Az Ősfehérvár Alkotóközösség újabb programja

Költészet napi megemlékezés és versmondás Szabadbattyánban

Az Ősfehérvár Alkotóközösség (ŐsfAlköz) megalakulása óta megemlékezéseket, versmondó ünnepségeket szervezett a székesfehérvári Vörösmarty Mihály Könyvtárban.
A pandémia idején sajnos nem tudták megrendezni az évek óta tartó hagyományos eseményt. Az idén viszont József Attila születésnapja alkalmából, ami a magyar költészet napja, újból találkoztak. Ezúttal a szabadbattyáni Móricz Zsigmond Művelődési Ház és Könyvtárban tartották meg a költészet napi megemlékezést és a versmondást.
Lászlóné Lakner Lilla, a könyvtár vezetője köszöntötte a megjelent versbarátokat, majd lovag Sipos Marinak, az ŐsfAlköz vezetőjének moderálásával folytatódott a versünnep.
Lovag Gyárfás Tamás költő, publicista megemlékezett Petőfi Sándor születésének 200. évfordulójáról. Néhány nappal az ŐsfAl programja előtt Nagyvelegen tartott irodalmi költészet napi versünnepet, mely meghívásnak örömmel tett eleget.
Az Ősfehérvár Alkotóközösség tagjai, a versbarátok sorra mondták el kedvenc költeményeiket. Gyárfás Tamás saját költeményét szavalta el nagy átéléssel.
Lovag Szőcs Sarolta az ŐsfAl gyöngyfűző mestere, a Cserhát Magyar Örökség díjas alkotó, kétszeres Magyar Rekord Diplomával rendelkező képzőművész a Magyar honban című saját költeményét is elmondta az összejövetelen.
Az ŐsfAlköz dívája, rímfaragó mestere lovag Mudrony Alojzia költő szintén saját versével és a Honfoglalás című magyar film betétdalának eléneklésével örvendeztette meg az egybegyűlteket. Iscsuk Tatyjána egyik kedves versét, József Attila Isten című költeményét olvasta fel. Szemenyei Éva a Special Metod Version festőmestere a technika segítségét vette igénybe, amikor közösen hallgathattuk meg kedvenc, gyermekkori József Attila meg zenésített versét, Koncz Zsuzsa előadásában.
Szabóné Miklós Eszter az ŐsfAl lelkes vers mondója adott elő több verset is, a tőle megszokott nagy átéléssel. Elhangzott többek között egy szívhez szóló Srenk Éva vers, valamint Dabóczy Gergely József Attilához írt díjnyertes költeménye.
Dr. Killy Ferencné Baba, az ŐsfAlköz költője, írója Budapestről köszöntötte a versünnep résztvevőit, József Attila, Thomas Mann üdvözlésé című vers választásával, mint ahogy Lovag Tamás Ferenc mesterpedagógus, közoktatási szakértő, költő saját versének elhangzásával volt jelen, mely verseket Sipos Mari olvasott fel.
Lovag Csató József újságíró, író az ŐsfAl krónikása, Intelem című saját versét és Ady Endre Dózsa György unokája című költeményét mondta el. Lovag Sipos Mari költő ugyancsak több verssel köszöntötte a versünnepet, többek között József Attila Kései sirató, majd saját versével az Elveszett tavasz című verssel ünnepelt.
Lovag Bornemisza Attila, a Cserhát Művész Társaság elnöke, költő esztéta, a Délibáb című irodalmi-művészeti folyóirat főszerkesztője is üzenetben köszöntötte a székesfehérvári versünnep résztvevőit Sipos Mari tolmácsolása által.
Szőcs Sarolta gyöngyfűző mester egy kedves meglepetés ajándékkal szolgált, amikor átadta Lászlóné Lakner Lilla könyvtárvezetőnek saját készítésű női nyakéket.
A jól sikerült költészet napi rendezvény résztvevői fehér asztal mellett, baráti beszélgetésen elevenítették fel az utóbbi évek eseményeit.

2023. április Csató József újságíró, az ŐsfAl krónikása

Szólj hozzá!