Komolyzene Könnyedén

Összes megtekintés: 211 

A hazai kultúra népszerűsítését fókuszába helyező Violin Travel Kft. ebben az évben új programot indított „Komolyzene könnyedén” elnevezéssel, melyet a Magyar Művészeti Akadémia is támogat. Nyúl Erika, a Violin Travel ügyvezetője elmondta, hogy a társaság ezzel az innovatív programmal lehetőséget kíván biztosítani az ifjúsági korosztálynak, hogy közelebb kerüljenek a komolyzene világához. A hagyományostól eltérő, újszerű, figyelemfelkeltő módon szervezett magas színvonalú zenei programokon az érdeklődő fiatalok betekintést nyerhettek a vezető budapesti kulturális intézmények és helyszínek életébe. Megismerkedhettek a kulisszák mögött zajló szakmai munkával és a magyar zenei örökséggel, elsősorban Liszt, Kodály, Bartók, valamint kortárs zeneszerzők művein keresztül.

2020. októberében már hat alkalommal került meghirdetésre a „Komolyzene könnyedén” program, melynek keretében többek között a Szépművészeti Múzeum, a Pesti Vigadó, a Belvárosi Plébániatemplom, a Kassai téri Szentlélek templom biztosította a helyszínt a szórakoztató ismeretszerzéshez. Az adott intézmények bemutatása minden alkalommal zenei élménnyel is párosult: koncert, illetve interaktív orgonabemutató színesítette az eseményeket.

A programok szakmai színvonalát a közreműködő magasan képzett idegenvezetők, tárlatvezetők és zeneművészek garantálták. Az orgonabemutató programban közreműködő Mészáros Zsolt Máté orgonaművész is nagyon sikeresnek ítéli meg a kezdeményezést, és ő maga is fontosnak tartja, hogy a zenével, hangszerekkel való ismerkedés már gyermekkorban megkezdődjön.

A „Komolyzene könnyedén” eseményeinek szervezési feladatait a Violin Travel Kft. munkatársai látták el, akik nagy tapasztalattal rendelkeznek hasonló kulturális projektek megvalósításában. A programok minden esetben a járványügyi előírások maximális betartásával, legfeljebb 15 fős csoportokban kerültek megszervezésre. További információ a www.violintravel.com honlapon található.

Balázs Edina

/A Komolyzene Könnyedén szakmai program megvalósítását 2020. évben a Magyar Művészeti Akadémia Támogatta./

 

“Komolyzene Könnyedén” bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Nagyon szép kezdeményezés, az orgona bemutatását jómagam is szívesen megnézném, hogyan keletkeznek azok a gyönyörű, szinte mennyei hangok. 🔔🎧️🎼️🎹️

Szólj hozzá!