Kedves Látogatók! A napokban észlelt lassulás javítása érdekében fejlesztésekbe kezdtük. Bízunk benne, hogy rövid idő alatt sikerül befejezni és visszatér a megszokott működés. Kérjük türelmeteket az átmeneti időszakra. Köszönjük!

Kőműves Ida: Haladni a korral...
Hát hiába, bizony öregszem, morfondírozok magamban. A fiatalok beszélgetéséhez már hozzá sem tudok szólni. Ez mégsem járja, duzzogok tovább, haladni kell a korral, ne üljek itt mint a sült hal.

Ebédelünk, a két ifjú felnőtt gyermekem és én. A férjem valahol úton van, így hát hárman vagyunk az asztalnál. Evés közben a két gyerekből folyik a szó. Zenéről, énekesekről, dalokról... Csak úgy röpködnek az ilyen-olyan angol nevek, dalcímek. Olykor-olykor feltűnik egy ismerős név, mint Whitney Houston, de többnyire olyanok, amiket életemben először hallok. Nézem, hallgatom őket. No ne,csak nem hagyom magam? Hát persze, hogy nem! Máris azon agyalok, hogy járjak túl az eszükön. Kutatok az emlékezetemben, s összeillesztek egy angol kereszt- és vezetéknevet.
- És mit szóltok Steven Mckenziehez? Mert én nagyon bírom! - mondom csak úgy két falat között, félvállról. Hirtelen csend lett. Összenéznek. Látom, nem tudják, komolyan vegyenek-e...
Eszem tovább, s mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne, kérdezem.
- No mi van, nem ismeritek?
- Hááát... dehogyne`...ja, ja, jó, jó... - ilyen vegyes a reakció, látom az arcukon a tanácstalanságot, s folytatódik az előbb beállt hirtelen csend. Hehehe, most jól átvertelek benneteket!

Ahogy befejeztük az ebédet, gyorsan eltűnnek, egyiket az egyik ajtó, másikat a másik nyeli el. Hihihi, még mindig kuncogok magamban, tudom, hogy most ott ülnek a gép előtt s vadul keresgélnek. Neki állok a romeltakarításnak...
A fiammal futok össze először az előszobában.
- Mi tetszik neked annyira azon a Steven Mckenzien? - kérdezi, de már a lányom szobájának ajtaja is nyílik, s én most ott állok két tűz között.
- Csak nem találtatok?... és még zenész is?... - kérdem hirtelen megszeppenve. Azonnal rájönnek a turpisságra, hogy csak átvertem őket.
- Ja, hogy blöff volt? - kuncognak - Valami harmadrangú zenészecske, azért nem értettem mit eszel rajta? - Akkorra már mindhárman dőltünk a nevetéstől.

Eltelt néhány év azóta, de előfordul gyakran hogy ebéd közben valakinek beugrik Steven Mckenzie.
Sohasem gondoltam volna, hogy ilyen gyakori vendég lesz nálunk az az általam kreált, mégis „létező” személy. Csak a férjem nem érti, hogy min röhögünk. Első alkalommal a gyerekek, egymás szavába vágva, röhögve próbálták elmesélni neki, de vajmi keveset értett belőle. Így, most már, elégedetten hátradőlve, rajta kuncogok. Hááát, haladni kell a korral! Ha elolvassa a jegyzetemet, akkor ő is megtudhatja, ki is valójában, az a gyakran emlegetett idegen nálunk.

2013. február

Írta: Kőműves Ida
2678
Emperor - 2018. július 09. 19:48:07

Kedves Rita!

Itt is megköszönöm, hogy olvastál.

Ölellek szeretettel,
Ida

2678
Emperor - 2013. március 02. 09:34:00

Köszönöm soraid, kedves Zsuzsa.
Így igaz, haladni... még ha csak látszat is...Smile

Sok szeretettel
Ida

230
Torma Zsuzsanna - 2013. március 01. 10:56:35

Kedves Ida!

Nagyon "ütősre" sikerült ez az írásod, gratulálok!
Bizony, muszáj "haladni a korral", vagy legalábbis azt mutatni, hogy haladunk!!!

Szeretettel: Zsuzsa
Smile

2678
Emperor - 2013. február 22. 20:03:29

Kedves Titanil!
Én köszönöm, hogy olvastad, s nagyon örülök, hogy tetszett. A fiam is itthon volt azt elmúlt hétvégén, ugyanis az ő szüli napját ünnepeltük éppen... aztán eszembe juttatta Steven Mckenziet, hát gondoltam, megírom...Smile Örülök, hogy jól szórakoztál.
Szeretettel
Ida

1403
titanil - 2013. február 22. 15:11:39

Kedves Ida!
Öröm volt olvasni megtörtént sztoridat, szinte láttam az egészet. Sajnos így jártunk, a fiatalok legújabb zenei divatjához már nem sokat tudunk hozzászólni. Nagyon tetszett, hogy blintre is eltaláltál egy kevésbé ismert külföldi zenész nevét.
Nemrég eszembe jutott, hogy unokámnak az én kedvenc színészeim, énekeseim neve mit jelentenek, hisz egész más világban élnek, más érdekli őket!
Köszönöm, hogy megosztottad velünk ezt az aranyos történetet. Gratulálok!
Sok szeretettel: Titanil

2678
Emperor - 2013. február 21. 23:07:20

Ez így igaz, kedves Éva.
Örülök, hogy tetszett.
Szeretettel
Ida

2678
Emperor - 2013. február 21. 23:05:46

Köszönöm, kedves Jégmadár.
Ha nálatok is előfordul, akkor adtam egy ötletet.Smile
Egyébként nagyon tetszik a neved. Egyszer írtam egy verset a jégmadárról.Smile
Köszönöm, hogy olvastál.
Szeretettel
Ida

3392
lambrozett - 2013. február 21. 20:10:06

Smile A leleményesség és a humor sok apró és nagyobb problémán képes átsegíteni. (egyebek mellett)
Tetszett írásod. Éva

3757
jegmadar - 2013. február 21. 19:38:20

Nagyon jóóó. Akár nálunk is történhetett volna.

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.