Széttört világ!

Széttört világ!

Kegyetlen rossz érzés az, mikor tudod, hogy mással van. Másnak adja a szeretetét, amit eddig te kaptál. Azért adta, mert fogadta tőled az érzéseidet. Amik még most is vannak, igaz sokkal halványabban ég, mert akit szeretsz, elfordult tőled, az ellenségnek vél. Pedig nem vagy a támadó, hogyan is lehetnél, hiszen apró darabokra törte lényed, s szíved nagy részét. Élni is alig van erőd! Most a lét is kikészít. Még gondolatban sem jutsz el odáig, hogy valamit lépjél. Főleg nem ellene. Hiszen a szereteted még él! Csak ő nem látja, mert elfordult, rég.
Nehéz hinni, hogy jobb lesz, hogy te még valaha élsz, mert most, ennek az embernek adtad mindazt, ami te voltál neki nem is olyan rég…
Az, hogy eldobtak, már nem kellesz, olyan érzés, mint mikor egy kutyát a gazdája szívfájdalom nélkül ott hagy az út szélén. Az ember még visszanéz, látja a visszapillantóban, hogy kutyája szalad szalad utána, de a sofőr a gázra lép, hogy minél előbb szabadulni tudjon az emléktől a terhétől.
De sosem fog ő megszabadulni.
S ezt érzi is végig, mégis a tagadás útját járja, mert azt hiszi az a könnyű lét. És tényleg mindig így van, az ember csak később jön rá arra, hogy amit tett a lehető legrosszabb volt, mert csak türelemmel és kitartással kellett volna megoldania életét.
Nem a folytonos váltás, elrohanás a megoldás, mert az élet állandóan fog kecsegtetni újabb szebb világot.
Akiben van kitartás és tiszta a lénye, annak nincs szüksége rá, hogy mindig máshol keresse önös világát.
A becsület már nem létezik, ez egy elveszett világ, egy emberi élet nagyon sok embernek csak játszmát jelent semmi mást.
Még jó, hogy Isten a végállomás, Ő aki igazságosan ítél!!!

F.M

“Széttört világ!” bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. Örülni kell Margit, ha egy ilyen ember nem a társunk többé. Elgyászolni az érzéseinket, amiket rossz emberre pazaroltunk és tovább lépni, mint ahogy a hideg lelkületű hűtlen is teszi, csak mi többek lettünk a csalódástól, erősebbek, és jobban figyelünk arra majd, hogy kit tüntetünk ki újra a bizalmunkkal.

Szólj hozzá!