Könyv és E-kötet ajánló: Mike Hamilton: A síron túl Alaszka

MEGJELENT: Mike Hamilton: A síron túl Alaszka c regénye és E-kötete!

Minden idők egyik legjobb kalandregénye!

Oldalszám: 180 oldal

A kötet szerzőjének írói profilja a Holnap Magazinon és elérhetősége:

https://holnapmagazin.hu/profile/Benko%20Mihaly

Az E-kötet megvásárolható a Holnap Magazin webáruházában!

A nyomtatott kötet megrendelhető a szerzőnél és hamarosan a Líra weboldalán, könyvesboltjaiban!

Feltámadás után. Ezt a címet viseli az író korábbi munkája, melynek ez a regény: A síron túl Alaszka, a folytatása. Bár önállóan is élvezetes olvasmány, a benne említett előzmények, az összefüggések teljes megismerése érdekében el kell olvasni a Feltámadás után kötetet – aki még nem tette.
A könyv, az előzőhöz hasonlóan az elejétől a végéig maradásra, folyamatos olvasásra készteti az olvasót. A kalandok és rejtélyek precízen kidolgozott láncolatának segítségével egyre mélyebbre hatolunk a történetbe, és persze Alaszka rengetegébe. A pompás természetleírások, a környezet lehető legérzékletesebb átadása nem véletlen, mivel a szerző íróasztala kidőlt fák mohás törzse, vadászlesek, illetve erdei esőházak egyszerű lócája volt.
Műfaját tekintve talán „lényegregénynek” lehet nevezni A síron túl Alaszka című munkát. Nélkülözi a feleslegesen túlírt sok-sok könyvoldalt, előtérbe állítva a történet gördülékenységét. Ennek ellenére minden szempontból kiszolgálja az olvasót – még az úgynevezett izgalommentes szünetekben is –, amit jól példáznak a következő sorok, amelyek hangulatilag és tartalmilag is szinkronban vannak egy aranymosó csapat tevékenységével.
„…az égi sárga aranykorong önmagát mossa ki a tájból, a Long Snake River torkolata felé ringatózik, hogy a horizonton ülve pihenjen meg egy kicsit, mielőtt az emberi szem számára alámerülne az óceánba.”
Az író az általa kedvelt megoldásnak megfelelően a misztikum és a valóság határán billegteti a több szálon futó történetet, szándékosan nem foglalva állást olyan jelenségekben, amelyeket a mai napig nem bizonyítottak, de nem is cáfoltak.
A könyv karaktereinek jellemükből fakadó törekvése hűen példázza, hogy ki milyenné szeretné formálni a ma még mindig csodálatos, de már sérülékennyé vált bolygónkat…

Szólj hozzá!