Mosollyal a világ ellen


Hétköznapi kis küzdelmeink
Néhány évtizede már, hogy megszülettem, és rácsodálkoztam a világ dolgaira. Optimistán néztem körül, jóllakottan, szeretettel körülvéve. Olyan szép, nagy és kerek volt körülöttem a világ. Azután ahogy felcseperedtem, valami megváltozott. A csodálkozás megmaradt, de minden más lett és észre kellett vennem, hogy néhány dolog eléggé el van szúrva körülöttünk. A legfeltűnőbb az volt, hogy a felnőttek, elfelejtettek mosolyogni.
2008. Február. 14.-én, Valentin napon viszont egy új kezdeményezés született meg. Budapesten, az Angyalföldi Mosoly utcában megalakult a Mosolyogj Mozgalom. Az alapötletet Rhonda Byrne: A titok (The secret) című könyve adta, amely már 56. hete vezeti az Amerikai The New York Times magazin sikerlistáját. Már a könyv magyar kiadása is népszerű. A Momomo mozgalom szervezői mindenkit szívesen látnak, aki elég erőt és késztetést érez arra, hogy pozitív gondolkodásával változtatni próbáljon környezetén.
A könyv és a magyarul még nem kapható DVD egy önfejlesztő technika elsajátítását ajánlja mindenkinek, hogy könnyebbé, nyugodtabbá és élhetőbbé tegyék saját környezetüket, csupán a gondolatuk hatalmával, erejével. A módszert tanfolyamokon is oktatni fogják és elsősorban pedagógusoknak, egészségügyi dolgozóknak mutatják be első körben, hiszen ők azok, akik sokszor találkoznak segítségre szoruló, elesett, vagy csak fáradt gyerekekkel, felnőttekkel.
A mozgalomhoz, Interneten is lehet csatlakozni a www.thesecret.hu oldalon. Ennek a lelkes kis csapatnak a segítségével talán elindul valami változás az életünkben. Megpróbálhatunk újra egy kis mosolyt erőltetni az arcunkra. Először még lehet, hogy csak egy grimaszra futja, de majdcsak belejövünk. A legfontosabb az, hogy ne hagyjuk magunkat mások által elkedvetleníteni, lehangolni, mert sokkal több tartalék rejtőzik még bennünk, mint azt gondolnánk.
Az egyesület tervei szerint lesznek ölelés napok, amikor megpróbálják az utca emberével tudatni, hogy léteznek, és azon fáradoznak, hogy átadják ötleteiket mindenkinek. Tehát, ha a mindennapi sürgés-forgás közepette kiválik valaki a tömegből és mosolyogva felénk tart, nyissuk meg egy kicsit a szívünket. Higgyék el, jól fog esni!

Bakos József

Szólj hozzá!