Kedves Látogatók! A napokban észlelt lassulás javítása érdekében fejlesztésekbe kezdtük. Bízunk benne, hogy rövid idő alatt sikerül befejezni és visszatér a megszokott működés. Kérjük türelmeteket az átmeneti időszakra. Köszönjük!

Balázsi Pál Etel: Felíratkozás
Már harmadik napja sikertelenül próbálkozom feliratkozni a CT vizsgálatra. A robotnak hiába mondtam el becsületesen a becses nevem, ő nem válaszolt, nem adott időpontot, nem utasított el, nem figyelmeztetett, hogy már húszadszor jelentkeztem be.
Ma sikerült! Dadogni kezdtem, amikor egy élő, igazi férfihang szólalt meg a telefonba a háromnapi robothang után.
Most, most végre feliratkozhatom a vizsgálatra. Becsületesen bemondom a hivatalos nevem. Én is, megkérdezem, hogy nála kell-e feliratkoznom? Az igen válaszra, megismételem tagoltan a nevem és a küldő papíromon a kért CT vizsgálatot.
Visszakérdeznek - most a férjét vagy magát íratja fel? Meglepődöm a barátságtalan hangon, de nyugodtan válaszolok - magamat.
- Hogy-hogy? Akkor ki az a Pál?
- Elnézést uram, az én lánykori családnevem, ezért mondtam a Balázsi és a Pál közé írandó kötőjelt.
Egy kis csend állt be. Már megnyugodtam, amikor újra rákérdezett, olyan hangnemben, mint akinek szilárd meggyőződése, hogy becsapták.
- És az Etel? - az is férfinév! Szólt diadalittasan.
Most nálam keletkezett egy kis áramszünet. Lenyeltem torkomból a gombócot, s nekifogtam a nevem bemutatásához.
- Kérem - az Etel az Etelka név beceneve. Az Etel női névnek a férfi változata az Etele. A 70-80-as években itt is dolgozott egy Etele nevezetű doktor.
- Nem ismertem senkit ilyen névvel!- felelte indulatosan.
Folytattam. József Attila Etus nővérének hivatalos neve szintén Etel volt, az egyik Kennedy szenátornak a felesége neve is Ethel -; th-val írva, és - félbeszakított.
- A vizsgálatot a koponyájáról kell készíteni? - kérdezett még egyszer.
- Igen, doktorúr.
- Holnap háromnegyed tizenkettőre legyen itt a küldő papírral!
- Köszönöm.
Megszakadt a kapcsolat. Egy darabig csak ültem, nem tudtam, örvendjek vagy ne? Szerencsésnek éreztem magam. Heteket kell várni egy ilyen vizsgálatra.
Lassan megnyugodtam.
Karinthy írása jutott eszembe, s a nevem a koponyám körül.

2015-03-16
Még nem küldtek hozzászólást
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.