Könyvajánló: Vasi Ferenc Zoltán: Áristom

MEGJELENT:  Vasi Ferenc Zoltán: Áristom c. verseskötete!

Oldalszám:  75 oldal

A szerző profilja a Holnap Magazinon és elérhetősége:

https://holnapmagazin.hu/profile/vasifeco

A nyomtatott kötet megvásárolható a szerzőnél!

Divatos a mai világban szépet, szépen, csillogó köntösbe csomagolva megírni és az olvasó elé tárni. Nincs ezzel talán semmi baj – vagy mégis? Mi lehet a baj?
Nos…, mindössze annyi, hogy a valóság sokszor egészen más, mint amit az írók, költők vetítenek nekünk. Persze jó néha álmodozni, elkalandozni a képzelet szárnyán, de arra is szükség van, hogy közben megmaradjunk a realitások talaján.
Vasi Ferenc Zoltán költészete mentes a sallangoktól. Lényegre törő, őszinte, tiszta, néha talán naturalisztikus, de éppen ezért megrázó és egyedi.
Bátran ír életről, halálról, költészetről, Istenről és mindarról, ami minket körülvesz. Megmutatva egy mátrixot, amit mi valóságnak érzékelve élünk.
Egy kortárs remete lelkülete csillan meg minden sorban, átitatva figyelemmel, életbölcsességgel, aggódással, csipetnyi félelemmel és reménnyel fűszerezve.
Gondolatai ebben a kötetben, kiszabadulnak az Áristomból és a börtönön túli való világban mélyen beleivódnak a gondolatainkba. Elménk felszínét kapargatva utat kérnek maguknak, hogy kinyíljon végre a szemünk egy másik, talán kissé félelmetesebb, de reálisabb valóság felé, ahol az ember megmaradhat Embernek, nagy betűvel, és alkothat, szabadon, jót, boldogan, hogy a jövő emlékezzen rá!
A kicsit Radnóti hangulatú versek őszinték, megrázóak, elgondolkodtatóak. Különös utazásra hívnak minket. Ha elég bátor vagy, nyisd ki a könyvet és tedd meg az első lépést egy önálló, tisztességes, még kissé ismeretlen, de tisztább világ felé!

Bakos József

Szólj hozzá!