Valami összeköt

Befejezetlen ügyek, lezáratlanok.
Kísérnek egészen addig, amíg az élet olyan helyzetet nem állít elénk, amikor a múltból megmaradt árny ismét elénk nem kerül.
Mert dolgunk van vele. Főleg, ha egy személyről van szó. Tudattalanul kísérjük egymást az úton, mert nem vettük a fáradtságot anno arra, hogy ott és akkor végérvényesen lezárjuk, vagy tisztességesen felvállaljuk az esetleges közös jövőt. Mert akkor még a biztos elhatározás hiányzott.
Az ember mindig akkor tud DÖNTENI, amikor biztos benne, hogy pontosan azt akarja, ami akkor történhet. Ehhez egy belső megnyugvás is társul, amitől azt érezzük jól döntöttünk. Ebben az állapotban tudunk teljesen helytállni,felvállalni és boldogan élni.
Ha csak egy csepp bizonytalanság is motoszkál lelkünk mélyén, akkor még mindig nem azt tesszük, amit valóban szeretnénk.
Ha az élettől újra lehetőséget kapunk egy múltbéli dolog rendezésére, főleg ha az már sokszor és mindig váratlanul bukkan fel, akkor vegyük végre komolyan és tisztázzuk nem csak magunkban , hogy miért nem szabadulunk oly rég óta a minket kísérő múltunktól.
Mert lehet, hogy valami a mélyben összeköt minket.
Rá fogunk jönni, hogy ha nem lépünk s valóban dolgunk van a másikkal, az élet úgyis úgy fordul, hogy mi találkozni fogunk egymással, egészen addig, amíg ki nem derül milyen kötelék van bennünk legbelül!!

Filó Margit

“Valami összeköt” bejegyzéshez 4 hozzászólás

  1. Margitka draga!
    Kacagasod fulemben cseng-cseng-cseng,
    Nyilvesszod puskapora beng-beng-beng 🙂

  2. Drága Margó!
    Imádom az írásaid, hatalmas bölcsesség árad belőlük. Ne hagyd abba, folytasd!
    Igazi tehetség vagy!

Szólj hozzá!