KÖNYVAJÁNLÓ: Szabó Jolán: Generációk

MEGJELENT: Szabó Jolán: Generációk c. kötete.

Borító: puha karton 

Oldalszám: 335 oldal

Szabó Jolán írói profilja a Holnap Magazinon és elérhetősége:

https://holnapmagazin.hu/profile/Yolla

A kötet megrendelhető a szerzőnél!

„Generációk” – Egy szó, ami sokszor hallható jó és rossz környezetben említve is. De mégis mi a különbség az eltérő évtizedek között? Csak a ráncok száma lenne, vagy valami egészen más?

Csetlünk-botlunk életünk során a hétköznapok útvesztőiben, keressük a helyünket és akarva-akaratlanul ismételhetjük elődeink hibáit és jócselekedeteit is. Genetikailag kódolt lenne? Nem, távolról sem, de hordozzuk szüleink, nagyszüleink gondolatait, tetteit, értékítéletét és néha sorskockáik is visszaköszönhetnek saját életünk filmjében.

Szabó Jolán írónő új kötetében szembesíti az olvasókat a generációs különbségekkel és kötődésekkel egyaránt. Ezer szállal kapaszkodunk a múltba, miközben haladunk sebes léptekkel a jövő felé. Néha tévúton, néha éppen ott ahol kell lennünk, de ezt nem mindig tudjuk előre. A tapasztalainkhoz társul a megérzés, kíváncsiság, és néha dac, vagy éppen lázadás a megszokások ellen… ami végül lehet, hogy éppen a rossz irányba visz. Hogy mit tehetünk? Élünk, próbálkozunk, szeretünk, cselekszünk és nem ártunk másoknak, hogy ami elmúlik, ne fájdalmas nyomot hagyjon, megkarcolva bárki lelkét is.

Nem sikerül mindenkinek a könyv szereplői közül sem, de a történeteket olvasva, együtt utazhatunk a szerzővel akár saját múltunkba, emlékeinkbe, nosztalgiázhatunk és elgondolkodhatunk azon is, vajon mindent jól csináltunk eddig? Ha nem, még van esély kijavítani, csak nem szabad feladni.

A Generációk egy olyan könyv, amely minden korosztály számára kapocs egy emberséges világ felé.

Bakos József

Szólj hozzá!