Könyvkiadás

Könyvkiadás

Magazinunk az internetes irodalmi oldal üzemeltetése mellett, könyvkiadóként is működik. Válogatás köteteinken, antológiáinkon kívül, egyéni szerzők egyéni kiadványainak kiadását is vállaljuk.
Saját ISSN sorozatazonosító számmal és ISBN nemzetközi azonosító számmal ellátott hivatalosan jegyzett kiadványaink megrendelhetőek magazinunknál e-mailben a holnapmagazin@gmail.com címen, a Holnap Magazin Webáruházában, valamint megvásárolhatók a Líra könyvesbolthálózat üzleteiben.
Ha szeretnéd megjelentetni saját könyvedet, keress minket e-mailben és teljes körű, személyre szabott könyvkiadási ajánlatot adunk kedvező áron!

A könyvkiadás menete:
– Küldd el nekünk könyved anyagát word dokumentumban e-mail címünkre.
– Leveledben írd meg, hogy könyvedet milyen példányszámban és milyen borításban szeretnéd megjelentetni, valamint válaszd ki a papír minőségét is.
Lehetőségek: A borítónál puha borítású ragasztott kivitel, vagy keménytáblás kötött könyvborító választható, a papírnál pedig sima fehér ofszet papír, vagy puhább tapintású volumenizált speciális könyvpapír közül választhatsz. Mindkét esetben az első változat az árban kedvezőbb. A második lehetőség többletköltséggel jár. A lehetőségeket kombinálni is lehet, tehát megrendelhetsz puha borítású, volumenizált papírra történő nyomtatást is, vagy bármilyen más elrendezést.
– A minimálisan megrendelhető kötetszám 50 db.
– Megkeresésedre, személyre szóló, részletes árajánlatot küldünk.
– Ezután ha az ajánlatunk megfelelő és visszaigazolod, megerősíted könyved megrendelését, elküldjük neked a könyvkiadási szerződést, amely minden esetben részletesen tartalmazza a megrendelt kötetre vonatkozó összes információt. A szerződéseket minden esetben az egyéni igényeknek megfelelően állítjuk össze, a szerző számára lehetséges legoptimálisabb szempontok szerint. Miután az elküldött szerződés egyik példánya aláírva, postai úton megérkezik szerkesztőségünkbe, megkezdjük a könyv szerkesztési munkálatait.
– A szerződés megkötésével egyidőben a kötet kiadási költségeinek 50%-át kérjük átutalással teljesíteni szerkesztőségünk bankszámlájára.
– A megszerkesztett kötetet és a borítót ellenőrzésre, jóváhagyásra elküldjük a szerzőnek.
– Miután a szerző jóváhagyta a kötetet, irodalmi lektorunk egyikéhez kerül. A lektorált kötet kerül a nyomdába.
– A nyomdába kerülés időpontjáról minden esetben értesítjük a szerzőt. Ezzel egy időben szükséges a kötet kiadási költségének fennmaradó 50%-át átutalással rendezni.
– A kötet megjelenési időpontjáról és a szállításról minden esetben értesítést küldünk.

Részletfizetés:
Magazinunk részletfizetési lehetőséget is kínál egyéni könyvek kiadása esetében.
– A kötet anyagának átvételekor, szerződéskötéskor 25.000 Ft előleg fizetésével lehet elkezdeni a könyv kiadását. Ez a kiadási költségek része, tehát nem plusz költség!
– A részletfizetés maximum futamideje 1 év. A futamidőt a szerző kérése alapján ütemezzük. A részletfizetésnél kamatot nem számolunk fel. A befizetett részletekről minden hónapban számlát állítunk ki.
– A futamidő egyharmadánál a kötet nyomdakész borítóját elkészítjük a szerző kérésének, elképzelésének megfelelően. A futamidő kétharmadánál a lektorált kész anyagot megküldjük egyeztetésre. Az utolsó részlet befizetésénél kerül a kötet a nyomdába.
– Lehetőség van arra is, hogy a futamidő kétharmadánál a szerző már átvegye a megrendelt kötet mennyiségének az 50%-át. A könyvek eladásával, már elősegítheti a többi részlet kifizetését és a könyv a teljes összeg kifizetése előtt már a rendelkezésére áll. Ebben az esetben viszont a megosztott nyomdaköltség magasabb.

