“Így írunk mi” könyvpályázat

Egy 2012 szeptemberében indult könyvsorozatban szeretnénk lehetőséget biztosítani mindenki számára, hogy verseit, prózáit, írásait egy 10-10 szerzőt bemutató kötetben megjelentesse.

Várjuk azoknak az alkotóknak a jelentkezését, akik szeretnék írásaikat a kötetsorozat könyveiben megjelentetni.
Ezek a könyvek méltó utódai lehetnek a néhány évtizeddel ezelőtt megjelent Szép versek, vagy más hasonló tematikájú irodalmi kiadványoknak, amelyek segítségével az olvasók megismerhetik a mai XXI. századi kortárs alkotókat.

Pályázatunkra több szerző küldte el írásait így kettő kötetet készítünk. A pályázati kiírást meghosszabbítottuk. Az Így írunk mi 12 és 13. kötete elkészült!

Érkeztek még pályázatok. Amint újabb 10 szerző írása beérkezik, elkészítjük a 14. kötetet is!

Várjuk írásaitokat!

Várjuk írásaitokat! 10 szerzőnek van lehetősége szerepelni a 14. kötetben!

Pályázat feltételei:
– A könyvpályázat egyes köteteinek pályázati ideje meghatározott időre szól.
A sorozat 12. kötetének tervezett megjelenési ideje: 2023. április 30.

Kérjük a kötetbe 2023. április 15-ig elküldeni a publikálásra szánt pályázatokat.

Még 2 szerzőnek tudunk a kötetben helyet biztosítani.
– A nevezésnek nem feltétele az, hogy az adott szerzőnek van-e már írása oldalunkon! Új szerzők jelentkezését is várjuk!
– Minden „Így írunk mi!” kötetben, 10-10 alkotó jelentetheti meg írásait 15-15 oldalon, valamint egy rövid írói bemutatkozás és 1-1 színes fénykép megjelentetésével a szerző saját magát is bemutathatja a kötetben, egy oldalban.

Így összesen 16-16 oldalon szerepelhet minden alkotó!

– Lehet pályázni a kötetekbe verssel, prózai alkotásokkal, vagy mindkettővel egyszerre, megosztva a 15 oldalt.
– A szerzők egymással egyeztetve (10 szerző együtt) is jelentkezhetnek egy-egy kötet kiadására, de egyenként is. A külön-külön jelentkező szerzők névsorát egyeztetjük a kötetben szereplő többi szerzővel.
– Szerkesztőségünk segítséget nyújt a kötetekben megjelenő írások szerkesztésében, lektorálásában, tördelésében, stilisztikai javításokban, és a szerző kérésére a megjelenő írások kiválasztásában is.
– A kötetben megjelentetni kívánt verseket, prózákat, szerzői bemutatkozásokat magazinunk e-mail címére kérjük elküldeni, Word dokumentumban. A kötetben Book Antiqua 11-es betűtípussal jelennek meg az írások, egyedi A/5-ös (128×205 mm) oldalon. A szerzők fényképeit bármilyen képformátumban (pl. .jpg, .png stb) kérjük csatolni! A dokumentumba beillesztett kép nem megfelelő, minden esetben külön kérjük a képet.
– Minden kötet 170 oldal terjedelemben jelenik meg, amely magában foglalja a 10 szerző által beküldött 1-1 oldal fényképes bemutatkozást és a 15-15 oldal, összesen 150 oldal vers, próza megjelentetését, a lektori ajánlót és a szerkesztési oldalakat és tartalomjegyzéket.
– A megjelenő kötetből minden szerző részére 15-15 darabot küldünk!
– A kötetben történő megjelenési, pályázati díj 40 000 Ft szerzőnként, amely magában foglalja a könyv kiadásával kapcsolatos munkadíjakat (szerkesztés, tördelés, lektorálás, borító és nyomdai munkálatok), valamint a 15-15 db kötet árát és a Magyarországon belüli postázás postaköltségét is. Külföldre történő csomagküldésnél szerkesztőségünk ennek plusz szállítási költségét egyezteti személyesen minden szerzővel, aki külföldről küldi pályázatát.
– Minden megjelenő könyv összesen 170 példányban kerül kiadásra. Ebből 150 kötetet az alkotóknak küldünk el, 12 kötet könyváruházunkba kerül, 6 kötet az Országos Széchenyi Könyvtárba, kötelespéldányként leadva, 2 kötet pedig a szerkesztőségünknél kerül elhelyezésre.

– A szerzők a 15 db köteten felül rendelhetnek a nyomdába küldés előtt a könyvből plusz köteteket, 2.200.-ft/kötet áron.

– A könyvekből történő utánnyomás lehetőségét biztosítjuk minden alkotó számára. Az utánnyomást kérheti bármely a kötetben szereplő szerző, azonban minden esetben szükséges az egyeztetés a többi szerzővel is. Nem magán célú utánnyomás megrendelése esetén a szerzőket az újabb megjelenések után szerzői jogdíj illeti meg! Ezzel kapcsolatban pontos egyeztetés történik a szerzőkkel.

Letölthető nyilatkozat

A könyvsorozat kötetei igazi, egyedi megjelenést biztosítanak minden szerző számára a külön erre a könyvsorozatra tervezett borítóval, és különleges ajándékot jelentenek barátoknak, ismerősöknek, családtagoknak is.

Minden szerző számára teljes körű könyvkiadási szolgáltatást biztosítunk a saját kötetek kiadásához is. Erről részletesen a könyvkiadáshoz kapcsolódó rovatainkban olvashattok:
Könyvkiadás: Részletes információ!

– Ha a pályázattal, vagy bármi mással kapcsolatban kérdésed, ötleted, kérésed van, e-mailben keress minket és Mi a lehetőségünkhöz képest, a legrövidebb időn belül válaszolunk rá.

Szólj hozzá!