Kedves Látogatók! A napokban észlelt lassulás javítása érdekében fejlesztésekbe kezdtük. Bízunk benne, hogy rövid idő alatt sikerül befejezni és visszatér a megszokott működés. Kérjük türelmeteket az átmeneti időszakra. Köszönjük!

Fehérvári Zsófia: Idegen a házamban HATODIK TÖRTÉNET (2013. augusztus)
A régi paraszt házakon egy bejárati ajtó volt. Azon keresztül lehetett bemenni a lakásba.
Legtöbb esetben az ajtó széles tokkal volt elkészítve. Díszléccel, cirádákkal tették tetszetőssé, de azért sok volt benne a hasonlóság, mert a legtöbbjüket a nagyapám készítette.
Mert abban az időben kis helyen elég volt egy két szakember aki meg tudott élni a szakmájából. Az ilyen ajtókon kívül egy úgynevezett köpönyeg ajtó volt, amit ha becsuktak, belülről reteszre zártak. Védett a téli nagy hideg és a nyári hőség ellen, de még a betörőket is megijesztette. Nem volt nekik mibe dugják az álkulcsukat, ilyenkor sikertelenül eloldalogtak.
Nagyon régen történt, hogy egy este kikísértük a barátainkat az utcaajtóig és elfelejtettük bezárni. De a külső ajtót is csak éppen behúztuk , de nem reteszeltük be éjszakára.
Reggel korán a család egyik tagja hagyta el először a házat, dolgozni ment s már indult kifelé amikor észrevette, hogy a két ajtó között a széles tokban üldögélve mélyen békésen aludta éjszakai álmát egy másik utcabeli középkorú férfi. A két ajtó közé nemcsak ő szorult be, hanem beszorult az általa előző este elfogyasztott bor gőze is. Ébresztésre nem reagált, hagyta magát arrébb húzni teljesen tehetetlen állapotban volt. Így aztán Az ellenkező oldalra lett áttelepítve szemben az ajtóval, a tornácnak támaszkodva ült tovább, némi támaszték segítségével. A család többi tagja később ébredt, az iskolás korúak is rácsodálkoztak a váratlan látogatóra, de hagyták tovább aludni. Így aztán a vendég jól kialudta magát, csak ebéd táján jött meg az esze s amikor felébredt, azt sem tudta hol van.
Éjjel ismerős volt neki a bejárati ajtó, a széles tok és a köpönyegajtó is. Csak azt nem értette
miért lett ilyen rövid az út. Miért ért ilyen hamar haza. Azt meg végképp nem értette , hogy miért zárta ki az asszony a lakásból. Mentségként még mint aki nagyon okosan érvel, még kivágta magát - aztán meg a mi házunk is ugyanilyen f e k v é s ű .
- Az lehet - mondta neki a keresztanyám - de a maga f e k v é s e sokkal kényelmesebb lehetett volna a saját ágyában , ha nem önt fel olyan sok bort a garatra.
2952
bruxinelli - 2020. február 28. 01:15:20

Köszönöm, hogy rátaláltál kedves Kata. Vannak furcsa helyzetek az életben. Mondják a téma ott hever a lábad előtt csak felkell venni. Ebben az esetben még mellé feküdt, a tehetetlen ember, is. Őt nem lehetett felemelni, csak a témát,
Zsófi.

5772
Saranghe - 2020. február 24. 10:44:48

Kedves Zsófi!

Jót nevettem ezen a " fekvésen" ! Smile.

Szeretettel olvastalak: Rose

Kata

2952
bruxinelli - 2019. április 02. 19:24:25

Kedves Kata!
Egyszerűbb volt odébb tenni, mint hazacipelni a magatehetetlen embert. Nagyon örülök, hogy olvastad. Szeretettel, Zsófia.

4204
pathfinder - 2017. október 02. 14:00:56

Kedves Zsófi!

Most olvastam ezt a történetedet, mulatságos és tanulságos volt egyszerre Smile
De érdekes az ember, a régi világban odébb tették és hagyták, had aludja ki magát... Ma attól félek, rendőrért kiabálnának egyből az emberek...

Szeretettel:
Kata

2952
bruxinelli - 2015. február 18. 19:43:25

Kedves Frady Endre!
Kedves mami !

Nagyon köszönöm érdeklődéseteket, szeretettel, Zsófi

2135
mami - 2013. augusztus 14. 07:20:59

Jót mulattam a történeten. Tetszett! Szeretettel: Jártó Róza

547
Frady Endre - 2013. augusztus 01. 17:03:20

Pedig egyesek szerint a borban az igazság. Lehet, hogy nem is a részeg ember ment rossz helyre, hanem mind az összes többiek? Smile

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.