Kedves Látogatók! A napokban észlelt lassulás javítása érdekében fejlesztésekbe kezdtük. Bízunk benne, hogy rövid idő alatt sikerül befejezni és visszatér a megszokott működés. Kérjük türelmeteket az átmeneti időszakra. Köszönjük!

Bakos József: Tedd meg!

„Meg kell tennem!” – dübörgött agyában a gondolat, de mégsem mozdult. Csak állt, késsel a kezében és tétovázott. Tudta, hogy milyen érzés, amikor a penge hasítani kezdi a húst, de most valahogy nem ment. Pedig csak az első mozdulatot kell megtennie és utána minden megy a maga útján.
Óvatosan körbepillantott. Úgy érezte, mintha figyelnék.
– Ne pánikolj! Meg tudod tenni! – suttogta csendesen maga elé, hogy megpróbálja sántikáló önbizalmát megszilárdítani.
Erősebben markolta, majd felemelte a kést, hogy lesújtson, de keze megállt a levegőben. Érezte a vér szagát az orrában és hallotta azt az örökké emlékezetes vérfagyasztó sikítást.
Furcsa érzés volt. Így még soha nem gondolt az áldozataira. Megsajnálta, pedig ez így nincsen rendben. Neki hideg fejjel kell gondolkodnia, távol tartva az érzelmeket, hiszen megbízói nem ezért fizetik.
Letette a kést és ivott egy kis vizet az asztalon álló műanyag flakonból. Ahogy átjárta a jeges víz, mosolyra nyílt a szája.
– Na, ne vacakoljunk! – mondta ki hangosan, elszántan és szúrt. Vér buggyant ki az asztalra, megfestve a fehér márványt. Elégedetten húzta tovább a pengét, figyelve, ahogyan a seb egyre nagyobb, mélyebb és szélesebb lesz.
„Innen, már nincsen visszaút!” – állapította meg elégedetten és furcsa fény csillant meg a szemében.
Ebben a pillanatban jelent meg az ajtóban egy mosolygós női arc. Szőke rövid haj, pajkos kék szemek és huncut pisze orr.
– Felvágtad már a húst a pörkölthöz drágám? – kérdezte és hátulról átölelte a férfit.
– Még nem. Tudod, kicsit megsajnáltam…
– Ez jó! Hentes, aki siratja az asztalon fekvő fél kiló tarját! – kuncogott édesen a lány és megsimogatta tébláboló párja borostás arcát.
– Hát hiába, nekem is van szívem – válaszolta és ő is felnevetett, majd magához ölelte a lányt, megpaskolta a fenekét és még hozzá tette: – Holnap mákos tészta lesz az ebéd!

Írta: Bakos József
1423
Jega - 2012. július 16. 20:35:14

Azt hittem, hogy egy új süttetű böllér a tétovázó.

3300
kandracs roza - 2012. július 16. 20:02:35

Kedves Józsi!!! Jól becsapod az embert...de nagyon tetszik....gratulálok..Lexirózsa

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.