Mazalin Ildikó kiállítása Mosonmagyaróváron

Mazalin Ildikó kiállítása Mosonmagyaróváron

A mosonmagyaróvári Fehér Ló Közösségi Házban Mazalin Ildikó, az Ősfehérvár Alktóközösség (ŐsfAlköz) tagja, mutatkozott be festményeivel március 16-án.
A korábban Várpalotán élő festő két éve költözött a Nyugat-dunántúli városba, ahol töretlenül alkot tovább és készíti szebbnél szebb képeit.
Az eseményen Csonkáné Sörös Katalin, a kulturális intézmény vezetője köszöntötte az alkotót, az ŐsfAlköz megjelent tagjait és az érdeklődő közönséget.
Sipos Mari, az Ősfehérvár Alkotóközösség vezetője, a Cserhát Művész Kör elnökségi tagja, a Délibáb művészeti-kulturális Magazin főszerkesztő-helyettese örömének adott hangot, hogy itt lehet az ünnepi kiállításon és megnyithatja azt.
Az eseményre eljött az ŐsfAl hangulat felelőse lovag Tóth Tibor Tibiton előadóművész, aki párjával Andreával együtt érkezett. Lovag Csató József újságíró, író, az ŐsfAl krónikása is tiszteletét tette a Székesfehérvárról érkező csapat tagjaként.
Mazalin Ildikó egy bakonyi kis faluban, Csetényben született, ahol boldog gyermekkorát is töltötte. Tanulmányait bányagépészeti szakon végezte, majd egy multicégnél vezető beosztásban dolgozott. Jelenleg Mosonmagyaróváron él és alkot – mutatta be a kiállító alkotót Sipos Mari.
Alkotókedve kitölti a szabad idejét, szereti a finom meleg színeket vászonra vinni az elképzelt, megtörtént eseményekről. Vászonra feszített alkotásai egy csoportos, karácsonyi ŐsfAl programon a székesfehérvári Vörösmarty Mihály Könyvtárban kerültek bemutatásra, majd Budapesten a Szabó Ervin Könyvtárban is szintén egy karácsonyi tárlaton. Önálló kiállítása most első alkalommal nyílt itt a Fehér Ló Közösségi Házban.
Sipos Mari hozzáfűzte:
Az ŐsfAl közössége és jómagam büszkék vagyunk az alkotóra, aki ajánlásomra csatlakozott az 53 éve működő Cserhát Művész Társaság tagjai közé, ahol pályázati munkájára Aranyoklevelet, Képzőművészeti, valamint Művészeti-díjat, Emlékoklevelet kapott. Alkotásai megjelentek, megjelennek a Montázsmagazin antológiában, a Délibáb magazinokban és legnagyobb büszkeségünkre az Ősfehérvár Alkotóközösség Jubileumi Emlékalbumának lapjait is gazdagítják. Mazalin Ildikónak hatalmas rajongótábora van a világhálón is, ahol Indonéziából, Argentínából, Törökországból Kanadából is kap elismeréseket alkotásaira, hogy csak néhányat említsek. De író, költő barátok is kedvelik a festőnő alkotásait, hiszen egy-egy kép mellé már versek is születtek, illetve Nagy Ferenc István író, költő verseskötetében több alkotása is megjelent illusztrációként.
A mostani tárlaton a termékeny alkotó számos festménye szerepel, amelyet március 31-ig megtekinthetik az érdeklődők a közösségi házban.
Tóth Tibor Tibiton előadóművész négy dallal kedveskedett az alkotónak és az egybegyűlteknek az ünnepi eseményen.
A Csütörtöki Szalon versmondói – Erdélyi Zsuzsanna, Hömöstrei Hanna, Ternyikné Natália, Hömöstrei Judit – egy ünnepi csokorral tették még színvonalasabbá az eseményt. A helyszínen a helyi televízió munkatársai interjút készítettek az alkotóval.
Sipos Mari saját versének elmondásával lepte meg az alkotót, melynek címe, Kezemben ecset.
A Színek a vásznon című tárlat megnyitóját követően a program fehér asztal mellett baráti beszélgetéssel, sós és édes sütemények, üdítő italok és borok elfogyasztásával zárult, valamint ajándékok átadásával.

Csató József újságíró

Szólj hozzá!