Miről szól az élet?

Összes megtekintés: 153 

\'\'

…mert ugye van a gyermekkor, ahol mindig azt szeretnénk megkapni, amit valahol, valakinél láttunk. S addig nyafogunk érte, amig a szüleink, vagy ha nem ők, akkor valamelyik rokonunk meg nem lep a vágyott csecsebecsével.
Utána jön a fiatal kor, ahol igazából csak az a cél, hogy mindenhol és bárhol kielégítsük azokat a vágyainkat, amiket a rengeteg és különböző megtapasztalásokon keresztül érünk el.
A fiatal felnőttkor kicsit ismét a kezdeti gyermekkorra fejlődik vissza, mert mindent annak érdekében teszünk, hogy miénk legyen a vágyott életkörülmény, tárgy, amiért vagy önmagunkat, vagy másokat hajszolunk bele nyávogva a robotolásba.
Elérkezünk aztán arra a szakaszra, amikor a már elért vágyakat megunva, minél előbb le akarjuk cserélni egy jobbnak vélt újra, mert képtelenek vagyunk meglátni önmagunkban, hogy nem a körülmények változtak, hanem mi magunk rekedtünk meg valahol a múltban.
Ekkor beköszön a hajnal. Magunk körül látjuk, mit műveltünk egykor s azon gondolkodunk, hogy lehetne visszajutni a korábban megunt vágyainkhoz. Csak ekkor indul el az újratervezés. És ha valakinek van egy csöpp gógyija, akkor oda kanyarodik vissza, ahol egykoron az alapokat lerakta. Mert építkezni csak egy masszív kősziklára érdemes. De legalábbis olyan tartópillérekkel rendelkezzünk, amelyek a végtelenbe kötnek össze bennünket. Még akkor is, ha nem kettő vagy három, netán négy, hanem csak egy adatott belőle.
Mert amikor elérünk az utolsó szakaszhoz, csak abba kapaszkodhatunk, amit a kezdetekor valóra váltottunk. Már tökéletesen látjuk, hogy is kellett volna akkor csinálnunk, de számunkra csak a múltból velünk maradt pillérek maradtak. Igaz majd azokat sem vihetjük a legvégén magunkkal, de legalább addigra nagy valószínűséggel megtudjuk, hogy valójában: ,,miről is szól ez az élet…!”

Maradok tisztelettel
Filó Margó

Szólj hozzá!