Középpontban a színészek (1.) Homonnay Zsolt

Középpontban a színészek (1.)

Előzmény:

https://holnapmagazin.hu/cikkek/79245/

A Függőség című cikket, bevezetésnek terveztem. Folytatásként, az évad kedvenc előadásaiban szereplő, szívemnek kedves színészekről írok személyes megközelítésben.

Nehéz megfogalmazni, hogy miért is ők a kedvencek. De azt gondolom, talán azért, mert amellett, hogy óriási tehetséggel megáldottak, és csodás élményeket nyújtottak már nekem, nem csak egyszerűen eljátsszák a szerepeket, hanem a szereplők bőrébe bújnak. A karakter lelkébe ásnak, és teljes valójukban keltik életre őket. Közben úgy énekelnek, hogy a hangjuk a szívemig jut el.

***

Budapesti Operettszínház – Jekyll és Hyde

Az ismert történet remek rendezésben történő bemutatása. Véleményem szerint, világszínvonalú előadás született. Minden tetszik, a díszlet, a jelmez, a koreográfia, a hangszerelés, ahogy a zenekar megszólaltatja a nagyszerű dalokat, és még a szereposztás is kitűnő.

*

Jekyll és Hyde szerepében Homonnay Zsolt

 

Majdnem húsz éve „ismerem” és szeretem a játékát, hangját, és a látszólag végtelen körmondatait. Az ADAGIO együttes oszlopos tagja, annak idején az ország sok pontján láttam és hallottam fellépni. Megszámlálhatatlanul sok színházi (és koncert) élményt kaptam tőle.

Mostanában rendez is https://holnapmagazin.hu/cikkek/kultura/1063/

Legutóbb az Ebugatta kutyashow rendezője és házigazdája volt. A különleges délután rendkívüli élményt nyújtott a kutyabarát színházlátogatóknak. A Vidd magaddal a kutyádat a munkahelyre” napból kiindulva, egy remek ötlettel a Budapesti Operettszínház munkatársai egy zenés műsor keretében a közönségnek is megmutatták a munkahelyükön kedvenceiket. A jótékonysági célű esemény a Lelenc Kutyamentő Egyesületet támogatta.

Homonnay Zsolt nem régen, La Mancha Búsképű Lovagjaként elvarázsolt, és most ismét lenyűgözött Jekyll és Hyde-ként.

Többrétű, összetett szerep. Éles váltásokkal a két személyiség között. Egy előadáson belül két karakter lelkét kell megfogni, és átadni. Közben, Jekyllnek és Hydnak sok nagyívű dala van, a két személyiség szétválását a különböző hangok is erősítik. Ezt az óriási feladatot Homonnay Zsolt zseniálisan, magával ragadó szenvedéllyel teljesíti. Első alkalommal majdnem tátott szájjal néztem a színpadon, miközben a dalaitól libabőrös voltam. Kiemelkedő alakítás.

Korábbi szerepei közül a kedvencem: Szörnyeteg (Szépség és a Szörnyeteg – Budapesti Operettszínház)

Legemlékezetesebbek között: Te édes, de jó vagy, légy más! (Madách Színház); ADAGIO Klub; filmben: Csinibaba „csini babája”

https://hu.wikipedia.org/wiki/Homonnay_Zsolt

  1. június 27. Szalay Hajnalka

“Középpontban a színészek (1.) Homonnay Zsolt” bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Kedves Éva!

    Köszönöm kedves hozzászólásodat. Örülök, hogy Te is kedveled Homonnay Zsoltot.
    🌸
    Hajnalka

  2. Örültem az írásnak Hajnalka, nekem is kedves Homonnay Zsolt. Több operettben láttam én is, és az Adagio együttesre azt hiszem az egész ország büszke lehet. Éva

Szólj hozzá!