Könyvajánló: Ebgondolat, avagy a boldogság záloga

Összes megtekintés: 687 

\'\'

MEGJELENT: Kerékgyártó Dénes: Ebgondolat, avagy a boldogság záloga c kötete
160 oldalon, puha borítóval.

MEGRENDELHETŐ A SZERZŐNÉL

KERÉKGYÁRTÓ DÉNES profilja a Holnap Magazinon és elérhetősége:
KERÉKGYÁRTÓ DÉNES

és a Librinél: https://www.libri.hu/konyv/kerekgyarto_denes.ebgondolat-avagy-a-boldogsag-zaloga.html

Bubi, a spániel egy sebészeti beavatkozásnak köszönhetően képessé válik az emberi gondolkodásra, ám kutya “énjét” sem veszíti el. Mivel nyugodt, békés életre vágyik egy szerető gazdi mellett, úgy dönt, nem hozza sem a sebész, sem a nagyvilág tudtára “ebfeletti” képességét. Ám a vágyott békés kutyalét csak rövid időre adatik meg neki, mert az események sodrásában több ember sorsa, sőt élete is rajta múlik…

Kerékgyártó Dénes

“Könyvajánló: Ebgondolat, avagy a boldogság záloga” bejegyzéshez 1 hozzászólás

 1. Részletek a regényből:
  A legtöbbünk földi küldetése, hogy boldogságot csenjünk a Gazdi szívébe, ami nem csekély feladat egy olyan világban, ahol percekig kell simizést kunyerálnunk, mire a Gazdi "kidugja fejét a mobiljából".

  A Gazdink iránti Szeretet vezérel minket kételyek nélkül szívünkben. Talán ez Isten ajándéka számunkra, mi pedig Számotokra vagyunk az ajándékai, és útmutatásai egyben, hiszen,ha szemünkbe néztek, szavak nélkül mondjuk el mi a helyes irány.

  – Valami azt súgja kóbor kutyus vagy. – lépett mellém, és óvatosan végigsimította hátamat.Két hónapnyi simi nélkülözés után sejtheted, eszem ágában sem volt a kezébe harapni mert megérintett idegenként, sőt intenzív farkcsóválással adtam tudtára mennyire díjazom tevékenységét.

  – Nagyon kilehetsz éhezve a szeretetre. – összegezte reakciómat, mire a farkcsóválásra rátettem még egy lapáttal.

  Kukázásom láttán az okostojások elkezdenek zsörtölődni, hogy mégiscsak felháborító,amit művelek. Szerintem meg az felháborító, hogy rengeteg kóbor eb él a nagyvilágban, és a napi betevőért kénytelenek néha drasztikusnak tűnő megoldáshoz folyamodni, lásd kuka felborítás, vagy kukászsák kiharapdálása. A zsörtölődőktől kérdem, talán le kéne ülnünk a kukák mellé, és várni, hogy a kaja előmásszon belőle? Ez persze költői kérdés volt, bár,ha meg is történne, lehet közben éhen halnánk.

  Farokcsóválás következett, ami az egyik legfontosabb funkció számomra, hiszen általa adom a külvilág tudtára pillanatnyi lelkiállapotomat. Nincs kecmec, ez mindig feltétel nélküli, őszinte megnyilvánulás, s nem ártana, ha az emberek is rendelkeznének egy ilyennel. Tudom, viccesen hangzik, és furán nézne ki, ha mindannyiótoknak farka lenne, de volna egy hatalmas előnye. Szavak nélkül ismernétek mindig társatok lelkiállapotát. Persze, ahol nem az őszinteség a mérvadó, ott lehetne hátrány is. Számunkra, ebeknek az őszinteség egyik alaptulajdonságunk, míg ti megannyi álarcot felhalmoztatok lélekszekrényetekbe, de bocs,ha tévedek.

  Depi ellen gyógyszer? Pszichológus? Ugyan már! Egy kutyus szeretete alegjobb gyógyír. Ha nem állsz túl jól anyagilag, javaslom ne bernáthegyit szerezz be, az amúgy is elég mamlasz.

  Ha már ez szóba jött, nagy tévedésbe vagytok a parancsszavakat illetően. Nem azért ülünk, vagy fekszünk le, mert ezt parancsoljátok, hanem szabad akaratból így döntünk, és egybe örömöt akarunk okozni a gazdinak. Ám például, ha valamiért meg vagyunk rá sértődve, fülünk botját sem mozdítjuk a parancsolgatására.

Szólj hozzá!