Kedves Látogatók! A napokban észlelt lassulás javítása érdekében fejlesztésekbe kezdtük. Bízunk benne, hogy rövid idő alatt sikerül befejezni és visszatér a megszokott működés. Kérjük türelmeteket az átmeneti időszakra. Köszönjük!

Fehérvári Zsófia: Karácsonyi vándor - Negyedik történet (2014. december)
Merre menjek, mormolja magában, arca előre néz, kémlelni kezdi az eget, s feltűnik előtte egy csillag. Mintha hívogatná s mutatná az utat. Lábait eddig nehezen mozgatta, mindig lassan járt, de most amióta meglátta a csillagot az ő vezérlése alatt állt. A lassúsága kezdett feloldódni, a járása egyre ütemesebbé vált és mindig arra ment amerre a csillag vonzotta.
A sötétből két irányból szinte egyszerre bukkant fel két homályos alak, akik szintén annak a csillagnak a nyomába szegődtek amelyet ő is követett.
Hirtelen megtorpantak és mindhárman egyszerre mondták ki - menjünk a csillag után majd ő megmutatja, hol találjuk meg a szeretetet.. Útközben elmesélték egymásnak, hogy nekik mindenük megvan ami szem-szájnak ingere. Nagy gazdagságban élnek. Palotájuk, rengeteg
erdőjük van ahol kedvükre vadászhatnak ,horgászhatnak, pihenhetnek, de a szeretet hiányzik az életükből. Tudták, hogy egy gyermekben megfog testesülni és felvállaltak az út során
minden nehézséget, hogy először ők láthassák meg. Szerencséjükre segítségükre volt minden s hamar odaértek egy elhagyott jászolhoz, ahonnan már messziről kihallatszott egy kisgyermek sírása. Bementek és látják, hogy egy gyönyörű mosolyú kisgyermek néz rájuk
a jászolból. Már akkor érezték ennek a kisgyermeknek hatalma van . A mosolyában nála van a szeretet. Ez az ami az ő életükből is hiányzott. A kisgyermekek mosolya.
Áldották is a gyermeket, hálával vették körül. Megfogadták magukban a mosolyát széthintik az országúton, falvakon, városokon keresztül s hírül viszik az embereknek, megszületett a szeretet.
2952
bruxinelli - 2015. január 27. 10:16:58

Kedves Magdi, Mab Tee ,Etel és Eszter !

Köszönöm hozzászólásaitokat és jó tanácsaitokat.
Szeretettel, Zsófi

1403
titanil - 2014. december 25. 15:48:51

Kedves Tollforgató!
Rövid történeted sokat mondó, szeretet nélkül nincs értelme az életnek.
Szeretettel: Magdi

1543
Mab Tee - 2014. december 21. 20:14:15

Kedves Tollforgató!

Nagyon röviden elmesélted a bibliai történetet, viszont nem adtál hozzá semmi újat. A szeretet elhintése, hirdetése a világban nagyon fontos. Jó lett volna, ha kapunk valami pluszt is ezzel az írással, így én kevésnek találom. Bővebb, és csavarosabb történettel sokkal izgalmasabb is lehetne a fenti írás.

Üdv: Mab Tee

3313
paltetel - 2014. december 15. 16:55:56

Örvendek, hogy kis történeted a szeretetről szó, és a Bibliai 3 királyról hiszen közeleg Karácsony.
Üdvözlettel,
Etel

499
magyareszter - 2014. december 14. 16:14:56

Kedves Tollforgató!

Jó lenne, ha a szeretetet valóban szét lehetne hinteni a világban. Sokszor igencsak hiány van belőle.
Sok szeretettel Eszter

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.