Szőke Margit első egyéni kiállítása

Szőke Margit első egyéni kiállítása

Szűcs Gábor Érd Vármegyei Jogú Város alpolgármestere nyitotta meg Szőke Margit első egyéni kiállítását. Szilaj Krisztina a Szociális Gondozó Központ, Időseket Ellátó Központ vezetője elismerő szavakkal beszélt Szőke Margitról, aki az érdi idősotthon ápolójaként dolgozik, mint mondta öröm számára, hogy munkatársa munkája mellett kikapcsolódásként fest. A közösségi terem falait Szőke Margit tájfestményei fogják egy hónapig díszíteni. Az alkotóval Kiss Sándor beszélgetett. Születésétől fogva Érdhez kötötte élete. Az érdi Gyula utcai óvodába járt, majd a 6-os számú iskolába tanult, amit ma Érdligeti Általános Iskolának hívnak. Családot alapított, dolgozott és szüleit is ó gondozta. A kiállítás megnyitóján lévő közönség megtudhatta, a pódium beszélgetés során a következőket: „Idős szülők második gyermekeként nőtem fel. Iskolai éveim alatt nem jött elő belőlem, ez a tálentum, 2016 végén éreztem először, hogy festeni kellene, de fogalmam sem volt róla hogyan is álljak neki.
Ezért az interneten keresgélve rátaláltam két olyan festőre, aki elejétől a végéig megmutatta hogyan kell elkészíteni egy képet. Első festményem egy rajzlapra vízfestékkel készült amire azt mondták az ismerőseim, hogy ezt folytassam mert van hozzá tehetségem. Ezen felbuzdulva megvettem az első akril festő készletemet szereztem hozzá farostlemezeket és 2017-ben elkezdtem a festést.
2009-től ápoltam édesanyámat, aztán 2013-ban már édesapámat is.
2017-ben már csak édesapám volt velem. Igy sok időm maradt a festésre, és sokat tanultam a két művésztől.
Az egyik neve: Bob Ross a másik pedig; John Magne Lisondra. Nagyon megszerettem mert sok örömöt adott és ad az alkotás.
Nagyon kikapcsolt a mindennapi mókuskerékből, a napi problémákból. Olyankor csak én voltam meg a kép, amit épp készítettem.
Amikor elkészült, az egy leírhatatlan boldogságot adott és nagyon jó érzés volt.
Az ápolás után visszatértem a munka világába és azóta sajnos nem sok időm marad festeni, de ha elkap az ihlet akkor félre teszek mindent ecsetet ragadok és jöhet az alkotás.” A pódium beszélgetés után Kóré Mária a kiállítás megnyitó műsorvezetője Molnár István előadót megkérte, hogy a képzőművészet mellé az ének zene is zárkózzon fel, még hangulatosabbá, emlékezetesebbé téve Szőke Margit kiállítás megnyitóját. A július hatodikai délután nemcsak Szőke Margit emlékezetében, hanem a jelenlévő közönség számára is élményekben gazdagon zárult.

Kiss Sándor

Szólj hozzá!