MEGHÍVÓ KERTI PARTIRA

\'\'

Kedves Barátaim!

Szeretettel meghívok minden Alkotótársamat, Családtagjait, Barátait, és Érdeklődőt, a fóti telkemre, a már hagyománnyá vált, 4. FÓTI IRODALMI KERTI PARTIMRA.
Helye: FÓT Alagi utca 29. (Engem Winczheim Tibornak hívnak, és író vagyok).
Időpontja: 2015. május 23-án 10.00-22.00 között

MEGKÖZELÍTHETŐ: AUTÓVAL: GPS, térkép, vagy internetes letöltés alapján. Ha egyik sem áll rendelkezésre, akkor: M0-ás autóútról (bármelyik irányból) az M2-esre rá (csak Vác felé visz az út), és az első kihajtásnál (Dunakeszi-Fót) le. Stoptáblánál EGYENESEN előre, a következő stoptábláig (kb. 500 m), ott jobbra. 100 m múlva FÓT tábla, első utcába balra be, és a 29-et megkeresni (jobb oldalt lesz a 7.-8.villanyoszlop között, kék vaskerítés, elől a kert,hátul a ház.
BUSSZAL: kék metró Újpest-Városkapu állomásig. Itt két lehetőségetek adódik:
A: Metróból ki, menetirány szerint ELŐRE, és a kis tér végén buszMEGÁLLÓ. (BP-FÓT-DK.-BP.)
A buszok 09.00-kor, 10.00-kor és 11.00-kor indulnak. Leszállás: FÓT/Kisalag Kazinczy utcánál. Előre sétálni az utolsó utcáig, majd jobbra, és a bulit keresni.
B: Metróból ki, és a menetirány szerint VISSZAFELÉ menni, majd a buszPÁLYAUDVAR 1. kocsi állásáról indulnak a buszok (közvetlenül a lépcső alsó végén balra). (BP.-D.KESZI-FÓT-BP.)
A buszok 09.30-kor, 10.30-kor és 11.30-kor indulnak.
FIGYELEM! A MENETJEGYET ELŐRE MEG KELL VENNI AZ AUTOMATÁKBÓL!!!
(A sofőr itt nem adhat itt jegyet, de szerencsére mindenki segít – Fót Kazinczy utcáig kell megváltani azt). Leszállás: a jelzett helyen, és értelemszerűen visszasétálni az első utcáig, majd ott jobbra. AMELYIK BUSZT ÉPPEN ELÉRITEK, azzal gyertek!
MIT HOZZATOK MAGATOKKAL? Először is a jókedveteket! Ételből-italból azt, és annyit, amennyit elfogyasztotok! Romlandó ételekkel csínján bánni: hal-, tojás-, tej-, tejszínes-, joghurtos-, gombás- és egyéb, nyáron veszélyes ínyenc falatok maradjanak inkább otthon!
Hozzátok magatokkal a zene-szerszámotokat, és a felolvasásra szánt verseiteket-novelláitokat, illetve a festőművészek ne felejtsék otthon képeiket, fafaragók, keramikusok, fémművesek a tárgyaikat.
Akinek van megjelent könyve, azt is hozza magával: eladhatja, elcserélheti, vagy egyszerűen csak megmutathatja másoknak..
MIT VEGYETEK FEL? Amiben kényelmesen érzitek magatokat (szabadidő ruha, short, bermuda nadrág, stb.). Mivel számítani lehet füstre, koromra, kevéssé drága-, vagy kényes öltözetbe gyertek!
PROGRAM: 10.00-től vendégvárás (ha valaki előbb érkezne, nyugodtan jöjjön be, már fent leszek!)
Szilvaágyon érlelt házi pálinkával és kávéval/teával várlak Benneteket.
(A városból 11.00-kor induló buszt még megvárva), kb. 12.00-kor irodalmi műsor, amely addig tart, míg minden érintett szóhoz nem jut. Közben a mintegy félszáz festmény, faragás, stb. megtekintése.
Utána: eszem-iszom, ismerkedések, kötetlen beszélgetések, könyvvásár, ötletelések újabb elképzelésekről, címek- és információk cseréje, fényképezkedések, videózás, stb. stb.
Ezután:(az időjárás függvényében) tábortűz. (Aki akar, süthet szalonnát – nyárs van).
(És, míg a rőzse ropog, énekelhetünk, ami csak eszünkbe jut, és az sem baj, ha nem találjuk el a megfelelő hangot! Ezt egészen „záróráig”, 22.00-ig művelhetjük. Akinek van hangszere, vezesse a csapatot! Rossz idő esetén a garázsban énekelgetünk…).
BÚCSÚZÁS: a buszok indulásának, illetve az egyéb, családi programok figyelembevételével folyamatosan.
MOTTÓM: Nálunk minden szabad, és semmi sem kötelező! Szeretettel vagytok várva: Tibor

