Pörzse Erika kiállítása

Pörzse Erika kiállítása

Szűcs Gábor Érd Megyei Jogú Város alpolgármestere nyitotta meg a Szociális Gondozó Központ közösségi termében Pörzse Erika kiállítását, 2024.03.07-én.
Bagonyi Éva felkérte az Érdi Bolyai János Általános Iskola diákját Neubauer-Horváth Antalt, valamint Juhos Richárd és Kolompár Kevin Joelt az Érdligeti Általános Iskola diákjait, hogy szavalatukkal színesítsék a kiállítás megnyitót.
Horváth István gitározott énekelt majd Varga Katalin saját versét mondta el, Pörzse Erika két festménye adott ihletett a költemény megírására.
Az alkotóval Pörzse Erikával beszélgetett Kiss Sándor. A halk szavú, szerény Pörzse Erika alkotótól a pódium beszélgetés során megtudtuk a következőket: ”Hugom nógatására, biztatására, 2019 őszén kezdem a festészettel foglalkozni, a Zsilip festő tanodában. Előtte, 1993-99-ig bőrből készítettem képeket, kisplasztikákat, különböző tárgyakat. Kiállításokon is részt vettem, ezért is beszélt rá a testvérem, hogy fogjak bele…2020-2021.évbe a covid miatt, ömagunk képzése videók alapján, egymás segítése révén folytatódott.2023-ban megismertem Manna Dobo képzőművésztanárt, akitől szintén sokat tanultam. 2022-ben találkoztam a (KÉK), “Képzőművészek Érdi Közössége” csoporttal, akik révén Tárnokon, önálló kiállítást rendezhettem. Varga Katalin megtisztelt egy bájos verssel, amit két képem keltet, életre benne. A Városrész esőben, és a Táncoló vízcseppek.
Pályázatokon vettem részt, ahol okleveleket, nívódíjakat kaptam például a MAIT “Hegyek ölelésében” pályázaton, a “Himalája-Nepál” című képemre. A Hatvani galéria “Arcok és Sorsok Országos Portré Biennálé” pályázaton a “Megfeszített figyelem” című képem kiállítási lehetőséget kapott. Az alkotás öröme, a kihívás, hogy egyre közelebb jutok a fejemben lévő elképzelések megvalósításához, önmagam erősítése, hogy meg tudom csinálni…Különböző technikák, ecsetkezelések, módszerek hívnak, próbálj ki! A képek témái ezáltal különbözőek: absztrakt, tájkép, figurális, portré stb. Nagyon tetszenek Bob Ross tájképei, Alex Kelly virágai, Michel Lang absztrakt képei, és még sorolhatnám…”
A pódium beszélgetés után Horváth István ének, gitár szólójával zárult Pörzse Erika második egyéni kiállítás megnyitója.

Kiss Sándor

Szólj hozzá!