Nagyobb kötetszám esetén az egy kötetre eső költség jelentősen kedvezőbb!
Részletes és egyedi árajánlatot a könyv tényleges oldalszámának és példányszámának ismeretében tudunk küldeni.
Az árajánlatot minden esetben a személyre szóló kötet leírásának megfelelően küldjük meg. Az árajánlat térítésmentes, és nem jár semmilyen kötelezettséggel!

Fontos tudnivalók:
– A Holnap Magazin kiadónál megjelent kötetek szerzői joga minden esetben teljes egészében a szerzőnél marad. Kiadónk semmi formában nem korlátozza a kötetek szerzői jogait és nem veszi át vagy veszi el a szerzőtől a jogokat ideiglenesen sem. Minden megjelenő kötet a szerző kizárólagos tulajdonát képezi.
– A szerkesztési munka közben észlelt hibákat, hiányosságokat, javításokat minden esetben folyamatosan egyeztetjük a szerzőkkel. Ugyanígy jelezzük azt is, ha lektorunk javítást, módosítást javasol.
– Engedély nélküli javítást, átírást, átszerkesztést nem végzünk a küldött könyvanyagban!
– A kötetek szerződésében meghatározott könyvkiadási díj minden könyvre vonatkozó költséget tartalmaz! Magában foglalja a könyv szerkesztési, tördelési, formázási költségeit, valamint a lektorálás, a nyomda, a borító tervezés és kivitelezés, az ISBN azonosító szám ügyintézés és a megjelenés napján MPL futár házhozszállítás költségeit is.
– További összeget a megrendelés és szerződéskötés után nem kérünk! Ez akkor sem változik, ha a könyv szerkesztése és kiadása közben a nyomdai árak, vagy egyéb költségek változnak. Az ilyen esetekben adódó plusz költségeket nem terheljük át a szerzőkre!
– A kötet szerkesztése során, a lektornak továbbítás napjáig lehet módosítani a könyv tartalmán. Ha ez nem jár oldalszám növekedéssel, akkor térítésmentes. Ha a kötet terjedelme módosul, az oldalszám változik, a szükséges szerződésmódosítást elvégezzük.
– A készülő könyvhöz saját borítótervet is elfogadunk. Ez lehet egy nagyméretű, jó minőségű kép elküldése is, amelyet köteted borítójának szeretnél, de írásban is megfogalmazhatod, hogy milyen borítóra gondoltál, és grafikusunk megrajzolja, megtervezi neked. Amennyiben a szerző küldi a borítóra szánt képet, minden esetben szükséges a kép forrásának megjelölése, és az igazolás, a két újrafelhasználhatóságáról.
– A megjelent kötetekből 7 példány köteles kiadványként a Országos Széchényi Könyvtárhoz kerül. Ezt az összes példányszámból vonják le, így ennyivel kevesebb kötet kerül kiszállításra a szerzőhöz.
– A könyveket a futárszolgálat a szerző által megadott címre szállítja ki.
– A Holnap Magazin gondozásában megjelent köteteket magazinunk térítésmentesen reklámozza és segít a terjesztésben, eladásban a Könyvműhely online könyvesboltban, Holnap Magazin online könyvesboltban, valamint nyomtatásban megjelenő HM Holnap Magazinunkban.
– 100 db vagy a feletti kötet esetében a könyvet kiajánljuk a LÍRA könyvesbolthálózat részére. Amennyiben a lehetőséget szeretnéd igénybe venni, várjuk megkeresésedet.

Ha van kiadásra váró könyvanyagod, keress meg minket e-mailben a holnapmagazin@gmail.com címen, és mi megtaláljuk számodra a legkedvezőbb megjelenési lehetőséget!
Váltsd valóra álmodat és vedd kézbe az igényesen megszerkesztett saját kötetedet, hogy nyomtatásban is fennmaradjanak írásaid!