Kedves Látogatók! Magazinunk internetes oldalát hosszabb fejlesztést követően 2020. október 3-án egy megújult oldalra költöztetjük. Az adataitok költöztetése meg fog történni, személyes profil, írások, hozzászólások az új oldalon is elérhetőek lesznek, azonban privát üzenetek, fórum beszélgetések és üzenőfali beszélgetések átköltöztetésére nincsen lehetőség! Kérjük, ha ezekben van számotokra fontos információ, mentsétek el magatoknak 2020. október 2-ig!
Továbbá kérünk mindenkit, hogy a profilban beállított e-mail címet ellenőrizze, változás esetén a profilját frissítse.!
További részletek az emailben kiküldött tájékoztatóban! Üdvözlettel: Szerkesztőség

Bakos József: Barátság

A karácsony időszakához számtalan szép történet kötődik, szomorúak, vidámak egyaránt. Ebben a néhány napban legalább egy kicsit fogékonyabbak vagyunk a szépre, a jóra. Lelassítunk és elgondolkodunk. Tavaly karácsony körül én is hallottam egy történetet, ami azóta sem megy ki a fejemből. Azt hiszem, ki kell írnom magamból.
A történet helyszíne egy Angol kisváros, ahol jó barátságban élt a ház két kedvence, egy kutya és egy macska. Mindig együtt voltak, éjszaka is együtt aludtak egy udvari kis kuckóban. Karácsony előtt azonban a macska beteg lett és kimúlt. A gazdája a kertben, tisztességesen eltemette, még egy kis keresztet is készített, amivel jelezte a sír helyét. A kutya egyedül maradt, így behívta a házba a családhoz. A kis állat azonban éjszaka kikéredzkedett.
Reggel, amikor a háziak felébredtek és kimentek az udvarra, döbbenten látták, hogy a kutya ott alszik a kis kuckójában, karjai között a macskával. Történt ugyanis, hogy a kutya az éjszaka során, kiásta kis barátját, tisztára nyalogatta a bundáját és becipelte magával a közös kis kosarukba, hogy ismét együtt lehessenek, legalább még egy éjszakát. Befeküdt mellé, átölelte és álmában újra együtt szaladgálhattak az udvaron, boldogan, önfeledten. Így búcsúzott kis barátjától, szépen, csendben.
Azt hiszem az állatok sokszor hűségesebbek és jobban, tisztábban, őszintébben tudnak szeretni, mint mi emberek. Példát vehetnénk róluk!
5772
Saranghe - 2017. október 10. 13:07:32

Kedves Józsi!

Nagyon szép és megható, amit leírtál. Szóhoz sem jutok, erre nincs mit írni. Szegény, pici kutyus szíve, hogy fájhatott. Sad

1346
Tara Scott - 2010. május 05. 20:52:23

Megkönnyeztem írásodat. 6 cicám, 3 kutyám van.
Szeretettel, szomorúan: Tara.

277
farkas viola - 2009. január 04. 19:53:23

Kedves Józsi!
Ez a történet csodálatos, jó, hogy meg osztottad velünk.
Köszönettel. Viola

366
MajorGabi - 2009. január 03. 22:20:59

Kedves Józsi !
Milyen jó lenne, ha mi emberek is valahogy még egyszer, utoljára újra együtt lehetnénk azzal a szerettünkkel, aki már nincs köztünk. Persze nem így, ebben a formában, ahogy a kutyus is tette, hanem valami csoda folytán. Talán azt is elmondhatnánk neki, amelyet már nem volt időnk elmondani. Például azt, hogy bocsáss meg !
Üdvözlettel, Major M. Gabriella

298
keni - 2009. január 02. 22:30:15

Kedves Józsi !

Én e történetedet azzal szeretném hitelessen alátámasztani, hogy ilyen megtörténhet, mert gyerekeim macskái, akik életük vége felé, ha nem is egyszerre, de nem sok idő elteltével egymást követve, - kihúnytak...
A lányom és a fiam egy egy kibélelt papírdobozba helyezték őket, és kihozták egymát követően pár hónap időközzel Bogdányba és kérték, hogy eláshassák a nagy diófa alá az alsó kertbe.
Mondtam rendbe, de - kisfiam jó mély gödröt áss nekik és tegyél a dobozokra köveket is, mert nem akarom, hogy más állatok kiássák őket. Hitetlenkedek, hogy már nehogy... De-de.. mondtam én.
Tavasszal amikor a fiam kihozta Merlin kutyáját, akivel a macskák hosszan együtt éltek - rövid időn belül megtalálta a sírhelyüket a nagy diófa alatt, pont ott, ahova jelnéküli sírjukba temetve lettek, - leült a sírok elé és nyüszített és sírt, mert a szemei megteltek könnyekkel. Hát részemről csak ennyit errőll...
A fiam és a lányom azóta nem kételkednek az álatok egymás iránti hűségében a síron túl se.
Tisztelettel !
keni

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.