Milyen is az igazi hívő?

Kedvenc témámnak nem mondhatom ugyan, de sokat foglalkoztat egy gondolat: milyen is az igazi hívő?
Nagymamám megbotránkozna, ha olvashatná gondolataimat… de hiszen bár megbotránkozhatna! 🙁
Nem biztos, hogy az az igazi hívő, aki minden vasárnap elmegy a templomba, de egy fillért sem adva elmegy az utcán a kéregető hajléktalan mellett. Miért hiszik azt az emberek, hogy úgyis italra költené? Ha valaki ad, szívből adjon, és ne mérlegelje, hogy igazat mond-e a kérő, valóban csak pár zsömlét szeretne venni, vagy valami mást. Ez maradjon az ő belső ügye, tiszteljük benne az emberi méltóság maradékát.

Az igazi hívő templom helyett súlyos beteg barátjához/barátnőjéhez rohan segíteni, bátorítani, felvidítani a jelenlétével, hiszen legtöbbünknek csak a vasárnapja szabad. Ha megszólják érte, miért nem jár templomba, az csúnya dolog, mert szörnyű érzés, ha EZT magyarázni kell. Én ezt nevezem küldetésnek, ha valakiben a másokon segítés kerül előtérbe, akkor is, ha szeretne elmenni a templomba. Mondhatjuk úgy is: nem a saját érdekeit, vágyait helyezi előtérbe.
Aztán, hogy ezt mennyire teszi jól vagy sem… Régebben az ilyen alkatú emberekből lettek az apácák, papok, barátok. Ma meg olykor szimplán lehülyézik őket, vagy megjegyzéseket tesznek, ha mondjuk éppen egy ünnepre érkezik meg ismét a templomba… “Ilyenkor bezzeg el tud jönni!”

Igen. Kemény téma, akkor is, ha ma már keveseket érdekel.

Pilla

“Milyen is az igazi hívő?” bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Kedves Pilla! Jó meglátás! Egyetértek vele, sajnos szomorú, de ez van. Most éppen írok egy regényt, melynek címe – Titkok ösvénye- Hát az elsőfejezet, kicsit kibővítve 🙂 pont erről szól. Szeretettel Edit

  2. Kedves Pilla!
    Valóban, kemény téma és pont ezért nagyon jó volt olvasni ilyesmiről.
    Nagyon jók a meglátásaid. Sajnos a farizeusi, képmutató magatartás sincs még kiveszőfélben.
    Akkor már sokkal jobb egy őszinte ateista.
    Szép napokat: gyöngyi

Szólj hozzá!