Könyvajánló: Horváth Erzsébet: A Hold távolsága

MEGJELENT: Horváth Erzsébet: A Hold távolsága c. regénye!

Oldalszám: 290 oldal

A kötet szerzőjének írói profilja a Holnap Magazinon és elérhetősége:

https://holnapmagazin.hu/profile/HorvathErzsi19

A nyomtatott könyv megrendelhető a szerzőnél és a Líra webáruházában, üzleteiben!

Mélyről jövő, szívszorító visszaemlékezés, keserédes humorral, a kiszolgáltatott, küzdelmes életet élő falusi emberekről, a rég elporladt kilencszázhatvanas-hetvenes évekből. Emléket kíván állítani a viszontagságokat csendben elszenvedőknek.

„A boldogság az ugye olyasmi, hogy amikor nagyon jól érzem magam, azt teszek, amit én akarok, és mindenki csodál. Gyanítom, ehhez nem lenne elég a rákos asszony gyöngysora sem. Hiába súgta utolsó erejét latba vetve nekem: Vedd el, a tiéd! Szép leszel vele.” – tűnődik Tilda, aki elmeséli nekünk, mi minden történt vele kiskamasz koráig falun, időnként tisztes, máskor mélyszegénységben.
Tilda jó gyerek a maga módján. A rosszaság, mint balszerencse tapad rá. „Végül majd nem lesz az a rossz, amit el ne követnék.” – látja be a története vége felé. Ez bizony ő. Naiv. Tiszta. Elvetemült. A Holdra vágyik. Bár el lehetne oda gyalogolni! De nem lehet. Viszont ha csillagász? Balett táncos? Országos hírű versmondó, akit kivisznek mutogatni a berlini VIT-re is? Vagy a legjobb lenne inkább észrevétlen maradni? A mesélés a regényben megkapóan személyes, nyelvileg bravúros, a miliő ábrázolása pedig szociografikusan pontos. Felettébb hatásos, olvasmányos, míves irodalom.
(Sultz Sándor)

Budakalász Város Önkormányzata” A Hold távolsága” című könyv kiadását 100.000 Ft-tal támogatta.

Szentgotthárd Város Önkormányzata támogatta a kötet megjelenését.

Szólj hozzá!