Könyvajánló: Ifj Csom Árpád: Az Álmodó 3. – Az asztrális világ felfedezése

MEGJELENT: Ifj. Csom Árpád: Az Álmodó 3. – Az asztrális világ felfedezése c. regénye
Oldalszám: 620 oldalon
Borító: puha karton

MEGRENDELHETŐ A SZERZŐNÉL.

Az álmodó 3. – Az asztrális világ felfedezése c. kötetben újabb fejezethez érkezik Péter, az autista fiú története. Valós, ismert életterünk határai kitágulnak és egy különleges, dimenziónkon túli univerzumba Asztráliába csöppenve az ő szemével láthatjuk, milyen amikor minden nehézség ellenére egy kicsit elfogadóbb, őszintébb világban élhetünk, ahol az autizmus nem bélyeg ma már, hanem egy, a társadalom számára elfogadott állapot, bár még nem mindenki számára.

Az álmodó – Szembenézni a lehetetlennel és Az álmodó 2. – Amikor leereszkednek a fekete vásznak kötetek után a szerző tovább kalauzolja az olvasót a megkezdett úton és tanít minket, megértésre, szeretetre, elfogadásra.

A főszereplő – ebben a kötetben is jól látható és érezhető –, hogy az átlagembernél sokkal nagyobb érzékenységgel figyel mindenre, ami történik körülötte. Ami nekünk megszokott és már-már sablonos, az számára minden nap új kihívást jelent. Emellett sok olyan apró mozdulatot, eseményt is észrevesz, amit mi legtöbbször csak felületesen érzékelünk, vagy éppen teljesen elkerüli a figyelmünket, saját „tökéletességünk” tudatában.

A kötet olvasása után elgondolkodhatunk azon, vajon mi az, ami miatt mi úgy gondoljuk, hogy saját világunk a legjobb, amikor ez még nem így van! Tele vagyunk hibákkal, gyűrjük magunk mögé a napokat, heteket, éveket és csak rutinból élünk, nem éljük meg igazán a fontos perceket és a XXI. századi világ lélektelensége sokszor eluralkodik rajtunk. Pedig a létezés valódi értelme éppen azokban az apróságokban van, amiket összegyűjtögetni kellene és jobban figyelni rá, kéz a kézben minden embertársunkkal, együtt küzdve a megkülönböztetés ellen, ami nem méltó az emberi léthez!

Az autizmus – mint azt már az előző kötetnél is írtam –, nem egy fertőző betegség, ezt jól láthatjuk most is a történet folytatásában, amelyben egy újabb fejezett tárul elénk ebből a különleges, nekünk talán kicsit furcsa, aprólékosan megírt világból. A könyvben párhuzamosan folytatódik életének története ismert világunkban is, miközben Asztráliában új élményeket gyűjt.

Péter így találja meg saját útját, megküzdve saját korlátaival, félelmeivel, boldogságot keresve, amelynek folytatását a negyedik kötetben hamarosan tovább követhetjük…

Bakos József

 

Szólj hozzá!