Könyvbemutató: Somodi Csaba: Szigetközi kalandok

\'\'

Somodi Csaba: Szigetközi kalandok c. kötete megrendelhető a szerzőnél:

SOMODI CSABA profilja a Holnap Magazinon és elérhetősége:
SOMODI CSABA

2020. Januárjában keresett meg Béke Ildikó az Oroszlány város Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár nevében, hogy legyek a vendége a havonta egyszer megrendezésre kerülő “Így írnak ők” elnevezésű író-olvasó találkozónak, s könyvbemutatónak annak kapcsán, hogy 2019 év decemberében jelent meg az első novellás-verses kötetem: Szigetközi Kalandok cimmel. A felkérés egy másik oka az volt, hogy kötődök Oroszlányhoz, (szüleim, gyermekkori barataim a mai napig ott élnek, ott jártam iskolába..stb), 1994-ig ott éltem, valamint a megjelent kötet két novellája is kötődik a városhoz, pontosabban a város mellett elterülő Bokodi-tóhoz.

A találkozót Ildikó elképesztő profizmussal szervezte meg, internetes kampányt, szórólapozást, plakátok készítését végezte, hogy az est jól sikerüljön, emellett folyamatosan egyeztettük a részleteket is.
Eljött a találkozó időpontja, február 24.-e hétfő 17 óra. A könyvtár olvasóterme megtelt érdeklődőkkel, ahol sok ismerős arcot is sikerült felfedezzek. Ildikó rendkívüli módon felkészült, a kötetet előzőleg kiolvasta, s úgy fogalmazott meg olyan kérdéseket, amelyekre részletes és kimerítő válaszokat adva majd másfél óran keresztül sikerült a közönség érdeklődését, töretlen figyelmét fenntartani.

Az est érdekessége, hogy azt dinamikusan felépítettük, szinte egy előadás szinvonalával vetekedett, hiszen kivetítőn két blokkban sok képet tudtam bemutatni, s érdekes informaciókat tudtam átadni Szigetközről, arról a világról, amely megihletett az irásra. Az est során említésre került az újonnan elkészült, s a még folyamatban keszülő írásaim jövője, egy esetleges folytatás esélye, amely elég komolynak mutatkozik. A könyv kapcsán méltattam a Holnap Magazint, mint kiadómat, s nem fukarkodtam a dícséretekkel, amellyel méltattam a kiadót, a korrekt, s precíz kivitelezés kapcsán.
A közönség tagjaival interaktív kérdezz-felelek perceket is sikerült veghezvinni, ahol alig győztem a sok kerdést megválaszolni! A program befejeztével közös fényképezésre, ajándékozásra is sor került. Mivel most vettem részt életemben először ilyen esten, mint vendég, rendkívüli büszkeség töltött el, s nagyon is jól éreztem magam. Sok új ismeretet sikerült átadjak, s úgy érzem, hitet adtam, hogy érdemes írni, s érdemes olvasni is! Emellett a megjelent köteteimből is sikerült dedikáljak, eladjak több példányt is.

Csak biztatni tudok mindenkit, ha lehetősége adódik, vegyen részt ilyen könyvbemutatóval egybekötött beszélgetős esteken, minden szempontból hasznos!

Nehány képpel illusztrálom az emlekezetes estet!

\'\'

\'\'

\'\'

\'\'

\'\'

Somodi Csaba

“Könyvbemutató: Somodi Csaba: Szigetközi kalandok” bejegyzéshez 3 hozzászólás

  1. A bemutatóhoz és ehhez az élménybeszámolóhoz is gratulálok Csaba szeretettel!(f)

  2. Gratulálok a sikeres könyvbemutatóhoz.

    Szeretettel: Rita:]

Szólj hozzá!