Fontos: Ha sikerülne erre az irodalmi eseményre legalább félszáz Érdeklődőt meghívni, érdemes lesz kihívnom nemcsak a médiát, de a Magyar Rekordok Szerkesztőségét is. Ezért kérnék minden Érdeklődőt, hogy a tibor.winczheim@gmail.com-on jelezze jöveteli szándékát (családok, csoportok esetében a várható létszámot! KÖSZÖNÖM!

Winczheim Tibor

“MEGHÍVÓ KERTI PARTIRA” bejegyzéshez 16 hozzászólás

 1. Kedves Gyna!

  Szeretettel vagy várva! Csak arra vagyok kíváncsi, egyedül jössz, vagy hányan, illetve, szeretnél-e valamit felolvasni? Az első kérdésem a beszerzendő ülőalkalmatosságok száma miatt, a második pedig a program összeállítása miatt fontos.

  Várom válaszodat a tibor.winczheim@gmail.com-ra.

  Szeretettel: Tibor 😉

 2. Én szívesen mennék. Csak azért bátorkodom, mert írtad, hogy érdeklődők is jöhetnek.

 3. Gabikám Drága!

  Ha tuccc jössz, ha közbejön valami, kérlek szépen, ne dőlj a kardodba!
  Amúgy ez a buli mérföldekkel színvonalasabb lesz (a tervek szerint), de a megvalósításhoz klassz emberek kellenek, mint például Te is. Ma megint bejelentkezett valaki, lassan gyűlik a nép, lesz még ennek a bulinak echoja…

  Puszi: Tibi 😉

 4. Kedves Botond!

  Mivel minden évben megrendezem ezt az összejövetelt, nem veszítesz semmit, majd jövőre valóban találkozunk, és akkor kirúgjuk a ház oldalát, rendben?

  Addig is szép napokat!: Tibor 😉

 5. Kedves Tibor!

  Meg tudom érteni, a nyári időben nincs sok jelentkező grillezésre/bográcsozásra, inkább strandolnak. 🙂
  Sajnos IDÉN ez a dátum sem megfelelő, ugyanis, amellett, hogy bátyám 18. születésnapját tölti (május 24), továbbá ekkor veszem első úrvacsorámat (református vagyok, a konfirmálás-olyasmi, mint a katólikusoknál a bérmálás/első áldozás, csak egyszer kell-kötelező része…). 🙂 Persze, ez sem rajtam múlt, már októberben közölték a dátumot…:(
  Akkor majd jövőre. 🙂

  Majd figyelem a galériát: Mészáros Botond 😀

 6. Sajnálom Botond, hogy így alakult. Emléxem, az első bulit június közepén rendeztem. Iszonyatos hőség volt, és csupán egy tucat ember, mindenki elment vakációzni… Ebből tanulva sohasem fogom a nyári szünidőre tenni a partit, gondolom, ezt megértheted.

  Most szánt-szándékkal szervezem pünkösd 3 napos ünnepére, hogy azok, akik messziről jönnének, ne kelljen haza rohanniuk. Ez persze rajtad nem sokat segít, hiszen 10-11 órás útról lévén szó már előző délután útra kell kelned. Öröm az ürömben, hogy itt, a településen, a Bíró házában aránylag olcsón meg lehet szállni, s így, kipihenten haza utazni.
  De ha még így sem jönne össze a dolog, majd küldök át a Józsinak egy csomó képet, legyen némi fogalmad az itteni partiról…

  Baráti üdvözlettel: Tibor 😉

 7. Kedves Tibor!

  Nem arról van szó, hogy nem szeretnék, sőt! De pont iskolaidőben lesz, én pedig Romániában lakok, így 10-12 órás utazás lenne a kötelező…:(
  Igen, eltaláltad, új vagyok. 🙂 Sebaj, majd legközelebb elmegyek, nagyon érdekesnek hangzik már így is, biztosan ki akarom majd (illetve, már most is ki akarnám 🙂 )próbálni! 🙂

