Székesfehérvári ünnepség

Székesfehérvári ünnepség
Alapító polgárőrök köszöntése

A Fejér Megyei Polgárőr Szövetség a székesfehérvári Árpád Szakképző Iskola és Kollégium éttermében bensőséges ünnepséget rendezett, amelyen köszöntötték az alapító polgárőrségi tagokat. akik harminc évvel ezelőtt (1991-ben) létrehozták a polgárőrséget.
Cseh István, a Fejér Megyei Polgárőr Szövetség elnöke és Horváth István elnökségi tag, a Perkátai Polgárőr Egyesület elnöke köszöntötte a 36 alapító tagot.
Cseh István, aki szintén alapító tagja volt a székesfehérvári polgárőrségnek elmondta, hogy 1991-ben történelmi jelentőségű tettet hajtottak végre az önkéntes bűnmegelőzési szervezet megalakításával. Azóta rengeteget fejlődött a politikamentes civil szervezet. Ma már polgárőrségi törvény szerint tevékenykednek a rendőrséggel és az önkormányzatokkal közösen. A polgárőrség Európában egy kuriózum.
A jelen lévő Fejér megyei alapító tagoknak tolmácsolta dr. Túrós Andrásnak, az Országos Polgárőr Szövetség elnökének, nyugalmazott rendőr altábornagynak üdvözletét és köszönetét.
Az alapító tagok azóta is jelentős és fontos munkát végeznek polgárőrségi egyesületeikben szerte Fejér megyében.
Cseh István és Horváth István átadta az Emléklapot és a jubileumi kitűzőt a 36 alapító tagnak.
A kis ünnepség résztvevői ezután baráti beszélgetésen elevenítették fel az alapítás körülményeit és az azóta elvégzett jelentős tevékenységet.

Kép és szöveg: Csató József

Szólj hozzá!