Könyvajánló: Györe Ibolya: Fátyoltánc

MEGJELENT:  Györe Ibolya: Fátyoltánc c. kötete (Versek – novellák)!

Oldalszám:  125 oldal

A szerző profilja a Holnap Magazinon és elérhetősége:

https://holnapmagazin.hu/profile/tippecske

A nyomtatott könyv megrendelhető a szerzőnél!

Azok az igazán boldog emberek, akik mások boldogságáért képesek nagy dolgokat megtenni. Ők a saját boldogságuk elé tudják helyezni a másik ember boldogságát. És ha elérik, ez az igazi boldogság! A legfontosabb cél az életben, hogy harmóniában, egészségben és békességben élhess életed folyamán, egészen a végéig. Miután nem tudod, hogy meddig élsz, az életed minden pillanatában hűnek kell lenned önmagadhoz. Őrizd az emlékeidet, meséld el!
Ez a könyv is emlékeket oszt meg, jókat és kevésbé jókat. Olvassátok olyan szeretettel a benne szereplő novellákat és verseket, amilyen odaadással írtam nektek.

Györe Ibolya

 

Fátyoltánc,
avagy hogyan éljünk boldogan?

(Ajánló)

Embernek lenni nem könnyű, nőnek lenni még nehezebb, de ennél szebb és jobb nincsen a világon!
Ez a kötet azért született meg – talán –, hogy irányt mutasson a kétkedőknek, a küzdelmekbe belefáradt embereknek, leginkább a nőknek, akiket ez a sajnálatosan férfiközpontú társadalom kicsit háttérbe helyez, méltatlanul!
A nők a világot tartják össze: legyenek kislányok, nők, asszonyok, vagy ráncokkal barázdált arcú nagymamák. Mi férfiak, akik előszeretettel mantrázzuk az erősebb nem hangzatos szlogenjét, a nyomukba sem érhetünk.
A női lélek szebb, tisztább, összetettebb, de ha bántják kőkemény is lehet!
A Fátyoltánc kötet versei és prózái pillanatok az idő tengeréből. Hullámzók, cselekményben, lélekben egyaránt. Mosoly és könny kíséri a sorokat, hogy a végén becsukva megállapíthassuk: Az élet bármilyen fájdalmas is néha, mégis szép, a maga küzdelmeivel, kínjaival együtt, mert a szeretet, szerelem, szépség és boldogság pillanatai felülírják a fájdalmas perceket, a lélek feltöltődik és amikor egy új nap kezdődik, új remény is!
Emlékképek, életpillanatok sodornak magukkal az oldalakon, amelyek nagy része valóság, egyes részei a képzelet birodalmának történetei, de megfűszerezve olyan gondolatokkal, amelyeknél érdemes elidőzni.
Hosszú évtizedek élettapasztalata, bölcsessége csillog a sorokban, önzetlen adomány az olvasónak, aki hajlandó befogadni és saját életében jobbá tenni azt, ami esetleg nincsen a helyén.
Szóval, kedves olvasók! Felvértezve a kíváncsiság pajzsával, olvassátok szeretettel a kötetet és hajózzatok az érzelmek tengerén bátran, ne törődjetek azzal, hogy a kissé kaotikus társadalom merrefelé vezet!
Az igazi út, egy jobb és tartalmasabb, boldogabb élet felé, nem arra van!

Bakos József

Szólj hozzá!