“Így írunk mi” könyvpályázat

Egy 2012 szeptemberében indult könyvsorozatban szeretnénk lehetőséget biztosítani mindenki számára, hogy verseit, prózáit, írásait egy 10-10 szerzőt bemutató kötetben megjelentesse.
A könyvpályázat folyamatos.
Várjuk azoknak az alkotóknak a jelentkezését, akik szeretnék írásaikat a kötetsorozat könyveiben megjelentetni.
Ezek a könyvek méltó utódai lehetnek a néhány évtizeddel ezelőtt megjelent Szép versek, vagy más hasonló tematikájú irodalmi kiadványoknak, amelyek segítségével az olvasók megismerhetik a mai XXI. századi kortárs alkotókat.

Várjuk írásaitokat! 10 szerzőnek van lehetősége szerepelni a 10. kötetben!

Pályázat feltételei:
– A könyvpályázat nem meghatározott időre szól. Folyamatos, határozatlan idejű!
A sorozat 11. kötetének tervezett megjelenési ideje: 2022. április.

Kérjük a kötetbe 2022. március 30-ig elküldeni a publikálásra szánt pályázatokat.
– A nevezésnek nem feltétele az, hogy az adott szerzőnek van-e már írása oldalunkon! Új szerzők jelentkezését is várjuk!
– Minden „Így írunk mi!” kötetben, 10-10 alkotó jelentetheti meg írásait 15-15 oldalon, valamint egy rövid írói bemutatkozás és 1-1 színes fénykép megjelentetésével a szerző saját magát is bemutathatja a kötetben, egy oldalban.

Így összesen 16-16 oldalon szerepelhet minden alkotó.

– Lehet pályázni a kötetekbe verssel, prózai alkotásokkal, vagy mindkettővel egyszerre, megosztva a 15 oldalt.
– A szerzők egymással egyeztetve (10 szerző együtt) is jelentkezhetnek egy-egy kötet kiadására, de egyenként is. A külön-külön jelentkező szerzők névsorát egyeztetjük a kötetben szereplő többi szerzővel.
– Szerkesztőségünk segítséget nyújt a kötetekben megjelenő írások szerkesztésében, lektorálásában, tördelésében, stilisztikai javításokban, és a szerző kérésére a megjelenő írások kiválasztásában is.
– A kötetben megjelentetni kívánt verseket, prózákat, szerzői bemutatkozásokat magazinunk e-mail címére kérjük elküldeni, Word dokumentumban. A kötetben Book Antiqua 11-es betűtípussal jelennek meg az írások, egyedi A/5-ös (128×205 mm) oldalon. A szerzők fényképeit bármilyen képformátumban (pl. .jpg, .png stb) kérjük csatolni! A dokumentumba beillesztett kép nem megfelelő, minden esetben külön kérjük a képet.
– Minden kötet 170 oldal terjedelemben jelenik meg, amely magában foglalja a 10 szerző által beküldött 1-1 oldal fényképes bemutatkozást és a 15-15 oldal, összesen 150 oldal vers, próza megjelentetését, a lektori ajánlót és a szerkesztési oldalakat és tartalomjegyzéket.
– A megjelenő kötetből minden szerző részére 15-15 darabot küldünk!
– A kötetben történő megjelenési, pályázati díj 35 000 Ft szerzőnként, amely magában foglalja a könyv kiadásával kapcsolatos munkadíjakat (szerkesztés, tördelés, lektorálás, borító és nyomdai munkálatok), valamint a 15-15 db kötet árát és a Magyarországon belüli postázás postaköltségét is. Külföldre történő csomagküldésnél szerkesztőségünk ennek plusz szállítási költségét egyezteti személyesen minden szerzővel, aki külföldről küldi pályázatát.
– Minden megjelenő könyv összesen 170 példányban kerül kiadásra. Ebből 150 kötetet az alkotóknak küldünk el, 12 kötet könyváruházunkba kerül, 6 kötet az Országos Széchenyi Könyvtárba, kötelespéldányként leadva, 2 kötet pedig a szerkesztőségünknél kerül elhelyezésre.

– A szerzők a 15 db köteten felül rendelhetnek a nyomdába küldés előtt a könyvből plusz köteteket, 2.000.-ft/kötet áron.

– A könyvekből történő utánnyomás lehetőségét biztosítjuk minden alkotó számára. Az utánnyomást kérheti bármely a kötetben szereplő szerző, azonban minden esetben szükséges az egyeztetés a többi szerzővel is. Nem magán célú utánnyomás megrendelése esetén a szerzőket az újabb megjelenések után szerzői jogdíj illeti meg! Ezzel kapcsolatban pontos egyeztetés történik a szerzőkkel.

Letölthető nyilatkozat

A könyvsorozat kötetei igazi, egyedi megjelenést biztosítanak minden szerző számára a külön erre a könyvsorozatra tervezett borítóval, és különleges ajándékot jelentenek barátoknak, ismerősöknek, családtagoknak is.

Minden szerző számára teljes körű könyvkiadási szolgáltatást biztosítunk a saját kötetek kiadásához is. Erről részletesen a könyvkiadáshoz kapcsolódó rovatainkban olvashattok:
Könyvkiadás: Részletes információ!

– Ha a pályázattal, vagy bármi mással kapcsolatban kérdésed, ötleted, kérésed van, e-mailben keress minket és Mi a lehetőségünkhöz képest, a legrövidebb időn belül válaszolunk rá.

““Így írunk mi” könyvpályázat” bejegyzéshez 4 hozzászólás

 1. Kedves Szabolcs!
  A 11-es kötetbe küldted az írásaidat.
  Nyomdában van a könyv, hamarosan megjelenik.

 2. Kedves Jóska!

  Lehet valamit tudni a benyújtott pályázatommal kapcsolatban? A 10. kötetre aspiráltam, de a könyvajánlatban szereplő 10. kötet címlapján nem láttam a nevem…

  Üdv,
  Szabolcs

 3. Kedves Marica!
  Az Így írunk mi kötetbe 16 oldalnyi írással, verssel vagy prózával jelenik meg minden szerző.
  Küldd el légyszíves írásaidat e-mail címünkre. Ez a két történet még nem 16 oldal.
  Egy fényképet is kérünk rólad és egy néhány soros bemutatkozó szöveget.

 4. Tisztelt Szerkesztőség!

  Így írunk mi pályázaton szeretnék kettő régi írásommal pályázni.
  Az egyik FOGLALKOZÁSOM, a Karambol című és a legutolsó Szolgálat cíművel.

  Kérdésem az: megoldható?

  Üdvözlettel:

  Marica

Szólj hozzá!