Halhatatlan slágerek

Üvölt a zene a rádióból, hallgatjuk munka közben, így kellemesebb. Egyik kollégámnak hirtelen felcsillan a szeme.

– Ezt megismerem ez Ozzy! Ugye? – kiáltja jókedvűen, és hevesen ütni kezdi a ritmust. Éppen a Paranoid megy. Még most is aktuális úgy látom.

– Tudjátok, hogy ez a sláger már ötven éves?

Megdöbbenve néznek rám.

– Na ne…

– De bizony! 1970 szeptemberében jött ki Black Sabbath „Paranoid” című albuma olyan slágerekkel, mint a „Paranoid vagy az „Iron Man”. A hatvanas évek végén, hetvenes évek elején egyébként is legendás korongok születtek: Led Zeppelin – „Led Zeppelin IV”, Pink Floyd – „The Dark Side Of The Moon”, Deep Purple – „Deep Purple in Rock” vagy a „Machine Head”. A sort a végtelenségig lehetne folytani. Örök klasszikusok, számtalan filmben és feldolgozásban felcsendülnek. Olyanokra gondolok, mint a Born To Be Wild a Szelíd motorosokban, vagy a Sweet Home Alabama a „Gru”-ban.

 

Mosolyogva hallgatjuk. Akkor még tudtak valamit – vagy csak más volt a korszellem? Mindenesetre jó volt.

Közben csendben megkérdezem magamtól: A mai „slágereket” ötven év múlva fogja valaki dúdolni?

 

Révész Márton

“Halhatatlan slágerek” bejegyzéshez 4 hozzászólás

  1. Csak egy halk kérdés ki fog emlékezni a magyar “nagy énekes felfedezettekre”? Tudom, hogy legtöbbünknek a saját fiatalsága zenéje a legjobb, de egy Frank Sinatra, egy Elvis Presley előadó, és még sorolhatnám, olyan ikonok, kik örök csillagai a könnyűzenének. Szeretettel: Éva (A Led Zeppelinről készült filmet 17 évesen néztem meg, nem most volt!)🌞🌈

  2. Hát ezt az állítást én is megkérdőjelezem…Viszont a jó zene az minden időben ír a lélekre, az ember más színben lát mindent egy jó sláger hallatán. Örömmel olvastam, Zsuzsa.

Szólj hozzá!