenül magát benned s a kis csengő sem jelez, hogy vigyázz, mert nem jó úton jársz!
Igaz bíránk a lelkiismeret. Kár, hogy nagyon sokszor nem hallgatunk rá.
Mindig tudnod kell, ha rossz irányba indultál, mert elveszíted lelki békédet. Amitől zaklatott, ingerült és ideges leszel. Nem találod ilyenkor a helyed. És pont azt hibáztatod, akit nem kellene, mert lehet, hogy ő is hozzájárult a kialakult helyzethez, de nem ő sarkalt arra, hogy helytelen utat válasz magadnak. Azt te választottad. Senki más.
S ha valóban rossz az irány, akkor elfog a tétovaság a kételkedés és mindenki hozzászólását meghallgatod csak a lelkiismeretedét nem. Ez rossz irány!
A jó út békével, nyugalommal, elégedettséggel és SZERETETTEL van kikövezve. Amitől nem csak te, hanem a körülötted élők is nyugodtak, boldogok és veled együtt haladnak. Mert ha szeretettel vezeted a kis csapatodat, akkor követni fognak maguktól, még kérned sem kell rá őket. Hisz mindenkitől annyit várhatunk el, amennyit mi is szeretnénk kapni s ezért mindent meg is teszünk.
A hazugsággal az a helyzet, hogy az egy álca és az azonnal észrevehető. De biztos, hogy érezhető!
A közelállóidat nem tudod sokáig félrevezetni, mert ismernek már és minden apró mozdulatod, ha csak egy picit is meg változik, ők azonnal látják s érzik, hogy színjátékot produkálsz.
Ekkor már nincs benned szeretet, elvesztetted a tiszteletet és az őszinteséged is elveszett. Csak önmagad mentése lebeg előtted s mindenben önigazolást keresel, mert csak így tudod elviselni szégyenedet. Hiszen áruló lettél! S nem mást árutál el, mint magát a szeretetet.
De az élet bármilyen kegyetlen, azt sosem felejti el, hogy téged is ugyan olyan helyzetbe sodorjon, amit te tettél a szeretettel. Majd csak figyelj!
Sose felejtsd el, aki igaz szívvel él és van benne becsület, sosem kell attól féljen, hogy egyszer valamikor, szembejön vele szégyene…

F.M

Szólj hozzá!