Addig változtassunk amíg még lehet

Mindig lent vagyunk mielőtt történni fog velünk egy nagy változás.
Amikor lelki toprongynak érzed magad és várod, hogy túl juss a vergődésen az azt következő hajnalon lelkileg feltöltődve ébredsz. Mert azon az éjjelen felnőttél lélekben valamilyen feladathoz amit ezután kell teljesítened.
Így lépkedünk egyre feljebb a megvilágosodás létráján.
Mert életünk folyamán sok ilyen lelki gyötrődésben van részünk. S aki jól veszi a tanításokat az fejlődik és egyre bölcsebbé válik. ”..mert ugye tudjuk, hogy a bölcsesség nem velünk született adottság..”
De tudni kell, hogy ezek a kincsek amiket kapunk csak akkor tudnak kamatozni, hogy ha lelkünk megmarad az alázat szintjén( nem a megjátszott alázatra gondolok, ami csak kifelé mutatkozik).
Mert semmi sem a mi érdemünk. Csak kapjuk ezeket, hogy szolgáljunk velük. Hogy segítsünk másokon és irgalmasak legyünk embertársaikhoz.
Aki nem tisztességesen akarja használni a kapott javakat attól elvétetik. Sőt, ne lepődjön meg az ilyen „ember,” ha vele történik meg az amire ő maga készült a másik ellen! Így működik az Isteni törvény. Higgyük el, hogy az így szerzettekben sosem fogunk örömet találni.
Isten sosem segít hozzá a boldogsághoz úgy, hogy az egy másik ember kárára lesz. Mert Ő igazságos és minket nem a gonoszságra teremtett, hanem az egység elérésére a közös boldogságra.
Törekedjünk hát arra, hogy megértsük a kapott ajándékok üzenetét és próbáljunk meg alázatos szívvel fordulni embertársaink felé.
Mert amíg széthúzás, önzés és szeretetlenség vezérel minket, addig a lélek nem tud önmaga lenni. Ebben az állapotban csak saját magát mérgezi, teret ad a gonosznak, hogy uralkodhasson rajta és az lesz a vége, hogy keserűségében önmagát emészti majd fel s így élete fájdalom, boldogtalanság lesz.
De egyet ne feledjünk el, Az utolsó órákban mindig csak az marja lelkünket, hogy miért nem változtattunk amíg még lehetett….

Filó Margit

Szólj hozzá!