Középpontban a színészek (2.)

Középpontban a színészek (2.)

Előzmény:

https://holnapmagazin.hu/cikkek/79245/

A Függőség című cikket, bevezetésnek terveztem. Folytatásként, az évad kedvenc előadásaiban szereplő, szívemnek kedves színészekről írok személyes megközelítésben.

Nehéz megfogalmazni, hogy miért is ők a kedvencek. De azt gondolom, talán azért, mert amellett, hogy óriási tehetséggel megáldottak, és csodás élményeket nyújtottak már nekem, nem csak egyszerűen eljátsszák a szerepeket, hanem a szereplők bőrébe bújnak. A karakter lelkébe ásnak, és teljes valójukban keltik életre őket. Közben úgy énekelnek, hogy a hangjuk a szívemig jut el.

***

Budapesti Operettszínház – Jekyll és Hyde

Az ismert történet remek rendezésben történő bemutatása. Véleményem szerint, világszínvonalú előadás született. Minden tetszik, a díszlet, a jelmez, a koreográfia, a hangszerelés, ahogy a zenekar megszólaltatja a nagyszerű dalokat, és még a szereposztás is kitűnő.

*

Jekyll és Hyde szerepében Sándor Péter

 

Néhány éve először egy sorozatban (Társas játék) láttam. Aztán annyira szenvedélyesen lelkesítő Enjolras volt a Nyomorultakban, hogy teljesen meggyőzött róla, színpadon is figyelni kell rá.

Június 4-én, a trianoni emléknapon, a Dunán, az Örök hűség zenés színház-filmben szerepelt. A film alapja, a karantén idején, már látható volt egy nagyon különleges formában. A színészek otthonukban készítették el a jeleneteket, a saját felvételekből szerkesztve állt össze a történet online bemutatója. Cári Tibor és Dolhai Attila darabját remélem, színházban is láthatjuk majd. Addig is, az egyik legszebb dal – “Lesz még ez az a föld…” – Sándor Péter előadásában elérhető az interneten, én már „rongyosra” hallgattam, szívből ajánlom annak is, aki a filmet nem látta.

A mozivásznon is tetszett (https://holnapmagazin.hu/cikkek/72077/), de igazán az nyűgöz le, amit a színházban látok tőle. Ebben az évadban La Mancha Sanchojaként, a Veszedelmes viszonyok Valmont vikomtjaként, a Pendragon-legenda Morvinjaként is szerethettem. Ezekben a teljesen különböző szerepekben újra és újra megfogott a játéka és a hangja.

Jekyllként és Hydeként is magával ragad.

Annyi lendülettel és szenvedéllyel formálja a szerepet, hogy az első perctől beszippant Jekyll és Hyde világába. A másik két szereposztásban nála idősebb színészek alakítják a címszerepet, Sándor Péter fiatal kora ellenére, hitelesen kelti életre mindkét személyiséget, miközben nagy énekléssel is borzongat. Különlegesen jó élmény látni és hallatni őt ebben a darabban, ahol az első perctől az utolsóig ámulatba ejt.

Korábbi szerepei közül a kedvencem: István (István, a király – Budapesti Operettszínház)

Legemlékezetesebbek között: önálló koncert a Benczúr kertben az Illúzió című saját dallal; Veszprémig utaztam, hogy a Titanic fűtőjeként is megnézzem

https://hu.wikipedia.org/wiki/S%C3%A1ndor_P%C3%A9ter_(sz%C3%ADnm%C5%B1v%C3%A9sz)

 július 7. Szalay Hajnalka

A sorozatban megjelent cikkek:

Homonnay Zsolt – https://holnapmagazin.hu/cikkek/79380/

Sándor Péter a Homonnay Zsolt rendezésében létrejött Ebugatta kutyashowban is szerepelt, szépséges kutyájával, Nyinával. 

“Középpontban a színészek (2.)” bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. Jó, hogy olvastam ezt az írást. Nekem a 2018-as Palotakoncert egy részlete volt nagy élmény, a vedd fel a szép ruhád rész. Ezt én is rongyosra hallgattam már, szeretem a tökéletes dolgokat. Szomorú óráimról el tudtam vele terelni a gondolataimat hangulatosra. Dolhai Attila gyönyörű hangja és tökéletes megjelenése, a másik férfi, Sík Milán odaillő, finom mozdulatai maradandó műalkotásnak tűnnek. Jó, hogy megmaradnak az utókornak. Magdolna

Szólj hozzá!