Könyvajánló: Szép Szavak Birodalma: Lélekbélyegek Antológia

MEGJELENT: Szép Szavak Birodalma irodalmi csoport: Lélekbélyegek c. antológiája
Oldalszám: 365 oldalon
Borító: kemény táblás

Egy nap gondolt egyet a pécsi költőnő Hirth Éva (1954 – 2018), megalapította a Szép Szavak Birodalma Facebook csoportot, ahol helyet kaptak saját művei és a tagok versei, festményei. Földi létében folytatott munkásságát 2018 decemberében le kellett zárnia, mert a Teremtő magához szólította. Így 2019 januárjában az Éva által elkezdett munkát a mostani vezetés folytatta és lehetőség szerint tovább formálta. A cél az volt, hogy megőrizzünk egy kezdő és amatőr versíróknak szánt irodalmi csoportot, amelyben a magyar nyelv által nyújtott lehetőségekkel, könnyed és játékos módon fejleszthetik magukat az alkotók és társaikat. A csoport színvonalát a mai napig emelik vers- és prózaírókon kívül, különböző művészeti ágak, mint például festészet, fotográfia, grafika alkotói. Ezek együttállásának és az alkotásvágy popularitásának köszönhetően, mostanra számos irodalomkedvelő csatlakozott a közösséghez.
Mit nyújt tehát a leendő olvasónak e kiadvány? Kikapcsolódást, szórakozást, nyugodt és tartalmas időtöltést. Lelkek összekapcsolódását, nagy találkozásokat, olyan pillanatokat, melyek az alkotók maguk voltak, mikor a teremtés érzése lengte körbe egész lényüket.
Lecsek Ilona
Szép Szavak Birodalma csoport vezető moderátora

„Egy csónakban együtt evezve,
haladhatunk a végtelenbe,
segítve egymást felemelve,
boldogságban és szeretetben.”

Lecsek Ilona

A Szavak Birodalma varázslatos. A kötet alkotásai ebbe a különleges világba engednek betekintést az olvasók számára. A sorok érzéseket közvetítenek, sorsokról mesélnek, mosolyt, vagy éppen könnyeket csalnak az arcokra. A fotók, festmények pedig csatlakoznak a szavak erejéhez. Élni, érezni, szeretni, tenni valamit másokért, néha fáj, de minden nehézséget felülír egy őszinte szó vagy egy ölelés, mert minden pillanat egy apró kis mozaik, amelyekből valódi csodák születnek.
Bakos József

 

Szólj hozzá!