Lehet e a boldogság útjába állni?

Összes megtekintés: 279 

\'\'

Mert az emberek sajnos képesek arra is, hogy saját boldogságuk ellen tegyenek. De sokszor inkább arról van szó, hogy ha élvezni akarnánk a boldog perceket, akkor valaki a háttérből direkt keresztbe tesz.
Talán sose fogunk rájönni ennek az emberi rossz tulajdonságnak miértjére, így hát arra következtethetünk, az emberek többségéből hiányzik az emberbaráti szeretet. De talán nem is ezen ütközöm meg, hiszen mindenki olyan amire fogékony.
Én azt nem értem meg, hogy ha egy magát vallásosnak mondott ember, aki az emberséget kellene , hogy közvetítse, az hogy képes az embertársával olyan gonosz módon viselkedni, amivel a másik boldogulását, boldogságát és békés életét akadályozza?
Miféle tanítást kap az ilyen ember? Milyen csoporttársak veszik ott körül, mint követendő példák?
Aki nem tudja letenni a múltját és új emberré válni, az hiába áll folyton sorba Isten előtt áldásért! Az mindaddig csak ítéletet von magára, amíg nem bánik úgy embertársával, ahogy ő várja, hogy Isten bánjon vele.
Csak a könyörületes és alázatos szívű ember jut be a vágyott paradicsomba.
Mindenki más a túloldalra jut..

Maradok tisztelettel:
Filó Margó…

“Lehet e a boldogság útjába állni?” bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Sajnos ilyen gonoszságokat, már-már aljasságot a saját bőrömön úgy tapasztaltam meg, hogy szinte belerokkantam lelkileg. Viszont bennem néha ott a kétely, ha Isten a saját képére teremtett bennünket, akkor miért van ennyi gonoszkodó, rosszmájú ember a világon!? Az írás nagyon tetszett, szeretettel gratulálok, Zsuzsa! :]

  2. Kedves Margit!
    Nagy téma…a válasz talán az lehet, hogy vannak vallásos(kodó) emberek és vannak hívő emberek. Bár ők sem hiba nélkül valók.
    Szeretettel: gyöngyi (l)

Szólj hozzá!