Vendégváró sajtos-túrós pogácsa

Vendégváró sajtos-túrós pogácsa

Hozzávalók:
¾ kg finomliszt
30 dkg félzsíros tehéntúró
2,5 dkg élesztő
15 dkg margarin
1 db tojás
10 dkg trappista sajt /de bármilyen keményebb sajt megfelelő/
pici só /ízlés szerint/
kb. 1-1,5 dl tej az összegyúráshoz /szükségszerűen/

Elkészítése:

1./ Az élesztőt ½ dl langyos tejben, 1 teáskanál cukorral felfuttatjuk.

2./ Hozzáadjuk a liszthez, túróhoz, margarinhoz, tojáshoz, tejhez, sóhoz.

3./ Jól kidolgozzuk, amíg a kezünk tiszta nem lesz.

4./ 3 egyforma cipót formálunk belőle, és kb. ½ órát pihentetjük huzatmentes helyen.

5./ A cipókat ujjnyi vastagra /kb. 1,5 cm/ kinyújtjuk, kisméretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és mindegyik tetejére reszelt sajtot teszünk.

6./ Előmelegített sütőben kb. 20-25 percig sütjük, míg pirospozsgás lesz a teteje.

Kb. 3 tepsi pogácsa lesz belőle.

Jó étvágyat!
2013. július 17.

Brém Zsuzsanna

Megj.: a képet nem én készítettem, a receptgyujtes.network.hu weboldalról származik! /Túrós-Sajtos pogácsa/

“Vendégváró sajtos-túrós pogácsa” bejegyzéshez 3 hozzászólás

  1. Na akkor holnap elkészítem. Remeknek tűnik.
    [img]http://holnapmagazin.hu/images/smiley/winking.png[/img]

  2. Köszi! 😀 Ha elkészíted, meglátod majd, milyen finom! 🙂 Ízlésed szerint tejfölt és egy evőkanál cukrot is adhatsz még hozzá, bár mi nem tettünk bele, mert mi így szeretjük, de így is hamar elfogyott. 😉

    Üdvözlettel:

    Zsuzsa

Szólj hozzá!