Kedves Látogatók! A napokban észlelt lassulás javítása érdekében fejlesztésekbe kezdtük. Bízunk benne, hogy rövid idő alatt sikerül befejezni és visszatér a megszokott működés. Kérjük türelmeteket az átmeneti időszakra. Köszönjük!

Fekete Ferencné dr.: Az ígéret szép szó… (Árva autó 2. rész)
Mi az, amit gyorsan megszervezhetek? – tettem fel magamnak, de az autóm számára még sokkal fontosabb kérdést. Kitaláltam, hogy legelőször is a téli gumiktól szabadítom meg. Barátaim ajánlottak egy szerelőt, aki már másnap eljött Szuziért. Amikor a szerelővel beléptünk a garázsba a következőt hallottam:

- Ki ez a pocakos, kék overálos jóember, csak nem értem jött? Meg akarsz szabadulni tőlem? Ugye nem lesz másik gazdám? Nekem jó helyem volt itt! Látom már, hogy kár volt megszólalnom és olyan sokat panaszkodnom.

A kétségbeesett hangja miatt megsajnáltam. A szerelő nem hallotta a kérdéseit. Ő nem volt beavatva a kettőnk között folyó, mesébe illő beszélgetésbe. Gondoltam, hogyha elkezdek előtte társalogni az autómmal, akkor lehet, hogy árkon - bokron keresztül rögtön elrohan. Azt hiheti, hogy eszemet vesztettem. Azért, hogy megnyugtassam Szuzit, és ne áruljam el magam, a következőt találtam ki.

A szerelőnek jó hangosan mondtam el, hogy a téli gumikerekek cseréjén felül egy műszaki felülvizsgálatot is kérek minél hamarabb, mert utána más fontos ígéretemnek szeretnék eleget tenni.

Szuzi ezt sem bírta ki szó nélkül.
– Minek kell újra megvizsgálni? Novemberben a műszaki vizsgán jól megfeleltem. Vedd tudomásul, hogy ezt felesleges zaklatásnak tekintem! Sokba fog ez még neked kerülni! Majd meglátod, bánni fogod, hogy ujjat húzol velem!

Hallgatva őt azt latolgattam, hogy vajon ezt a megnyilvánulását minek is tekinthetem. Fenyegetés? Nem, az nem lehet. Kímélni akarja a pénztárcámat? Ezt inkább el tudom fogadni. Majd meglátjuk, hogy mi sül ki belőle.

- A továbbiakat később megbeszéljük! – mondtam a szerelőnek. Ezzel főként Szuzit akartam figyelmeztetni, mert úgy kárált mintha egy fontoskodó tyúk lenne és nem egy Suzuki Wagon R+. Mielőbb le kell szoktatni erről – döntöttem el magamban.

Amíg az autóm a szervizben volt, addig gyorsított ütemben intéztem, a kötelező biztosítással és a vezetési gyakorlat megszerzésével kapcsolatos ügyeket.
A szerelő visszahozta a gépkocsit, szerencsére nem talált javítani való hibát. Egyik barátommal vártuk az érkezését. Előkészítettük az annyira óhajtott habfürdőzését.
Az autóm jóformán még be se tette a négy kerekét a garázsba, máris kifakadt belőle egy újabb epés megjegyzés.

- Na, még egy pocakos! Neked minden ismerősöd ennyire szereti a sört? Szép sörpocakot növesztenek. Őt kivételesen ismerem. Időnként ő futtatott meg álló helyzetemben, amikor olyan nagyon hideg idők jártak errefelé. Kíváncsi vagyok, hogy most milyen merényletre készül ellenem. – dohogott hangosan. Biztosan megint elindít majd, és nem visz sehová! Állítsd meg ezt a balfácánt! - Szuzi ez egyszer nemcsak kérlelt, hanem most már könyörgött is.

- Ne félj, csak a garázs elé visz - súgtam oda. Meglepetés következik!

A habfürdőzést nagyon élvezte, egyedül csak én hallottam minden megnyilvánulását: prüszkölt, össze- visszacsacsogott, kéjesen élvezte a vízsugár simogatását.

- Hogy ez milyen fenséges, mennyire hiányzott már nekem!- szakadt ki belőle az őszinteség. Hohó! Azzal a mosókefével óvatosan ám, mert nem szeretnék egy fikarcnyi rossz emléket sem erről a délelőttről! Mi ez fülsiketítő zaj? Tudtam, hogy nem tarthat sokáig ez a mennyei béke. Újabb merénylet készül ellenem?

- Miért kell neked folyton berzenkedni, mindent kifogásolni! Porszívózok, ha nincs ellene kifogásod – mondtam kissé mérgesen. Mit ér a szép külső, ha belül minden csupa por.

- Jól van, tudom a porszívóval az üléseimet is rendbe kell rakni – ismerte el megadóan. A műszerfalamról se feledkezz ám meg! Az ajtók rekeszeit is telepakoltátok mindenféle kacattal. A bűzös hamutartóról jobb, ha nem is beszélek. Ideje azokat is rendbe tenni.

Úgy tűnt, hogy Szuzi teljesen átvette az irányítást. A munkafelügyelői szerepkörben élvezte az új helyzetet, miközben mi igyekeztünk alapos munkát végezni.

Végül a puha törlővel áttörölve, ragyogóvá fényesített ablakaival került vissza a garázsba.

- Látom, hogy komolyan gondoltad az ígéretedet, most már kicsivel jobban érzem magam – a hangja békülékenynek tűnt.

- Örülök, hogy végre teljesíthettem a kívánságodat, mert az ígéret szép szó.

- Ha megtartják úgy jó – fejezte be a közmondást. Régóta nem volt részem ilyen élményben. Mennyire el lehet fáradni egy alapos tisztálkodás során – állapította meg nagy sóhajtás kíséretében. Kérlek benneteket, hogy most hagyjatok magamra, mert rám fér egy kis pihenés.

Segítőmmel bizony mi is elfáradtunk, de örömmel állapítottuk meg, hogy milyen szép is egy tiszta, ápolt autó.

Folytatódik
5162
feketenedr - 2015. március 04. 22:21:54

Kedves Erzsike!

Küldöm a folytatást!

Üdvözlettel: Margó

4694
Rzsike - 2015. március 03. 08:30:21

Várom.Smile

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.