Könyvajánló: Pásztorné Földi Adrienn: A régi kert: E-kötet

MEGJELENT: Pásztorné Földi Adrienn: A régi kert c. E-kötete
Oldalszám: 130 oldalon
Borító: puha karton

Letöltheő a MEK oldalán!

Felnőttként sokan úgy gondolják, hogy a mesék csak gyerekeknek valók, de nagyot tévednek. A mese nem korhatáros műfaj, csak a ránk erőltetett vélt, vagy valós társadalmi elvárásoknak engedelmeskedve helytelenül értelmezzük a fontosságát, mint sok másnak is az életben.

Pásztorné Földi Adrienne kötete minden korosztályhoz szól, gyerekhez és felnőtthöz egyaránt, mert ő jól tudja, hogy az emberi értékek kiemelése mindenki számára fontos. Ha ezt más formában olvassuk, kevésbé érezzük át. Meseköntösbe csoma-golva talán jókat mosolygunk egy-egy történeten, de ha akarjuk, ha nem, a gondolatainkba máris befészkelte magát a sorokban bújkáló emberség, bölcsesség, szeretet, törődés, egymásra figyelés gondolatvilága. A XXI. század hiánycikkei, amelyből sohasem elég, mert elég szűkmarkúan bánunk ezekkel a tulajdonságokkal, érzésekkel, pedig még csak pénzbe sem kerül.

Számomra egy felnőtt nem attól lesz felnőtt, hogy elvégezte a kötelező iskolákat és kilépett a nagybetűs ÉLET színpadára. Ha a lelkünkben nem maradunk meg egy kicsit gyereknek, utat engedve annak, hogy rácsodálkozhassunk bármikor a világ dolgaira és átéljük igazán, őszintén saját érzelmeinket, akkor nem vagyunk sem gyerekek, sem felnőttek, csak elárvult falevélként sodródunk a világ elsivatagosodó erdejében.

Ajánlom mindenki figyelmébe a Régi kert c. kötetet, amely egy olyan érzelmekkel teli kertbe vezet minket, ami mindannyiunké.

Bakos József

Szólj hozzá!