Könyvajánló: Nyolcadik testvér

PROLÓGUS

Nem titok, hogy kedves barátommal dr. Kovács Gyulával, aki Derkovats Gyula néven varázsolja a csodás zenei szerzeményeit CD-lemezbe, együtt alkotunk.
De ilyen, minden olyan alkotásom is, ami általában prózai, novella, vagy néha regény, de olykor lírai alakot is öltő vers.
Az sem titok, hogy mára, több CD-lemezt is megjelentettünk és több könyvet is, hogy úgymond piacra dobtunk.
Ez nem csak azt szolgálja, hogy eljuttassuk a zene szerelmeseinek a szépséges dallamokkal ölelt rímeket, a megírt verseket, prózákat, azt is, hogy tisztelegjünk Gutenberg hatalmas találmánya, a nyomtatott könyv előtt.
Még 2021-ben fogalmazódott meg bennünk, hogy a csokorba szedett prózai írásaim, amik az eddig megjelentetett könyvekben nem osztottunk meg az olvasóval, összegyűjtjük és megjelentetjük.
Ez azért nem olyan nagy és fáradságos dolog, ha minden prózám, versem, mielőtt megosztom az olvasóval, Gyula barátom nem csak beszerkeszt, formázz, de le is ment.
Ezekből a lementett írásaimból készült a válogatás, amit aztán könyvbe is öltöttünk. Talán mert már rutinosabbak is vagyunk, de most elég volt 9-10 -szer átnézni, rendezni, formázni, átolvasni újra és újra, kinek-kinek hozzátenni a munkáját.
És összeállt a könyv.
Akkor jött a legnehezebb dolog, hogy ennek a novellás-gyűjteménynek mi is legyen a neve?
Mint oly sokszor az ember életébe, most is a sors kínálta a lehetőséget, aki a kezem fogta, mikor megírtam, az A nyolcadik testvér címmel, a prózámat és el is küldtem egy jeles pályázatra, ahol abban a megtisztelő elismerésben volt részem, hogy bekerült a Kárpát-medencei Életmesék antológiába, amihez köszöntő-előszót az Országgyűlés elnöke írta.
De nem csak ez motivált minket a cím megválasztásában, hanem, és főként az, hogy a majd 10 éves alkotói munkám során, az eddig megjelent könyveim száma pont 7 darab.
Ebből adódott, hogy ez a könyvbe formált prózai alkotások tömeg, a már megjelent 7 könyvnek a 8. testvére.
Így lett elkeresztelve a könyvünk, A nyolcadik testvér névre…

Jártó Róza Cserhát Nívó-díjas író, költő szerkesztő, és

dr. Kovács Gyula zeneszerző főszerkesztő, tervező.

Szólj hozzá!