  Üdvözlettel: Mészáros Botond
  U.i.: Azért jó szórakozást Nektek! 🙂

 8. Köszönöm a méltató szavakat kedves Vali-mami. Baráti szavaidból nem derült ki, vajon, miért nem jössz? Vagy túl messze lax, vagy nem érzed magad egészségileg topon, de ez legyen a Te titkod!
  Én csak sajnálni tudom, hogy kimaradsz ebből a buliból. Csak az vigasztaljon, hogy majd készülnek fotók, és átérezheted majd az együttlét hangulatát.
  Talán, majd valamikor…
  Szeretettel: Tibor 😉

 9. Kedves Tibor !

  Kezdeményezésed igen nemes,és őszintén baráti.
  Sajnálatomra én ugyan nem tudok részt venni,de a szándék és az invitálás részemről sem maradhat szó nélkül.
  Az ilyen,általad is szorgalmazott,baráti közösségek olyan hasznos kapcsolat teremtők,melyek a civil életünkből már kezdenek kihalni.
  A közös érdeklődás igen jó keretet nyújt ehhez.
  A régiek mintájára,valamint a ma is élő, nyári festőtáborok példájából merítve, nagyon dicsérendő vendéglátó ötleted.
  Érzésben és gondolatban ott leszek.
  Majd szeretettel gondolok Rátok !

  Üdvözlettel:Vali m.

 10. Kedves Botond!

  Valószínűleg új vagy a csapatban, azért nem tuccc bővebbet a nálam rendezendő kerti partikról, de ez nem baj, egyszer csak lesz időd rá, és jössz a családoddal, barátaiddal…

  Az összejövetelem célja, hogy a még ismeretlen művészek megismerjék egymást, és kiépítsék a megfelelő csatornákat a folyamatos bemutatkozásuk érdekében, miközben eszünk-iszunk, énekelünk.

  Akkor tehát legközelebb…

  Szia: Tibor 😉

 11. Kedves Tibor!

  Nagyon jól hangzik, bár szinte biztos, hogy nem tudok elmenni…:(
  Amúgy ezt egyedül rendezed meg? Tetszik a meghívó, minden esetlegesen felmerülő kérdésre rögtön választ ad. 🙂

  Üdv: Mészáros Botond

 12. Gabi, Endre!

  Az én kitartásom kevés. Nagyon szeretném, ha Mindannyian, akik értelmes dolognak tartotok egy ilyen összejövetelt, személyesen is segítsétek a szekér haladtát! Pl. azzal, hogy a közvetlen Pályatársadat meginvitálod ide. Vagy: az Üzenőfalra hetente feldobnátok 1-1 figyelem felhívót, hiszen rengetegen nem olvassák el ezt…
  Abból indulok ki, h. a legjobb bornak is kell cégér. Biztatni kell a Tagságot, hogy jöjjön! Nem azért, mert én ezért bármit is profitálok, hanem, hogy igenis, mutassák meg magukat, olvassák fel legkedvesebb írásukat, ismerjék meg egymást SZEMÉLYESEN, ne csak virtuálisan!
  Ha lenne időm, egész nap csak a fülüket rágnám, de most éppen újabb hét könyvet írok, miközben kertészkedek, ezt a partit szervezem, s egyszerre 3 művészeti körben próbálok tenni valamit az irodalomért (ami, ugye, rengeteg utazással, és időfelhasználással párosul).
  Csináljunk egy piramis-játékot! Én megkérlek Benneteket, kettőtöket, írjatok két ismerősnek azzal, hogy ők is hívják fel a figyelmet másik kettőnek! (És, ha csak tízen jönnek, is leszünk elegen, hiszen csak festőkből eddig egy tucatnyian jelentkeztek, /helyem nincs elegendő a képeiknek/). És jönnek hangszeres művészek, de mások is.

  Nos, akkor induljon a piramis építés, sok sikert, sziasztok! TIBI

 13. Kedves Tibor!

  Tetszik a kitartásod és a terved, mindig szívesen veszek részt hasonló rendezvényen. Ha tudok, ott leszek, ahogy eddig is. Igyekszem. 🙂

  Szeretettel. Gabi

 14. Konszolidált kisfalu Fót,
  Nem eszik itt nagyhal UFÓ-t,
  S nem baj, ha partin vagy zajos.
  -Eljön vajh' Parti Nagy Lajos? –
  – Kérdezgeti Winczhejm Tibor,
  S folydogál a szüreti bor.
  🙂

Szólj hozzá!