Hozzávalók:
¾ kg finomliszt
30 dkg félzsíros tehéntúró
2,5 dkg élesztő
15 dkg margarin
1 db tojás
10 dkg trappista sajt /de bármilyen keményebb sajt megfelelő/
pici só /ízlés szerint/
kb. 1-1,5 dl tej az összegyúráshoz /szükségszerűen/
Elkészítése:
1./ Az élesztőt ½ dl langyos tejben, 1 teáskanál cukorral felfuttatjuk.
2./ Hozzáadjuk a liszthez, túróhoz, margarinhoz, tojáshoz, tejhez, sóhoz.
3./ Jól kidolgozzuk, amíg a kezünk tiszta nem lesz.
4./ 3 egyforma cipót formálunk belőle, és kb. ½ órát pihentetjük huzatmentes helyen.
5./ A cipókat ujjnyi vastagra /kb. 1,5 cm/ kinyújtjuk, kisméretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és mindegyik tetejére reszelt sajtot teszünk.
6./ Előmelegített sütőben kb. 20-25 percig sütjük, míg pirospozsgás lesz a teteje.
Kb. 3 tepsi pogácsa lesz belőle.
Jó étvágyat!
2013. július 17.
Brém Zsuzsanna
Megj.: a képet nem én készítettem, a receptgyujtes.network.hu weboldalról származik! /Túrós-Sajtos pogácsa/
Na akkor holnap elkészítem. Remeknek tűnik.
[img]http://holnapmagazin.hu/images/smiley/winking.png[/img]
Köszi! 😀 Ha elkészíted, meglátod majd, milyen finom! 🙂 Ízlésed szerint tejfölt és egy evőkanál cukrot is adhatsz még hozzá, bár mi nem tettünk bele, mert mi így szeretjük, de így is hamar elfogyott. 😉
Üdvözlettel:
Zsuzsa
Jól hangzik! 🙂