Profil

Elsődleges mezők

Vezetéknév Varjú
Keresztnév Zoltán
Megjelenítendő név Varjú Zoltán
Leírás

Biographia – A Mecsek szívében hordozott, hajdan „daliás időket” megélt kisvárosában, Komlón láttam meg a napvilágot 1974-ben, de 2004 óta, Paks városa lett az otthonom, ahol jelenleg is élek. HR és műszaki vonalon végeztem a tanulmányaimat, releváns irodalmi végzettséggel, nem rendelkezem, de az irodalom szeretete, immár hatodik éve a költszet és az irodalom irányába terelte az életem. Számos antológiában, közel 40 kötetben, és önállóan a Publió Kiadó gondozásában, Christian Crown írói név alatt, novellasorozat, illetve magánkiadásban, verseskötet jelent meg az elmúlt időszak alatt. Tagja vagyok a Cserhát Művész Körnek, a Magyar Nemzeti Írószövetségnek és az öt év alatt, több művészeti folyóiratban rendszeresen publikáltam-publikálok, nyomtatott és elektronikus formában egyaránt.

„ Keresem az Utat, az emberekbe vetett hit által Istenhez és a nemzeti összetartozásban a hazánkhoz, ahol szeretném hinni, hogy az emberi szívben rejlő szeretet, mindannyiunkat összeköt. Ahol nem az számít, miben különbözünk és mi az, ami megoszt, vagy ami elválaszt egymástól… csupán, egy valami fontos, ami nem más, mint az egymás megbecsülésében és a kölcsönös tiszteletében rejlő szeretet.”

Bejegyzett díjak: * Cserhát Art-díj, * Cserhát Ezüstoklevél, * József Attila emlékdíj, * Időtlenség Irodalmi különdíj, * Wass Albert emlékdíj, * Aranykéz díj * Költői különdíj.