Könyvajánló: Havas csúcsok

MEGJELENT: Havas csúcsok c. év végi kötetünk
Oldalszám: 240 oldalon
Borító: puha karton

MEGRENDELHETŐ WEBÁRUHÁZUNKBAN:
https://webaruhaz.holnapmagazin.hu/product/havas-csucsok/

„A karácsony azt üzeni: szeretni és szeretve lenni a legcsodálatosabb és legvarázslatosabb dolog a világon”.

Vermes Balázs

Minden év végén hó lepi el a tájat körülöttünk, jótékony leplet borítva mindenre. Egy kicsit a lelkünk is megnyugszik… talán. Lelassulnak a hétköznapi rohanások, és ha megmaradtunk egy kicsit gyereknek felnőtt köntösünkben is, akkor várjuk az apró csodákat, amelyek igenis léteznek, ha hiszünk benne…

Az ünnep azonban minden év végén – különösen most, ebben a szokatlan 2020-as évben, távol sok szerettünktől – felerősíti érzéseinket, szembesít minket a veszteségeinkkel, de a szeretet erejével is.

Ilyenkor egy kicsit a felnőttek is visszavágynak abba a biztonságos világba, ahol gyermekként, szeretetburokban nevelkedve még nem ismerték a felnőttkor nehézségeit, veszteségeit, küzdelmeit.

A fehér hóból megépített hóember szénszemében és mosolyában is minden benne van, egy egész élet összes pillanata: szépség és fájdalom, szeretet és elengedés, könny és mosoly, kitartás, küzdelem, kudarc, siker és boldogság egyaránt. És ez így van jól… mert így kerek a világ, még ha néha fáj is.

Sötét és hideg estéken, színes fénysorok, vagy egy szál gyertya mellett emlékezünk és öleljük – vagy a virtuális térben kapcsolódunk – azokhoz, akiket szeretünk. Fenyőfa alatt megbújó csomagokba rejtjük szeretteink vágyait, hogy kibontva átérezzék ők is az apró kis csodákat, és abban reménykedünk, hogy a jó és boldog pillanatok erősebbek lesznek a fájdalmainknál…

Béke és csend, fájdalom és öröm pillanatai ölelnek át minket a Havas csúcsok kötet olvasása közben. Együtt könnyezünk és mosolygunk, miközben emlékeink fényében már együtt tervezzük a holnapjainkat, mert ahogy Vermes Balázs írta: „A karácsony azt üzeni: szeretni és szeretve lenni a legcsodálatosabb és legvarázslatosabb dolog a világon”.

A titok csupán ennyi, nem minden a drága ajándék, többet ér egy falatnyi szeretet és őszinte mosoly, amelyben még a fájdalmaink is feloldódnak, és átadják helyüket a boldogságnak, reménynek, emlékeink alapjaira épített, jövőnkbe vetett hitünknek, hogy a szürke hétköznapok is karácsonyi fényben ragyoghassanak.

Bakos József

Szólj hozzá!